Thursday, May 6, 2010

nasi+bilis+telur+timun+sambal=nasi lemak ^.^

nasi lemak antarabangsa bermaksud nasi lemak yg digemari oleh semua bangsa termasuk omputih lah ye ;p

ishh..skema pulak ayat aku ni.hentam saja lah labu..! ;)

nasi dia ok tapi bilis tu keras sikit.lenkali guna bilis 1st grade ye ;p *pepandai jer aku tau

tapi mmg puji ikhlas sbb sambal dia mmg cun ar ;)

teh tarik dia mmg walaweiii *pinjam tagline si epoi ;)

yg ini dibungkus utk kawan precious.ermm perut dah kenyang takan nak tapau lagi kan.. ;p

masih dibungkus mcm nasi lemak dedulu cuma daun pisang diganti dgn kertas khas utk membungkus makanan.menggamit memori lama gitu ;p

amboi senyum smpi ke telinga ye...

macho tak? tehehee ;p

pink tak kita?kebetulan kan darl... ;D


malas nak taip pepanjang so..


layan jerr.. ^.^


*timakasih kat orang kaya itew sbb awal-awal dah wish happy mother's day kat combi ;)






20 comments:

kakcikseroja said...

kolestrol ke kaserol ke kesterol ke.. tak kisah le.. dah tiga pagi berturut2 kakcik mam nasi lemak.. semua orang belanja.. rezeki jangan ditolak, kan?? :)

echah_syed said...

kakcik >> ape nak buek..so kita layan jerr ;D

@cu SaYaNg said...

sedap nye nasi lemak..dah lama acu tak makan nasi lemak..huhuhu

echah_syed said...

acu >> combi selalu beli yg 50sen kat pasar pepagi.sedap org kedah jual ;)

anak tumpang kat rumah ni mmg suke nasik lemak kakak kedah tu.

azieazah said...

Perhhh.... kalu ada sambal sotong lagi ler tak toleh kiri kanan..

echah_syed said...

azie >> dah abis sambal sotong.yg ada ayam rendang & ayam masak merah & ayam goreng berempah jek.

mesti kaya tokeh restoren ni ekk.setiap kali datang lauk abis.

mummyseri said...

salam kak..
kite aritu excited betol masa dpt tau ada nasi lemak ni kat kk..yelah rasanya 10 thn yg lepas last mkn kt kl tu:)..
at least kat sini da ada cawangannya..ok la tu;)..

echah_syed said...

mummyseri >> suke tempat tu sbb selesa kan.nasik dia ok la sama mcm combi masak tehehee ;p

chekdenoor said...

Selamat hari ibu....... coppylah hadiah anak chekdee di blog chekdee....jom sama-sama kongsi....heheheheh

zeqzeq said...

makan sekali dengan timun..mentah sedappp..anti pedas..

saya suka nasi lemak berbungkus..ada seni menurut renugan mata..

echah_syed said...

chekdenoor >> tq..selamat hari ibu utk chekde jugak.nnt combi ambek eh ;)

echah_syed said...

zz >> renungan tu ada maksud tersirat kan.ish ishh ishhh ;p

Mat Gebu said...

Selamat hari ibu untuk kak combi.....

zeus outlet said...

SEDAP NMPAK NASI LEMAK TU YER..

echah_syed said...

mat >> timakasih mat.. :)

echah_syed said...

zeus >> timakasih singgah ye ;)

AbGJaS said...

Hi Combi..
hmm memang yummy nasik lemak tu... tp abgjas suka kalau tambah lagi dgn kacang goreng..

Slmt hr ibu utk combi... tahniah kerana punya anak2 yg sukses :)

echah_syed said...

abgjas >> hi abgjas... ;)

banjir tak? smlm ujan lebat kan.

sambal nasik tu mmg best la abgjas rasa dia sama mcm kat kampung huby.

timakasih abgjas..apapun combi berdoa dorang tak lupa pada tuhan kerana semua ini hanya dgn redhanya.insyaALLAH ;)

TokNabe said...

Nasik Lemak mmg paberet orang malaya termasuk ler sy. :)

echah_syed said...

tok >> nasik lemak org lama mmg sedap takde tolok bandingan ;)

combi byk kenangan dgn nasik lemak ni sbb dari tadika lagi combi mmg bawa bekal ke sekolah kebetulan makcik yg jual nasik lemak jiran combi dikg dulu.

nasik lemak dia mmg sedap! ;)