Saturday, February 19, 2011

missed call ^sengal^

blackberry torch 9800~idaman precious *.*

combi menerima missed call & sms dari org yg tak dikenali.missed call sengal kali ke berapa pun dah tak ingat.geram dan marah tu bila combi dah cakap dia salah nombor dan orang yg dia carik tu takde dia tetap jugak kol.adedeh...

pernah sekali tu dia asyik kol sehingga combi menyuruh anak bujang combi melayan.dia masih tak berpuashati sehingga anak bujang combi menyamar sebagai anggota polis dan memberitahu yg nombor dia sekarang sedang disambungkan ke balai polis.

hahaha terus dia minta maaf dan janji tak kacau lagi.baru tau...!

[agaknya orang ni kaya credit kot tu yg meraban sukati kol orang]

lega rasanya selesai satu kes :)

..........................

minggu ni combi dapat lagi kol dari orang yg tak kenali lagi.dia missed call tak kira masa sehingga tahap kesabaran combi mendidih.combi terus marah dan ugut nak kasi kat polis nombor talipon dia.alasan dia biasalah carik kawan konon.

modus operandi yg sama seperti anak bujang combi lakukan.memang berkesan...selepas 5 minit dia hantar sms : Salam0alaykom...Mintah mapaf kah zaya zala n0mb0l ak0 egat adih k0 mintah map.
from : +601095296**

[bahasa apakah ini] adakah ini bahasa spesis yg tak pernah pergi sekolah hohoho.sabo aje lah :D

sekarang ni pelanggan celcom postpaid seperti hubby dan combi kerap mendapat sms dari 63660 iaitu sms nak dapat nombor TOTO,gambar-gambar gadis seksi dan pelbagai lagi sms sengal.apalah kerja dorang ni asyik nak merosakkan anak bangsa sendiri.dimanakah kita boleh report jika menerima sms mcm gini.korang tau tak.tapi lecehlah pulak nak pergi buat report bagai.ishhh @.@

layan jerr...


11 comments:

zeqzeq said...

Bukan saya, dia dia

azmiroy said...

combi dulu saya selalu terima SMS macam tu cukum menganggu kerja harian saya. Tindakan mudah saja dengan menghubungi Celcom service center 1111 minta diaorang hentikan segala SMS iklan dan sebagainya

Pn. Liza Mahmood said...

Apekehalnye tu Yong?? Patutle x paham bahasa bila Yong dok bgtau salah nombor, Rhopenya bahasa dia terabur terbarai - Iskh... dr negara mana le tu gamaknye ye?

Errr... Cikgu Precious tulun hajo sama dia...theheheeeee..

echah_syed said...

zz >> eh bukan ko eh :p

echah_syed said...

azmiroy >> o ye.lepas ni combi kol 1111.terima kasih ye :)

echah_syed said...

yong liza >> teacher precious pun tak dapek nolong yong!

rasanya dari negara jiran kita kot :p

echah_syed said...

zz >> combi dah gi rumah ko tapi tak jumpa la bell button huhu :(

Eri-chan said...

memang selalu dapat sms dari no hantar tah apa2..ignore jelah..memang benci...

bahasa orang yang tu type tu rasanya dia bukan malaysian tapi orang yang cuba menulis melayu dengan bersungguh2.

echah_syed said...

Eri-chan >> kekadang mmg rasa tension sbb combi ingat ada hal penting dari anak-anak atau pun org kg yg ada kecemasan so combi selalu alert dgn missed call atau pun sms.tapi bila dpt sms yg sengal mcm gini mmg bengang sesangat.

betul tu kat sini ramai jiran-jiran dari seberang :p

The Red Rambutan said...

Allo Akak Echah - Saya punya call ada dapat ka?? Aiya, lagi taruk HP bawah bantal ka? koh koh koh

echah_syed said...

red >> bawah bantal laa sbb senang nak dgr alarm waktu titon maa...hiks :p

ko ade kol?jap nak check :)