Sunday, January 9, 2011

pak li kopitiam@ole-ole

kami yg tetap comel *korang nak muntah ke*

mee kari yg mmg walaweiii gua cakap lu...

cendol ni buat aku rasa nak jadi superman skrg jugak tau...sedap sgt i tell u :D

wawawa...korang mesti cakap aku takde kerja lain asyik membaham aje kan.dah cakap siang-siang kan aku naik 3 kilos,3 minggu balik kampung.orang kurus kerempeng patut ikut cara aku kalau nak gem... hok3 ^.^

telur tu seksi kan...ehem :)

tolonggggg...aku betul-betul tension bila nampak cendol ni.kalau boleh delivery dah lama aku kol pak li nih :p

demo ye comel...bikin air liur ku jatuh diatas keyboard sudah ni :(

merdeka kata dak choco sebab boleh makan free.nanti balik hostel kena bayar sendiri :)

mee ni pun marbeles...

yg ini kompem aku punya... *.*

sesi membaham belom habis.jadi korang jangan muntah eh masuk sini.precious selalu sebut nama pak li kopitiam.orang s.alam mesti tahu tempat ni kan.suka betul dia dgn pak li ni.asyik pak li,pak li dan pak li aje.sabo aje aku!

rupanya pak li memang marbeles.sedap beb.combi puji dgn ikhlas.dah sedap cakap lah sedap kan.tapi kalau tempat yg tak sedap bisik-bisik jer ye.kakcik dgn azie mesti setuju ekeke :p

apapun korang mesti cuba,kalau tak sedap jugak memang tekak korang ada masalah lah tu.adedeh kalau pak li baca dah tentu combi dapat diskaun ni hehe :)

layan jerr...

24 comments:

zeqzeq said...

Nampok PoK LI. Kan? Kelas punya wo

echah_syed said...

zz >> dlm kelas dia yg tersendiri.sedap dan tak rasa rugi membayar.nak pergi lagi sebab cendol sentiasa memanggil ku huhuhu :D

azieazah said...

Sejak anak aku belajar di S Alam, aku pun dah kenai Pak Li Kopitiam ni. Dah pernah masuk 2,3 kali.

Aku suka dia punya Chicken Chop laarrr dan ABC yang marbeles!

Dan kami suka kat bahagian luar yang terbuka tu.

Yang best Pak Li’s ni, parking luas sebab dia kat tepi jalan. And I like dekorasi dia.

Kalu hang nak tau, Pak Li’s ni juga selalu ada kat drama-drama. Depa guna buat shooting time makan...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

uiiiii....

sodapnya...

mee kari tu juga yg menambat hati..

echah_syed said...

azie >> a'ah mmg marbeles lah semua yg ada kat situ.oic..shooting drama?aku tak prasan pun beb :)

echah_syed said...

GKSB >> tx singgah sini.mee kari dlm kenangan bah :)

Anonymous said...

sedap mmng sedap..tp pastikan halal haram nya...kenapa tak guna halal JAIM..guna Halal entah dr mana nya organisation entah..if jujur untuk menyediakan makanan halal xde masalah menggunakan halal jaim kerana mmng ketat kriteria halalnya..

echah_syed said...

anon >> tq atas perihatin anda.sesungguhnya bila kita YAKIN bahawa makanan disitu HALAL kita boleh makan dan jika RAGU-RAGU hukum disini jatuh HARAM.

insyaALLAH saya YAKIN dgn status HALAL disini dan saya makan.

Pn. Liza Mahmood said...

Yong, mmg nampak sedap semua makanan tu eh...

Tapi Teman belum lg masuk ke Pak Li tu, lain kali nak pi jenguk...

echah_syed said...

yong >> inilah tempat yg selalu disebut dak precious.hajat dia nak bawa ke sini dah tertunai.alhamdulilah :)

Bapak said...

menu yang mencabar selera...heheh...

echah_syed said...

bapak >> setuju sgt :)

The Red Rambutan said...

Ala, tak ajak kita pun. Kita ada kat Likas he he he tengahhari ni balit K. he he he

kakcik said...

Kalau tak silap kakcik, dulu pernah keluar kenyataan JAKIM bahawa Pak Li Kopitiam ni, satu2nya kopitiam 'depa' yang telah disahkan status HALALnya. :)

echah_syed said...

TRR >> lenkali lah eh :)

echah_syed said...

kakcik >> seperti kata anon diatas,combi pun peka dgn tempat mkn mcm gini.kalau disabah ni lagilah bukan semua restoran kita boleh masuk sukahati.combi akan tanya dulu samada halal atau tidak.pekerja kat situ biasa akan berterus terang lah.

seandainya tak yakin jgn lah makan.betul tak?

NM02 said...

saya akan cuba cendol tu plak

echah_syed said...

NMO2 >> cubalah mesti terangkat punyalah...! :D

Rumah Kuning said...

kejamnya combi....tayang makanan yg sedap2 itu....tak tahan tgk mee kari terutamanya.

echah_syed said...

cp >> eh...nnt combi pi kelate mu masak nasi kerabu deh :)

Anonymous said...

Betol k dgn yakin makanan tu bole jatuh halal ? Sy rasa pak li kopitiam kne jugak dpat kan tanda halal yg sahih .

echah_syed said...

anoni >> i minta jasa baik u tolong repot kat halal.gov.my samada pak li halal ke tidak.boleh?

bila lagi nak berjasa kpd bangsa agama dan negara kan. ^.^

tqvm beb.

The Red Rambutan said...

Kak Echah - kita tujukan lagu istimewa "Kau tinggi di awan biru" Dato' Syarifah Aini. Special untuk the whole family. Best lah lagu tu.

echah_syed said...

red >> adedeh terkenang kenangan lama time jiwang karat dedulu..bawa radio sampai ke bilik air suka dgr lagu kak pah,hail amir/uji rashid,dj dave,khaty ibrahim dan ramai lagi. hok3..

a'ah sedap lagu ni.tq bos!