Friday, December 24, 2010

menggapai impian...

entri tertunggak~ menghadiri konvokesyen precious pada 30hb nov 2010 di UITM SHAH ALAM.



Tahniah Precious~Bachelor of Education (Honours)(TESL) Second Class (Upper)


sejambak bunga kasih sayang dari kami.


meriah...disepanjang jalan ke UITM shah alam banyak gerai cenderamata.

comel...

jambangan bunga pandangan dari belakang...hohoho kreatif tak pak syed ngeh3 :p


suka gambar ni...


berhampiran padang sebelum menaiki bas ke dewan utama.

kenangan pahit manis ketika konvo...

senario didalam kampus,meriah dgn gerai...



pak syed mengabadikan gambar bersama topi graduan.perasaan kami sebagai ibubapa sama seperti orang lain sangat gembira dan berbangga diatas kejayaan precious.

tahniah darl..

doa mama sentiasa mengiringi diri mu.insyaALLAH 2 tahun lagi precious akan mendapat masters dia pulak.bersusah dahulu bersenang kemudian.

bakal menjejaki kakaknya jugak dlm kursus yg sama ~ Bachelor of Education (Honours)(TESL)

akhirnya tergapai semua impian..

~kamu yg comel dihati kami~

dari skrin besar~.semasa nama precious dipanggil utk naik ke atas pentas terasa satu perasaan yg sukar digambarkan...sebak bercampur gembira hanya tuhan jer yg tahu.mungkin perasaan combi jugak sama seperti ibubapa yg lain.suka duka bersama precious selama 5 tahun bergelumang dgn assigment akhirnya berbaloi.alhamdulilah.



tahniah sekali lagi dan sekarang precious bergelar 'teacher farhana' kpd anak-anak didiknya disebuah sekolah nun jauh dikudat.so far precious suka disana kerana kudat sebuah pekan kecil yg damai dan dgn semangat ingin melihat anak didiknya berjaya suatu hari nanti insyaALLAH.pesan mama dgn abah semoga bekerja dgn ikhlas kerana membuat kebaikkan kpd org lain dikira jihad.sesungguhnya ALLAH SWT menilai kebaikkan yg kita buat walaupun sebesar zarah.alhamdulilah

layan jerr..


***selamat menyambut hari krismas kpd semua kawan-kawan yg bakal menyambut pada hari sabtu nanti.merry christmas & happy new year (*.*)


12 comments:

kakcik said...

Tumpang gembira dan terharu melihat kejayaan anak2 sahabat... :)

Saint Syl said...

hehhe.. tahniah bt kakak aan..

sebaliktabir said...

Tahniah daripada saya juga!!!

echah_syed said...

kakcik >> kejayaan anak-anak orang lain memberi motivasi kpd anak-anak kita jugak kan.

echah_syed said...

syl >> hi syl..tq

tq jugak singgah sini.tak datang kk ke?

echah_syed said...

sebaliktabir >> terima kasih.dah kenal orangnya sbb dah nampak pic :)

lama tak bertegur sapa eh.

zany said...

tahniah precious & juga untuk mama dia sekali.

Pn. Liza Mahmood said...

Sungguh bertuah Dak Ana & Yong sekorga!

Si cicak dah pindah Yong?

echah_syed said...

zany >> tkasih zany.lama tak nampak dan bertegur sapa eh.

echah_syed said...

yong >> alhamdulilah syukur kpdnya.

cicak suka tinggal kat sini sbb dapat mkn free hehe.. :p

Rumah Kuning said...

tahniah teacher farhana dan mak teacher jugak.

azieazah said...

alahai cemana aku leh termissed kan entri istimewa ini?

tahniah! tahniah! tahniah!

Tak terhingga rasa seronok dan tumpang bangga!

Gambar yg besar yg ko suka tu, aku sempat gak bergambar dulu masa Amoi Diploma ritu (konvo ke 72)

Dan aku sangat faham apa perasaaan yang ko rasa ketika itu!