Wednesday, May 27, 2009

kisah celcom & sheikh junior..

combi ikut dak tudung purple gi sini sbb nak terminate celcom broadband dia.disebabkan dia dah balik dok umah cuti so kita guna streamx ( wifi ) jer so bole tenet smpi lebam serta jimat rm68 sebulan utk topup mkn kat sini dan sinun :p

yg ini dak tudung purple punyer..

yg ini combi punyer..

yg ini pun combi punyer *mmg aii tamak

yg ini kami punyer..dak purple takmoh makan sbb dia dah mkn kat rumah.. *save budget aii :p

masih ingat tak dak kiut ni..dah setahun umur dia pada 12.05.08 dan yg paling kami teruja ngam umur dia setahun dia dah bole berjalan.adeh terpaksa la kami main kejar mengejar dgn dia.pantang gate bukak dia dulu yg terjah.kat dlm rumah keroje dia asik mengemas.semua brg-brg combi dikemas supaya bersepah.sabo jer aku..!


hepi belated besday sheikh junior * anak pak sheikh dak kiut nih :D


tgk aksi dorang membuli dia..jaga korang bila aniQ dah besar kita lawan sumo ekeke :p

suka laa tuh kena dukung sokmo..

~ sayang aniQ ~


cuti sekolah bermula hujung minggu ni selama 2 minggu.tapi huby cuti 3 minggu.combi tak balik kg sbb my bujang ada kelas tusyen dan huby pulak mengajar KDC.so tak plan apa-apa pun lagi tapi dlm kepala ni asik teringat nak gi lepak kat kaki gunung jek sbb sejuk & nyaman.



anak-anak tak suka gi pulau sbb panas kununnyer.apapun dorang tetap 'menurut perintah' kalo mamanyer yg ajak.kata syg mama kan.. :D


jom gi pulau tgk ikan-ikan yg cantek lagi menawan..!



layan jerr..


30 comments:

arsaili said...

salam...cute nya si aniq ni aunty..anak sapa ek....wahhh seronoknya ke pulau...panggilan pulau ker aunty :p

joegrimjow said...

sodapnyee
kalori mesty tgi

echah_syed said...

arsaili >> aniQ ni anak kwn aunty..

a'ah panggilan pulau la pulak selalu panggilan gunung.. :p

skrg masih kat oz ke anakanda..?

takecare yaa.

echah_syed said...

joe >> kalo nak kalori rendah minum sky juz jek.. :p

save budget hehe..

Lily.Lulu said...

comenya aniq tu auntie
geram tengok !!!

Mak Su said...

budak kecit tu tak nak diam ek.. ;)

*shay* said...

mama chombi aimi pandai jalan umur 10 bulan macam tu... dia pandai jalan cepat...

shay saja jerk tak potong rambut dia nak kasi sama panjang...

cerpelai said...

Makaiii.. makanan..!!

Seumur hidup gua tak pernah makan benda camtu.. Minuman pun nampak pelik je.. Amendenya tu Combi?..
Air coklat ke?..

echah_syed said...

lily >> aunty pun tak sabo ni nak tunggu nurman junior.. :)

mesti kiut mcm mama & papa dia ekk.

echah_syed said...

maksu >> a'ah aktif sgt tp bila kena marah dah pandai merajuk..:(

echah_syed said...

shay >> dak pompuan mmg cpt sbb anak mama dulu pun gitu.. :)

echah_syed said...

cerpelai >> hehe..jom combi belanje! :D

amirul said...

Salam combi,
Wah! mewah makanan erk? Nak join sekaki? keh3x...

^aNgRiAni^ said...

waaa...ana dah ada kat sini yer kak...beshnyaaa...time cuti nanti boleh laa kita dating...yani balik pertengahan jun ni :D
muahhhhhsssssss

sebaliktabir said...

Terluir tengok semua makanan tuh! Kirim boleh? tapi kena beku dulu combi. hehehe :-)

Adry said...

adeh,, tengok gambar gambar tu buat saya rasa lapar.... ermmmm

Adry @ http://www.adrysabry.com

echah_syed said...

amirul >> moh kita mkn smpi lebam..opps combi on diet ni :(

echah_syed said...

yani >> insyaALLAH..

ana practical kat SMK TAMPARULI..

echah_syed said...

sebaliktabir >> nnt bole bw org rumah gi mkn..

tahniah bro.. :)

kirim..?? bole via email ekk :p

echah_syed said...

adry >> tak turun kk ke??

SYAbAR said...

Sorry combi, terlepas pulak entry kau yg ini sebelum ini. Selamat bercuti... apa2pun KAN MAMA IS THE BEST. So DECISION pun the best la utk anak2 ikut

echah_syed said...

syabar >> kdg2 guna kosa veto gak dgn anak2 kalo saiko pun tak lut.. :D

tak sabo nak cuti nih :)

muadzlife said...

wah2...nak p bercuti lagi lah tu yer..

comey nya si aniq tuh

@cu SaYaNg said...

comei nye aniq tu...

best nye lepak pulau..tenang je..
bila le ada peluang nk ke pulau nie..

teringin nak lepak kat Krabi..huhuhu

izan said...

combi,

kik kik kik... tu yang tak larat... guna tenet sampai lebam...

combi tak tahan tengok eskrim tu.... sedapnya... hari panas2 nih sedapnya makan-makan gitu

seronoknya layan dak kiut... kejap je dah setahun, pejam celik - pejam celik dah besar kan...

echah_syed said...

muadz >> sioknyer dpt cuti.. :)

echah_syed said...

acu >> amboii over sea sajork.. :p

echah_syed said...

izan >> makin kertu laa combi nih :(

Dj Epoi said...

Salam.....

Walaweiiiiiiiii!!!
Hubby COMBI sporting gilak siut!!!!

Memang sah kaki Buli Combi nih heheeehehehehheh........
Jangan Marah ahhhhhhh!!!

Cantik Gila siut!!!!!

echah_syed said...

dj >> salam kembali..

bukan combi yg buli tp si 'kamu' itu sgt ler nakal :p

mmg cantek weii..ape lagi kalau sedang dilamun cinta :D

sesuweii gituu :)