Wednesday, December 9, 2009

terimakasih darl... (^_~)

makan sampai tak hengat donia..ini lah yg combi nak stori dlm n3 kat bawah tu.khemah berwarna warni tu bila mlm ada dijual makanan laut yg dibakar makan bersama nasik putih,air asam atau sambal belacan.ulamnyer rumpai laut segar.suasana kat sini seolah mcm pasar mlm gitu.mmg ramai pelancong terutama pelancong arab.dorang ni susah nak dapat seafood kot tu yg sampai sini aduiii berabis mengopek ketam dan udang!

senyum cheQ nak masuk blog ni...ekeke :p

udang harimau ke udang gajah...besau bebenau weiii...

ikan bakar ni yg besar sekor rm 15 dan yg kecik rm10 tengok pada saiz..mahal jugak ekk

sotong pun sama yg besau sekor rm15 dan yg kecik rm7...tapi sotong tak best liat kalau terlampau besau.goreng kunyit atau goreng tepung lagi sedapp!

bole tawar menawar tapi yg penting ongkosnyer mesti lumayan dong...hiks :p

rumpai laut ni mmg sedap ada rasa masin siket.cicah dgn sambal belacan dan mmg ada dijual diatas meja disitu.satu kontena ni rm1 sahaja.

breakfast kat sini tak cun mcm breakfast kat hotel promanade beb.kat promanade high tea dia pun walaweiii (pinjam ayat dj epoi) combi rekomen korang gi promanade kalau nak rasa 'syurga makanan' :)

cheeeese........ :)

kaler yg sgt menarik kan..

pai mushroom.combi suke sbb haruman mushroom tu bila dikukus mmg best..


ola ola.. mokcik dan pokcik posing manja gitu... =P

ha ha ha >> gelak setan si alid

combi suke candle ni putih bak salji..

ambek gambo sendiri dlm cermin..heheh

posing aje lah..nak berkubang segan arr tempat open mcm gini :(

kat belakang huby ade jakuzi comel utk bebudak..:)

comel kan..

jakuzi ni kat dlm bilik berhampiran dgn swimming pool so combi dgn precious ambek kesempatan berkubang..best giler sbb kami berdua jer kat situ.minah saleh berkubang dlm swimming pool.maklumlah dorang kan mencari cahaya matahari utk gelapkan kulit.

kat dalam bilik jakuzi dan sauna..comel sgt hiasan dalaman kat sini..dlm cermin tu gambo combi tau jgn pikir bende lain pulak huhuhu.. :(

kami konker tempat ni sauna steam dan sauna kering.panas giler beb..

ambek gambo sendiri dlm lif...sporting giler huby cheQ tau :p

oppps garangnyer...senyum siket bole tak?? tau tak ape huby jawap.. "ermmm dah semula jadi mcm gini mcmana nak senyum" ha hah ha *gelak setan si alid lagik :D

sambungan dari n3 dibawah.sebenarnyer cuti kali ni hadiah besday combi bulan ogos yg lalu dari huby.tapi disebabkan semua org sibuk kita tangguh ke bulan dec.combi nak bawa anak2 sekali so kena tunggu cuti sekolah lah dulu.walaupun bujang masih belum abis exam tapi lat 4 hari rehat takde paper kami dtg ke sini.


ini kali kedua kami bercuti disini dan kalau ada rezeki bole dtg lagi.ermmm..senyum sambil jeling kat penaja :p
insyaALLAH.amin

layan jerr..


7 comments:

MaMaQaYPo FaMiLy said...

anak2 dah BESAR... sonok berSANTAi... BEST!!!

SYAbAR said...

Combi, edisi makan2 saja kita ni, bila nak kurus kan....

Apa2pun, mmg patut tkasih kat hubby you sebab dapat hadiah bday yg marvelez.......

kakcikseroja said...

bestnyeeeeeee...

kakcik yang baca dan tengok gambo pun tumpang seronok! :)

azieazah said...

Seronokkkk... tengok keluarga yang bahagia lagi gumbiraaa...

Tengok wajah serius hubby Combi pun dah sonok, dari tengok pic sotong bakar yang liat tuh..

ha ha ha... join gelak..

COMBI, transit nanti tido Le Meridien jugak ker? Ada orang ajak lepak mengeteh tarik aaarrr...

@cu SaYaNg said...

jeles nye sbb kak echah dpt adiah besday yg best!!!

kak,insyaallah bln dpn acu ke sabah & stay kat promanade hotel..tak sabar acu nak rasa makanan kat sana...hehehee

eelobor said...

jalan², ronda² makan angin dan makan² adalah mmg kegemaran eelobor. tp susah skit la nk plan cuti, asyik tertangguh jer. keje cm eelobor x leh nk plan cuti sbb bila² masa jer cuti bole di bekukan. tahun ni lak, cuti wife dh abis, nmpk gaya kena tunda lg tahun depan. selalu je asyik kansel....best la. teringin sgt nk bercuti....

IxoR@ said...

KK best...sy paling suka ke pulau-pulau di sana...

Pasar Philipine...macam2 ada...seafood pilih aje... tapi agak mahal juga harganya...

Rumpai laut...sy penah cuba makan...adoiii tak leh diterima tekak la...

Baca entri sis ni, teringat sy percutian di KK bulan July yg lalu...

;)