Friday, April 30, 2010

kalau jodoh tak ke mana.. ;)

alid : nak kasi azie jeles ni ;D



combi : alid..ko nak makan sayap tak?

alid : hahh? sayap

combi : a'ah chicken wing bakar..

alid : o....chicken wing ;)

combi : kat sini dipanggil sayap ;D




combi : alid..ko nak rasa sate sabah tak?

alid : boleh lah..


bujang yg teruja mendengar alid bercerita..



dua-dua jus ni alid yg punyerr ha ha ha ;D



yg ini kami semua punyerr...sedap ke tak sedap kena tanya alid sendiri.combi? no komen ;)



alid yg sgt sempoi@humble walaupun dia mmg mantopp!



ermm..check sms mak aji dia..tehehee.kesian dia sbb risau tinggalkan mak aji dia sorang-sorang kat key ell ;p


semalam berjumpa dengan seorang blogger jurutera muda yg sgt bercita-cita tinggi dan bakal menjadi seorg j****** .ermm...mmg hebat dan tumpang gembira dgn kejayaan yg sedang dikecapi.alid request nak combi bawa dia pergi makan kat tepi pantai sbb dia dah boring makan kat hotel.so dlm kepala combi cuma terfikir anjung selera jer walaupun combi tak berapa gemo ke situ.

maka kami pun lepak kat situ borak punya borak sehingga jam 11pm.alid mmg seorang yg peramah,sgt sempoi dan mmg best.sangat teruja bila dia bercerita tentang pengalaman dia merantau ke ceruk rantau org sehingga ke luar negara.apatah lagi bila dia bercerita tentang pengalaman dia di yangon,myanmar.

bujang combi sgt teruja bila alid bercerita tentang kapal terbang ,jet serta cita-cita dia yg tidak tercapai utk menjadi seorg pilot disebabkan dia memakai kacamata sejak darjah 4 lagi.kebetulan bujang combi mmg berminat dgn kapal terbang.banyak benda yg kami borak sehingga tak sedar malam semakin lewat.

apapun alid mungkin akan datang lagi kerana dia mmg teringin nak ke kaki gunung kinabalu.combi tanya 'nak naik gunung ke?' dia jawab 'oh tak sanggup lah..gayat' kita sama jer alid ;p

layan jerr..


**azie..dia suruh aku rahsia rupanye dia dah pecah lobang.ape arr tak tahan simpan rahsia ;p





11 comments:

azieazah said...

Masa ALID mula2 sebut nak buat kejutan tu lagi, aku dah jeles COMBI oiiiii....

Bila dia dah landing, aku dah geram sakan..

Pastu bila dapat bergelak gelak dgn hang, sambil dengar sayup2 gelak setan si ALID kat belakang tu, aku rasa nak terbang la la tuh jugakkk...

Btw, bagus lah hang dah mengenali skit si ALID tu cemana. Aku tak penah citer, tapi ko tau sendirik lah kan?

Memang dia sangat crazy pasal jet dan kapai terbang. (btw, aku lupa nak tanya dia, mana pi kapai terbang control dia yang melambak dulu tuh)..

Weeyyyy ALID, lenkali kita pi umah ECHAH sesama yerrrrr....

echah_syed said...

azie >> yg aku tak tahan tu dia bocoq lobang sedangkan dia nak buat suprise kat hang..adehh ;p

dia ramah sbb ada jer cerita nak diborak sehingga tak sedar dah kul 11pm.

o kapal remote dia byk eh.takpa handle kapal remote pun mcm bawa kapai real jugak tehehee ;D

dia cakap mesti gamat giler kalau ada hang kat sini.insyaALLAH pnjg umo ada rezeki kita jumpa ek.

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Amboii... combi bagi layanan VVIP kat Alid...
Vic nak pi tempat combi jugak la...

echah_syed said...

vic >> biasa jer vic mane special nye walaupun alid bole dianggap mcm vvip skrg ni.. *tuah ayam nmpk dikaki,tuah alid...........*

vic..datanglah kita borak sampai lebam ;p

kakcikseroja said...

Adoi.. baru boleh masuk semula.. tadi dah baca, dan dah nak pos komen.. tetiba je line internet ada masalah .. agaknya, line tu pun jeles dengan Combi seba tersengih sakan..

Alid tu pergi Sabah semata-mata nak makan kat tepi laut dengan Combi ke??? (tanya macam orang jeles!.. wakakaka..)

echah_syed said...

kakcik >> dia ada projek juta-jutaan disini tehehee *acah aje ;p

nasib tak ujan kalau tidak tak sampai hajat alid nak mkn tepi pantai ;)

kakcik..lepas ni dia nak dating dgn kakcik pulak ;D

alidyangon said...

Kak Ecah

Majlis dengan segala hormatnya mengucapkan ribuan terima kasih di atas layanan dan kesudian Kak Ecah, Abang Syed dan Adik kerana sudi meluangkan masa jalan jalan cari makan di Anjung Selera. Kalau ada terkasar bahasa tertinggi suara atau tertingi diri ( aku ni memang spesis beras siam ha ha ha). Terima Kasih banyak banyak, Allah sahaja yang membalas budi baik Kak Ecah dan family, dan semuga rezeki melimpah ruah dan untuk 'Adik' semuga berjaya menjadi pilot ok. Belajar rajin rajin. Malam tadi memang One Of The Best Moment sepanjang hidup saya, Insya Allah umur panjang, murah rezeki, kita jumpa lagi Bah.

Azieazah@mok yang -> next trip jom ikut je...kalau betul nak ikut, aku call nanti. Dah tu, jangan nangis, lap muka, ikat rambut, pakai lipstik Ha ha ha

-Pukul 5 nanti check in flight. Dah makan satay Sabah dan sayap, dah kenyang, apa tunggu lagi, balik lah. Ha ha ha
-Ada orang baru sampai KK pukul 10 tadi, tapi rahsia besaq tu.
-Tuah ayam nampak di kaki, tuah **** nampak di perut kot?? Ha ha ha

Ta ta

echah_syed said...

alid >> oits macam titah ucapan YB pulak nih ;p

sgt terharu sbb apa lah sgt budi kami kat hang alid.tak sangka kita dapat jumpa akhirnya.

eh..pasal terkasar bahasa tu bukan pasal kecik hati eh *blog en gegula*
combi tahu hang ni makan beras siam tu yg emosi semacam jek ;p

utk azie..jom laa mai ramai-ramai pakej pun ok gak lagi mudah bole jejln merata.aku ikut belakang bas korang ja ha ha ha ;D

eh..siapakah org itu alid.takmo ke dia makan malam dgn combi ekeke ;p

semoga selamat berjumpa dgn mak aji ko ye.lupa nak tanya ada ko beli dia mutiara sabah?? ;)

rosnanie said...

jadi, inalah ceritanya yang buat kak azie tu jeles tahap gaban tu ye? Hehehe...

Pecados da mesa said...

Olá;
Maravilhoso Blog.
Vou te seguir.
Vem para o BRAZIL com gastronomia e consultoria gourmet.
www.pecadosdamesa.com.br

Pecados da mesa said...

Olá;
Muito obrigada pela visita no meu blog e estar me sgeuindo no BRAZIL!
BEIJO!
Maria Paula