Friday, July 2, 2010

hidup ini sangat indah jika....

hadiah utk hubby sempena father's day.entry tertunda sbb combi sgt bizi berkisah hal si bujang sepnjg minggu lepas.idea si bujang sebenarnya utk membeli dvd bersiri 24 hours ini dan kami bersetuju.sebenarnya hubby suruh bujang download movie ni dari internet tapi disebabkan beberapa masalah maka bujang ambek keputusan utk membeli dan hadiahkan abah dia dvd ni.bagus idea si bujang... * masih terbayang hubby senyum lebar@terkejut bila kami hulur dvd ni bila dia balik dari kerja tempohari sbb surpriseeeeeeeee....! *


ada 7 keping dvd (satu lagi dah dlm dvd player) bermakna utk 7 season.ermm tatau la berapa bulan ntah bertahun baru selesai hubby bergasak sbb hanya hujung minggu sahaja hubby free jika kami tidak kemana-mana.hubby mmg teruja bila kami hadiahkan dia dvd 24 hours ini dan kami pun happy jugak.ha ha ha mabuk 24 lah ye darl...!

air terjun masakob...amboi darl posing maut nampak :p

mokcik takmoh kalah nak posing jugek... :D

rama-rama ni sgt jinak...

corak rama-rama ni sgt unik dan pelik.

yg ini pulak biru kehitaman tapi bila dibawah cahaya matahari kilatnya sgt ketara.

pagi sabtu minggu lepas combi ke keningau hantar bujang utk mendaftar ke IPG keningau.4D3N disana kerana tak sempat balik pada petang isnin disebabkan pendaftaran mengambil masa yg sgt panjang dan jugak membeli serba sedikit barang-barang bujang yg hanya diberitahu ketika mendaftar.heran jugak cara pengurusan disini kerana sesuatu yg "konon" tradisi hanya diberitahu last minute.aduiii sabo jer aku!


nasib baik combi yg menghantar bujang kalau dia pergi sendiri tentu panik dibuatnya.sesuatu yg sgt tak patut diadakan jika ia hanya menjadi beban kpd semua orang.betul tak?jika ingin sesuatu kelainan harus jelas dan jgn main sukati kerana nampak sgt tak profesional beb.


apapun ini adalah ujian pertama kpd bujang kerana 5 tahun disana merupakan satu jangka masa yg panjang dan macam-macam lagi yg akan ditempuhi sebelum dapat menggenggam segulung ijazah.


IPGM keningau~PEDAGOGI PRIBUMI sebagai piagam yg tersergam dipintu masuk institut.insyaALLAH hidup ini sangat indah jika kita ikhlas dan redha...


layan jerr..





14 comments:

kakcikseroja said...

Salam Combi...

oh! bujang kena belajar selama 5 tahun, ya?? Sekejap je tu.. lagipoun tak jauh mana kan? :)


Harap-harap ada rezeki untuk kakcik berjumpa dengan Combi nanti (^_^)

azieazah said...

Tahniah..

anggap jer tu ujian kecil jer COMBI.

zeqzeq said...

jinak2 rerama nak tangkap lari..
bahagia disayangi

*betapa beratnya nak masuk Blog echah pakai Broakbunk

zeqzeq said...

jinak2 rerama nak tangkap lari..
bahagia disayangi

*betapa beratnya nak masuk Blog echah pakai Broakbunk

echah_syed said...

kakcik >> ws kakcik...insyaALLAH kalau teda aral melintang :)

echah_syed said...

azie >> betul tu.aku doakan semuga dia dilapangkan semua urusan..amin

echah_syed said...

zz >>berat eh...adedeh :p

JiMi said...

huh..makan tak ngajak.. hehehe..

echah_syed said...

jimi >> ajak-ajak ayam jer ;p

zeqzeq said...

nasib baik juga tak dikelilingi insan yg menipu 20jam sehari..tak bahagianyaaaaaaaa.....lagi takbahagia kaitangan mencucuk..

echah_syed said...

zz >> falsafah sungguh prof kita ni... ;p

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Alaaa..... sunyi la combi anak teruna jauh diperantauan...

InsyaAllah balik nanti dia bawa sesuatu yg sangat manis untuk ibunya.

echah_syed said...

zz >> ade eh mcm gitu :)

echah_syed said...

vic >> mmg sunyi sbb takde org yg nak dibebel lagi ;p

vic...bujang ni rajin tolong combi kat rumah tau.rasa mcm hilang satu tgn suda ni :(