Monday, October 1, 2012

kemana lagi kalau bukan kundasang.... :)


view dari tingkap  the cottage hotel kundasang.memang best sejuk nyaman,damai dan tak jemu walaupun beratus kali pergi bercuti.pernah terfikir kalau dapat bina sebuah "istana hinggap" disana...sapa nak jual tanah kat i..meh kita runding tapi jangan juta jutaan sebab i bukan milionare hohoho :D

the cottage hotel bukan lah hotel 5 star seperti perkasa hotel mount kinabalu heritage & SPA.tapi the cottage tetap jadi pilihan kerana ia hotel mampu sewa dan terletak dikaki gunung dan semestinya sejuk dan nyaman.pada waktu malam sejuk sampai ke tulang hitam dibuai angin ala-ala manja sehingga menggigil dibuatnya.sesiapa yang nak menginap disana boleh klik link http://www.thecottagehotel.com.my/

utk anda yg ada duit lebih boleh menginap di perkasa hotel mount kinabalu heritage & SPA sambil manjakan diri dan menikmati sesuatu yg unik kerana anda berada 5000 kaki diatas paras laut sambil menikmati panorama indah kundasang.sila klik link http://www.ulelong.com/sabah/hotel/places.php?gid=22

sila lah ke kundasang jika anda ke sabah ye :)

hidup ini sangat indah jika kita mensyukuri nikmatNYA.

7 comments:

azieazah said...

Aku dah lama tingin nak pi sana. Tunggu la. Ada masa sesuai, duit terlebih-lebih, insyaAllah aku caru hang kat sana.

azieazah said...

*caru = cari

mak encik | SZ said...

kak echah,
saya baru 2 kali g kundasang ..
tapi mmg besttt sgt rasa...
pertama kali dulu duk kat perkasa hotel tu la tp murah lg sbb beli dgn pakej AirAsia ... skrg dah tukar nama kan hotel tu ...
kali kedua day trip saja stay kat KK ...
apapun saya suka sabah! fresh air!

echah_syed said...

azie >> jom jom gunung melambai-lambai dah tunggu hang :)


mak encik >> tkasih singgah dan tinggal jejak.

a'ah dedulu hotel perkasa tu lah tempat akak lepak sejak tahun 1985.tapi skrg tak mampu dah sbb dah upgrade harga bilik pun melambung tinggi.tapi kalau setakat nak rehat tidor waktu mlm tak berbaloi kot dok hotel mahal sbb siang hari tak guna pun segala kemudahan yg kita bayar beratus2 RM tu kan.

lebih baik cari hotel bajet yg selesa dan masih byk disini.

al-lavendari said...

saya belum pernah sampai lagi walaupun telah pergi ke Sabah banyak kali .. teringin juga nak pergi.

Anonymous said...

Hi just wanted to say that I like your article very much. Please keep up the good posts Thanks a ton! and Have a good day

echah_syed said...

al-lavendari >> pakngah kena pergi sebab gunung kinabalu tu dah jadi landmark sabah dibawah bayu tu :)