Wednesday, December 29, 2010

tempat jatuh lagi dikenang,inikan pula tempat bermain ^.^

~selamat datang ke bukit malawati,kuala selangor~


comel ke?ekeke :p

diatas keretapi,hanya rm3 seorang akan dibawa berpusing diatas bukit dan singgah ke taman alam. meriam lama

makanan yg dijual kpd pelancong utk diberi mkn kpd lotong disini


posing jer sapa pun tak kisah hohoho :p

2 beradik vavavom @.@

dak choco siap menjeling sebab takut dgn lotong disitu hahaha :D
pssttt...dak choco memang takut dgn binatang macam gini walaupun sejinak kucing parsi yg gebus.memang combi mengaku kami penakut dgn semua 'pet' yg comel-comel menjadi kesayangan korang huhuhu.combi hanya pernah membela ikan emas dan puyu jer itu pun terjerit terlolong ketika dia melompat-lompat kerana membersihkan balang.sabo jer aku...

inilah rupa si lotong yg jinak dan agresif bila merebut makanan...watch OUT!

eh lotong tu tak pandang pun...camera shy kot :p

mokcik pun terkejut 'lotong' tetiba jek dia melintas hohoho :D

glemer giler si lotong sebab ramai yg dok snap bagai...kalah artis kuikuikui :p

bersama baby dia yg berwarna 'gold' ~mix blood kata yong liza :)

phewittttt....!

rumah api bukit malawati

"kau dan aku"...tolong sambung lagu ni eh ^.^

muzium sejarah ni kami tak masuk pun kat dalam.takpa nanti boleh datang lagi.

boleh jadi duta ketapi ye *.*

mokcik tersenyum seindah suria yg bahang menggigit kulit...huhh

model-model berbaris utk diambil gambar... :p

keretapi ni sentiasa berlegar dari bawah mengambil penumpang dan dibawa ke atas kemudian singgah ke taman alam ikan air tawar.


sukanya mereka ye....teheheeeee :p

ditaman ikan air tawar

yg penting kerusi tu kan darl hehe...



jam antik

srk tanjung keramat ialah sekolah pak syed masa sekolah rendah dahulu.

smk seri tanjong pulak sekolah menengah beliau.pak syed dilahirkan dikg batu kuala lumpur yakni rumah atoknya dan dibesarkan dikuala selangor kerana abah beliau bekerja dikuala selangor.sangat teruja bercerita dgn anak-anak tentang sekolah beliau dan kuala selangor waktu dahulu.kami jugak ke tapak rumah lama beliau iaitu dibawah bukit malawati. diwaktu petang beliau dgn kawan-kawan akan memanjat tangga seribu utk ke atas bukit malawati.beliau juga selalu naik ke rumah api kerana pakcik beliau bekerja disitu.

memang banyak kenangan manis ketika remaja disini dan beliau pernah menangkap ketam dan mencari siput serta kerang didlm paya.seronok apabila mengimbau kenangan lama...'tempat jatuh lagi dikenang,inikan pula tempat bermain'.kuala selangor semakin membangun dan dikenali pelancong dgn kawasan firefly (kelip-kelip) dikg kuantan dan unisel (universiti selangor) yg terletak dibestari jaya.

setelah penat berpanas,kami berehat disini...yummy! ^.*

restoran ani sop utara...not bad :)

layan jerr...

12 comments:

azieazah said...

Aku sendiri tak pernah lagi sampai Taman Alam ni. Best ek leh posing dgn lotong tu... Teruja aku.

hazlin said...

echah...
macam best je.. selalu lalu je kat situ bila nak ke kelang from manjung.

one day nak g jugak :)

azmiroy said...

berjalan2 sambil mengimbau kenangan lama memang menyeronokkan

♥ manje ♥ said...

salam combi

bila combi ke tmn alam ni?

echah_syed said...

azie >> byknya lotong bikin takut bah :)

echah_syed said...

hazlin >> kalau dtg sebelah ptg mmg best kot sbb tak panas hehe.. *combi mmg tak kalis suria* :p

singgah lah tgk lotong yg manja :)

echah_syed said...

azmi >> hubby punya byk kenangan disini sbb inilah tempat permainan dia sewaktu kecil.

echah_syed said...

manja >> dec hari tu manje.cuti hujung tahun balik kg 3 minggu jer.

zeqzeq said...

lokasi bercenta kan

NM02 said...

salam kenal dari saya. saya dtg dari info mengenai ice room. jom tukar link, cerita dan pendapat. sudi2 le follow saya plak eh... *_*

bila dah jadi geng alam maya, teringin nak wat pertemuan blogger di ice room...

echah_syed said...

zz >> taklah...lokasi bercinta ditempat yg sejuk,dingin dan nyaman ekeke :p

echah_syed said...

nm02 >> tq singgah sini.jom jom!