Friday, January 7, 2011

ayam penyet bukan hidung yg penyet tau ^.^


atas keterujaan dgn nama ayam penyet itu sendiri kami ke sini diseksyen 18 s.alam.selalu dengar cerita kawan-kawan pasal ayam penyet so skrg kita layannn...!

pokcik yg sentiasa comel disitu... :)

mokcik pun takmo kalah tetap posing comel gitu :p

yum yum...gambo aje dah bikin gegar itu iman *.*

adedeh...meleleh ayaQ liuQ cheQ dah :D

taraaaaa.............!

hidangan jowo mesti ada keropok eh... :)

o'lalla.. :)

masak lemak pucuk ubi ni boleh tahan pedasnya beb..

sila-sila ke ayam penyet sek 18 s.alam (ole-ole)

sebenarnya ini entri tertunda.jadi jgn heran bin pelik kalau nampak kat gambo tu masih tahun 2010 ye.kami ke sana setelah selesai konvo precious dan sesi bergambo di intekma.so dgn berbaju kurung disiang hari tu lantak sampai ke malam.selepas makan kami balik ke hotel dan tidor dgn nyenyak sbb keletihan tahap gaban sudahnya.

terima kasih kat precious sbb dia mmg anak yg baik.sejak dia di shah alam lagi apabila dia makan kat tempat yg 'sedap' dia selalu terkenangkan kami kat sini dan berjanji akan bawa kami makan disitu suatu hari nanti.alhamdulilah nampaknya hajat precious dah tertunai.

sehinggakan dipasar malam sek 18 shah alam pun dia akan kol combi kat sini "mama bila nak datang sini,cepatlah macam-macam ada..." adedeh ingat boleh terbang macam superman.tapi combi tak berkesempatan lagi ke pasar malam shah alam tapi mungkin sama kot macam pasar malam parit buntar dan bandar baharu.3 minggu dikampung combi sempat 2 kali ke pasar malam parit buntar dan 2 kali ke pasar malam bandar baharu.kesudahannya 3 kilos lemak bertambah huhuhu :p

layan jerr...


8 comments:

zeqzeq said...

Nampak jauh. Pasar malam sek 17, risau takut kena penyetk

echah_syed said...

zz >> dlm bahasa kelate penyet tu apa eh... :)

kakcik said...

Baru 3kg... okla tuuu... kakcik dengan bangganya telah berjaya mengumpul daging dan lelemak sebanyak 10kg tahun lepas ke dalam badan kakcik! huhuhuhuuuuuu.....

echah_syed said...

kakcik >> itu bermakna sebulan tak sampai sekilo pun naik.ok lah tu :)

Pn. Liza Mahmood said...

Yong..., ngape le byk beno kebetulan sama tp tak serupa ni Yong?

Gini kisahnye... Ari Jum, 31/12/2010 mengkale menikmati coti pree To' Najib tu kan, Teman g le ke Ole-Ole tu nak mengcukupkan keperluan sekolah Dak Hanan & Aiman. Sampai aje dekat jam 3++ptg tu tetiba lapor, ate mkn le dulu - Haaa... kalu betul telekan Teman drp gambo ke-3 yg Yong dok posing ayu tu kan, di kedua-dua meja tu le kami mkn ari tu (belakang sekali dekat ngan kaunter makanan di hulur keluar kan?. Iskh...iskh...iskh...

Kisahnye, K.Ros, kakak Teman horder le pecal, tp ya amat pedas+pijor+terjelir lidah menahan bahang sedangkan kami ni antu pedas theheheheeee....

Mengkala bayo tu, sesudah tanya sape ownernye, ate Teman khabo kat adik cashier tu "Dik, ngape Pecal tu pedas sangat? Hilang rasa kuah kacang sbb pedas banget". Jawab adik tu "Ha'ah la Kak saya pun x blh mkn, pedas.." Teman sambung "Tlg bagitau pd Bos, kurangkan pedas sikit, kalu Akak dtg lain kali x mo order dah pecal tu, x pun x dtg lg dah tau" sambil senyum sumbing & mengkontrol lidah & lelangit yg pijar... "Ok Kak, nanti saya bgtau Bos" jwb Adik tu.

Itu le pengalaman aritu Yong, tp sambal utk ayam penyet tu idak le pedas mane, msh blh dimkn sampai habis. Lagi satu air buahnye bkn drp buah segar tp drp serbuk/cecair berperisa buah-buahan - utk yg suka buah sebenar ai frust hari tu, tp Hanan volunteer tukar air tembikai Teman tu dgn ice lemon tea kepunyaannye. Apepun, yg muktamadnye, selera kite semua berbeza kan...

echah_syed said...

yong >> a'ah meja yg sama.sebeno-benonye makanan kat situ biasa aje,tak sedap mane pun.tapi disebabkan keterujaan nama 'ayam penyet' tu buat dak precious ajak mkn disitu.

lagipun kebetulan restoran tu nampak bersih dan persembahan hidangan tu nmpk best so kami layan lah.

pecal tu mmg pedas giler.tapi combi nmpk ramai yg order.mungkin pedas tu kot yg buat regular customer dorang enjoyz ekeke :p

yong...nnt cuba pak li pulak sbb cendol dia mmg yummy.dan mee goreng dia pun not bad hehe.. :)

ek eleh combi pulak yg over kan...sedangkan yong org s.alam hok3 :p

azmiroy said...

combi... Ayem penyet ni di merata2 tempat dah mula ada. Di Shah Alam, Bangi, JB, Kuching pun ada. Tapi pada saya di Miri yang paling sedap beserta dengan Lelapan dimana ayam goreng atau ikan goreng dihidangkan dengan ulam dan sambal belacan.
Tempatnya betul2 berhadapan dengan Water Front Miri kepunyaan orang semenanjung. Yang bestnya sambal belacan yang power dengan belacan keluaran Miri yang terkenal.

Adventure.. boleh cuba try

echah_syed said...

azmi >> kucing dah ada eh.kk jugak yg blom.

anak-anak suka dorang cakap masak lemak pucuk ubi tu sedap smpi 2x order.apapun jadi sedap kalau perut tgh lapo kan :)