Thursday, April 22, 2010

jom pergi jepun....!

udang ni best sbb fresh..

yg mcm kapal ni biasa-biasa jer.. *lupa apa isi dia tuh*

petai? o'ow *eh pandai dorang mkn petai*

baru nak mula...kjap lagi tak muat meja tu :p


malam tadi dia jadi bos tehehee *tq my sweet-heart*

bonanza rm2 utk menu terpilih sahaja..

kita minum dolu..! *smlm dia bukan bos*

dak ni yg sawan bila nmpk sushi.. *on diet*

mereka hero dlm hidup kami.. *bodek*

kami pulak heroin ekeke :p *heroin dlm hati hero~prasan *

org penting dlm deys.com ^.^

semalam precious ajak gi sushi king kat One Borneo sbb ada bonanza rm2 yg berlansung selama 4 hari hanya utk pemegang kad sushi king sahaja.menu yg terpilih hanya dijual satu piring rm2 sahaja.disebabkan bujang ni hantu sushi jadi boleh lah pekena kaw-kaw punyerr!

oppss..kena kasi credit kat precious sbb semlm dia lah bos.tq precious sbb belanja kita org smlm.wiken dah gaji mesti ada agenda lagi ni...

layan jerr...





27 comments:

mummyseri said...

Salam kak..
sedap ek sushi..kite tak penah mknla..
cam nk try tp taktau bole masuk ke tak agaknya..

alidyangon said...

Mommy

Sampai hati mommy tak ajak kita gi makan pulut belauk

ha ha ha

Malam nanti nak gi tempat tu lah, "Raja Pulut Jepun"

ha ha ha

echah_syed said...

mummy >> combi tak berapa gemo tp bebudak dua org tu...ermmm :)

maklum ler kita tekak org kg :P

echah_syed said...

mommy? doi..bunyik mcm 'ibu ayam' jek :D

tu la pasal cakap dgn bebudak jom kita beli beras jepun.balik buat sushi sendiri :p

raja pulut jepun ek~ buruknye tehehee :)

*** jom kita gi mkn raja pulut jepun! >>>>> alid..nanti ada yg cakap combi gila kalau ajak mcm gitu ha ha ha :D

alidyangon said...
This comment has been removed by the author.
iDAN said...

Sdr Combi,

Semua bebudak suka makan sushi tak terkecuali jejaka kat rumah ini; sikit-sikit mengidam sushi. Yang dekat di sini hanya TESCO yang jual makanan Jepun sekitar RM7 dapatlah beberapa juadah Jepun.

Entah berapa lama saya mengidam makan sashimi tapi punyalah mahal; dah buar survey kat Kajang yg ada Restoran Jepun sepiring sashimi sekitar RM20; takkan nak makan sorang-sorang.

Nampaknya kena ada kalangan keluarga yg pakar buat makanan Jepun ini.

echah_syed said...

alid >> adedeh...tak sabo ler tu :p

daddy cool tehehee :D

alidyangon said...

Kak echah

tumpang jap ye

Encik Idan - buat sendiri je, lagi murah , pulut kita boleh masak sendiri, itu seaweeds banyak terdapat di pasaraya yang berhampiran, bahan bahan lain memang sangat mudah didapati di mana mana.

kicap dan wasabi pun senang nak beli di KL ni.

Mari berjimat, DIY ( Do It yourself) - (Anda Buat Sendiri@ ABS)

Ha ha ha ...setuju?

echah_syed said...

idan >> a'ah biasa kalau kat supermarket 6 ketul yg bole muat dlm tapau putih tu rm10.

kat giant pun sama rm5.90 ada kot dlm 4,5 ketul.

.....

alid >> betul tu kalau rajin semua pun boleh.masalahnye sbb tak rajin :p

alid...buatkan dan post dlm blog. bila lagi nak tunjuk skill ko jadi chef tehehee :D

Rumah Kuning said...

nak cikitt....ooo tekak org kg ye...tapi semedang je mkn sushi.hehehe

eelobor said...

hehehe, memang betul la. blog nie mirip program JJCM

@cu SaYaNg said...

sedapnye kak echah...harus weken nie kena p sushi king nie...huhuhu

echah_syed said...

rumah kuning >> cp..org kg pun nak gak jadi jepun skali skala :D

echah_syed said...

eelobor >> mkn mkn dan mkn ! :p

echah_syed said...

acu >> sila-sila acu.cewahh mcm duta sushi king pulak dah ekeke :p

zeqzeq said...

ajak ajak ayam ker ajak2itik

echah_syed said...

zz >> ajak meowwwww kot :p

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Pernah cuba nak makan sushi tapi rasa cukup terseksa nak menelan. Mungkin lebih rasi dengan makanan tradisi je perut Vic ni. Tak international langsung.

syahbandar87 said...

wah..sushiiiiii..kegemaarannnnn sayaaaaaaa..huhu

echah_syed said...

vic >> sushi ni bukan sedap pun tp bebudak remaja mmg suka.mungkin zaman dah berubah kot.. :)

echah_syed said...

shah >> hi shah..tx singgah sini.salam kenal ya :)

Cik Qemm said...

eh sushi bonanza?
ala terlepas :((

echah_syed said...

hi Qemm..tx singgah sini.

salam kenal..takpe takan lari sushi dikejo ;p

azlanlin said...

Waaaa...bunga jurai tu dah cantas ka? hehhehehe..Gantikan kerawang kiri n kanan plak.. LAWA, COMEYY..secomey pemiliknya..

echah_syed said...

daklan...dah setahun kot.pasai tu hang sesat.lenkali guna GPS ;P

comey ke?? *malu aihh*

takut bila dah kena puji dia kembang sampai takmo kuncup tehehee ;D

TokNabe said...

Hehe... kenapa banyak2 makanan sushi ler yg sy tak nak cuba.

echah_syed said...

tok >> mcm huby pun dia tak suke tp disebabkan nak rasa dia cuba jugak siket :)