Tuesday, November 24, 2009

berbaloi-baloi...!

aduhai..berbaloi-baloi kolesterol didalam big apple donut! :D

tempohari precious gi nonton movie dgn kengkawan dia kat 1borneo.balik dari sana teringat jugak belikan combi donut ni.rasanyer dah lama tak mkn big apple donut.thnx my dear luv u lahh *hugs*

semua brg naik harga dan donut ni pun sama gak.sebelum ni rm12 lebih utk 6 biji kalau combi tak silap.skrg rm15.75 plus govt tax.so lepas ni tunggu tahun depan kot baru beli pulak.harga barang asik naik tapi gaji yg ado! :(

layan jerr..




25 comments:

kakcikseroja said...

Nampak gayanya kena bawak bekal nasi dengan telur goreng ajela.. harga barang tak ada yang turun, kalau gaji naik, harga barang pun ikut naik! :(

rosnanie said...

betul la kak, perit tul beli barang skrg. Dulu hband ckp, dgn amaun rm300 macam2 brg boleh dpt, sekarang kurang hampir separuh. sedih...

Jard The Great said...

eeeeeeeeee...... lamanya ku tak makan donutt

eelobor said...

hehehe...tertunai gak hajat nk tgk menu baru. big apple vs dunkin' donut...dua² best....tp harganya, sesekali mkn tu ok lah....

Mak Su said...

woah! saja menggoda...favorite kita tu....

azieazah said...

Tu donat macam enak. Azie tak berapa yang manis ni.. lebih prefer makanan yang pedas..

tu King’s? atau J.Co?

Ya betul, barang semua naik payah nak turun...
Tapi yang perit bila barang naik, tapi gaji mana ada naik punnn.. wuaaaaa!

alidyangon said...

Hi Kak Ecah

Sedapnya...

ha ha


jawab soalan: betul tu, come back for good.

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Combi, kalau compare kedai Donut yang popular seperti Krispy Creme, J-Co Donut dan Big Apple - pada saya, Big Apple paling sedap sebabnya... tak terlalu manis sangat berbanding yang lain dan rotinya sungguh lembut... sedapnya bila kunyah!

zeqzeq said...

saya pilih donat dari nasi, kekadang heee..Diet

SYAbAR said...

dok naik selalu harga... memang berbaloi2 la dgn gaji kita yg ciput ni kan!!!

Permintaan CUEPAC masih tak juga dilayan..... habis camna

echah_syed said...

kakcik >> brg mahal skrg kakcik.aduiii :(

echah_syed said...

ros >> betul tu.. :(

echah_syed said...

jard >> raya kat penang ekk.takecare beb :)

echah_syed said...

eelobor >> mahal tak bole mkn selalu :(

echah_syed said...

maksu >> dah mahal kalau fav pun kena tahan anak tekak ni :(

echah_syed said...

azie >> combi suke tp tak bole mkn selalu kan.. :p

echah_syed said...

alid >> combi tumpang suke.tak sabo nak tgk baby :)

echah_syed said...

vic >> betul tu..big apple paling sedap dan jd fav ramai :)

echah_syed said...

ZZ >> mesti ko slim giler kan..jom gi gathering kat FRIM :D

echah_syed said...

syabar >> gaji dok mcm gitu sedangkan brg semua dah naik.kesian kat kita ye :(

azieazah said...

COMBI... terbang ke KL hari apa? lepak mana 10hb tu? bgitau ler kot-kot leh dating?

U leh contact I kat email > azieazah_07@yahoo.com

atau tinggal mesej kat YM > azieazah_azah

echah_syed said...

azie >> combi dah reply kat email :)

Mak Su said...

salam aidiladha :)

echah_syed said...

maksu >> salam aidil adha utk maksu dan famili :)

iDAN said...

emmm! donut murah beli pasar malam bayangkan sama dengan J-Co Donut...!

sesekali nak rasa J-Co Donut bolehlah, saya makan donut tak pernah rasa kenyang!. Kalau sudah sampai RM15 enam ketul sama beras saya setengah bulan.

Rata-rata umur staf kerajaan penghujung 40an gajinya telah cakar dinding barangan naik terus!.