Saturday, April 17, 2010

sementara nikmat itu masih ada...

precious nak belanja sibujang so kita pun tumpang 4 kaki.hehe mkn pree :p

ola-olaa tomeinye mereka ini..tehehee :p

suke kalau dapat selalu mcm ni kan kan kan.. ^.^

eh..korang mesti boring kan asyik nmpk makanan jer kat sini.hidup utk mkn bukan mkn utk hidup sbb tu di afrika hahaha :D

bersyukur ye kawan-kawan bila tuhan beri nikmat utk makan sbb bila dah ditarik balik tak dapek nak nolong :p

tahu..makan mesti berpada-pada sbb makanan pun punca penyakit.

layan jerr..


***sejak dua menjak ni malas hapdet menjadi-jadi.. :(





13 comments:

kakcikseroja said...

betul betul betul.. nikmatilah makanan sebelum kita kena makan... :)

echah_syed said...

kakcik >> mendalam maksud tu.. :)

TokNabe said...

Hehe.. makan2 masa ada selera nak makan ni tapi kekadang makan kena beringat2 jugak.

shay said...

tak tahan betul la... masuk sini jerk mesti nampak makanan, dah la tengah lapar nih...

eelobor said...

PERSIS MUTIARA.... bait-bait langkahku sepatutnya di tukar kepada tajuk JJCM. hehehehehe

Lollipop said...

echah...kamu mmg org sabah yg tak reti blaja...sebelum org malaya msuk sarawak..kami sudah ada guru sendiri...pure sarawakian yg mengajar datuk nenek kami dulu...tgk lah tun abdul rahman yaakub menjadi menteri pendidikan pertama dari sarawak...tak perlu orang semenanjung...mmg u tak baca buku..or mmg u buta huruf. tengoklah english dari sarawak..i pk u sengaja melagakan sabah n sarawak...u ni org semenanjung tak bertemadun..

echah_syed said...

kakcik >> betul tu kalau sakit jumpa doktor tehehee :p

echah_syed said...

tok >>makan sementara belum muflis :p

echah_syed said...

shay >> lama tak nmpk dia.aimi mesti dah besar kan :)

echah_syed said...

eelobor >> kena ada sponsor baru masyuk!

echah_syed said...

lollipop >> kesian ko sampai sini ko terjah eh.kalau tak faham bahasa melayu sila beli kamus besta ya.TQ

ambil 10 sen pergi beli lollipop.kasihan masih tadika rupanya :p

iDAN said...

Sdr Combi;

Percaya tak percaya selera makan org punya masalah diabetes memang tinggi, itu masalah diri saya... tenguk laksa tenguk burger king terliurlah pulak!;

Rasanya dalam riwayat hidup saya cuma sekali dua sahaja merasa Laksa Sarawak; berbeda dengan Johor pun Laksa Penang; saya suka semua. Sebut laksa memang saya suka. Biras saya si Noni itu paling best bab Laksa ini.

Seperkara lagi elok juga Combi guna maklum balas yg ada filter; terkadang sakit hati dengan respon pemblog ini. Setidak-tidaknya dengan ditapis dulu tak kita terusan sakit mata!

Saya pun bulan lalu ada respon yg amat menyentuh hati... tu yg lari ke FB kurang buka blog!.

echah_syed said...

idan >> komen budak berhingus lolipop tu dtg dari blog en mazidul.dia marah sbb combi komen pasal slip putih tu.

boleh delete tu abg idan tapi combi sengaja biarkan :)

abg idan...huby combi ni kalau makanan lain sedap pun dia bole tahan tp kalau nmpk nasik mmg tekak dia menjerit-jerit nak mkn!

takpe lah abg idan..makan jer tapi jgn banyak.betul tak?

eh..abg idan ada fb ke?meh ler add combi ~ echah_syed@yahoo.com