Tuesday, September 1, 2009

sahur..

juadah sahur anak2 combi mende alah ni ler.dorang takmoh makan nasik sbb berbuka dah mkn nasik.so makin mudah keje combi.huby pun sama mmg tak banyak songeh.luv u lah!

campur jer mende ni dgn kurma atau pisang emas then taruk susu.sgt simple dan yg penting makanan sihat hehe.. :p

dah 10 ramadhan kita berpuasa paling combi suka sahur dgn ikan bilis goreng yg dicampur dgn bawang besar dan cili kering atau ikan masin goreng bercili.bau ikan bilis goreng dan ikan masin pun bikin satu taman terganggu tido.betul tak??

alhamdulilah so far belum lagi terbabas sahur mudah-mudahan combi dan famili dapat pahala sunat bersahur.sebelum solat subuh dapat baca AL QURAN sehelai dua m/surat."bacalah AL QURAN walaupun satu ayat ".marilah kita mencari pahala ramadhan dan mlm lailatul Qadar yg hanya datang setahun sekali sahaja.

layan jerr..

16 comments:

cerpelai said...

Waaa.. Sahur makan emping tuuuu..!!
Gua jangankan emping, kuping pun takde.. Edehh..!!

SYAbAR said...

betul tu combi.. harum semerbak baunya, ni pun den dah teringin nak mkn ikan tenggiri/gelama masam... pecah selera betul tp saya & hubby sahur dgn minum susu/milo saja, jarang sgt mkn

tp menu utk anak2 tetap yg heavy, maklumlah anak kita masih membesar

izan said...

combi,

mudah aje ye.. ank zan yg perempuan pun gitu mkn koko crunch aje. yg lelaki tetap nak nasi berlauk... tapi bila tengok menu combi .... sama lar kita ... kengkadang ... gureng aje telur letakkan bwg goreng ngan kicap sama cili api .... kriok-kriok gitu perut zan lar ni ... hehehe...

mcm mana sambutan merdeka kat Sabah. kat sini tiada .... semuanya sederhana aje..

Mak Su said...

alamak, maksu ni sahur pun kena prepare nasik? huhuhu, tak cukup tidow

areQue said...

kak combi>>>rq pon ske mkn ikan bilis goreng cmpur ngn bwg besar n cili kerinks tu...

sama la...
cume mlm td je mewah..sahur ngn ayam perciks

Dj Epoi said...

Salam Kak Combi...

Huhuuuuuuuuu....
Nak kena try gak nih.....

Bila cakap pasal kismis dan pisang rasanya macam menyekerakan huhuuuu...

Nak kena cari & cuba nih...
Yang Milo tuh ponk letakkan piasang atu kismis juga ka?

Detail kan lagi ?

Real Woman said...

wah menu yg cukup seimbang tu untuk sahur! tak pernah try lagi. sebab sahur pun kadang bangun kadang tak! eheheh. tapi kalau sahur biasa makan nasik sebab bukak puasa tak makan nasik.

echah_syed said...

cerpelai >> ek elehhh ngade tul dia :p

echah_syed said...

syabar >> sedapp ikan tenggiri masin gaul dgn nasik panas perghhh ! :D

echah_syed said...

izan >> huby pun suka gak mende alah ni lagi pun dah berumo kena jaga makan siket :)

kat sini sambutan pun sederhana gak tapi dituaran dah diawalkan sebelum puasa lagi.

kat KK ada tapi buat distadium likas.selalu buat di padang merdeka.

bujang combi pun ikut kumpulan kadet polis sekolah.

echah_syed said...

maksu >> takpe tak cukup tido sbb pahala berlipat ganda :)

echah_syed said...

RQ >> ayam percik?? wow itu pun sedapp gak :p

echah_syed said...

dj >> bekpes omputih tapi kita bekpes sahur..kunun!

sama jer yg milo tu lagi sedap sbb rasa dia manis siket.potong pisang atau mix fruit dlm tin pun sedap.pastu kalau kena susu sejuk lagi cun :)

anak2 combi suka ni sbb kalo sahur mkn makanan pedas besok pagi risau sakit perut pulak.ada yg memonteng karang heheh :D

cubalah menu diet nih :)

echah_syed said...

RealWoman >> anak2 yg suka combi tumpang 4 kaki dgn huby.. :)

Mat Gebu said...

salam kak combi..amboihh..urut lebih dpt bonus lebih ek?..pandai kak combi...pstt, abg pingsan ke kena urut semalam?..amponnnn!!!!!!

echah_syed said...

mat >> ws mat..ermmm pingsan sbb penat tarawih kot :D