Wednesday, June 13, 2012

lepak santai sampai lebam,kundasang lagi!


 pakar menghidupkan api bbq.tq darl,we all love u so much!




 dak biola ni memang comel kan...hehe


 hahaha...sukati jer usik dia,tapi dia memang anak yg baik dan sentiasa mendengar kata,alhamdulilah.


 senyum dia yg paling mahal sebab dia memang tak reti senyum bila berposing hahaha ;D


 ketupat nasi dan rendang ayam atas permintaan pak syed.....rajin kan i :p



 sedap tak darl? ermm haruslah sedap kan kan kan...


 hohoho...adoyai ;p



 terliur tak?sekali sekala berkolestrol apa salahnya kan ;)


 kentang ni takde rezeki precious sebab hangus...huhu.cerita sebenarnya i dgn precious ke surau utk solat zohor dan berpesan dgn dak biola supaya tengok-tengokkan kentang ni tapi...dia terleka dan bila kami balik ke pondok pak syed cakap "alahai kentang well done" nak buat macamana memang takde rezeki ;(



 inilah pondok yg kami lepak "posih dilah".i pun tatau apa maksudnya.


 puncak kinabalu dilitupi awan dan memang cantik sekali.


 uinaa...precious :p
khemah ni memang kenangan kerana dibeli dibangkok pada tahun 90an dan sehingga kini masih didlm keadaan yg baik.dari dorang kecil sehingga skrg masih boleh digunakan.sgt teruja precious didalam tu hehe ;)


 reaksi skema bila kena snap~peace! ;D


 i like this pic ;)



 tiket utk masuk ke sini rm3 utk dewasa dan kanak-kanak dibawah 12 tahun percuma sahaja.


 simple but nice ;)


kepak ayam,sayap ayam,chicken wing...ermm apa-apalah yg penting mmg sesuai utk bbq  haha .


cuti sekolah dah tamat so hujung minggu lepas baru ada kesempatan lepak santai sampai lebam dgn famili di kinabalu park,kundasang.memang inilah tempat kesukaan anak-anak kerana sejuk,damai dan nyaman.sabah dikelilingi laut dan pulau-pulau yg cantik tapi anak-anak nak jugak ke sini alasan dorang pergi pulau panas kang hangus kulit muka...adoi!

precious cuti dua minggu dan dak biola cuti tiga minggu tapi hanya hari sabtu lepas jer baru kami dapat bersama-sama menghabiskan masa berBBQ dan lepak santai dikundasang.minggu-minggu sebelum ni dorang masing-masing ada aktiviti sendiri dan kami makpak depa sibuk dgn urusan dan jemputan kawin jiran dan kawan-kawan opis pak syed.

kualiti masa lebih penting.banyak masa tp takde buat sesuatu yg berfaedah bersama org tersayang tak guna jugak kan.betul tak? kami sangat happy dan insyaAllah semoga kasih syg kami dirahmati,diredhai ALLAH SWT berbahagia sehingga kesyurga firdausi,amin ;)

hidup ini sangat indah!

4 comments:

@cu SaYaNg said...

best nye bbq

Rumah Kuning said...

mengancamnya ketupat berendang itu. mintak sikit...

echah_syed said...

acu >> ermm inilah aktiviti time cuti sekolah ;)

echah_syed said...

rumah kuning >> jom kita buat sistem bater.saya kasi rendang tukar dgn nasik kerabu rumah kuning...boleh? hehe ;-p