Monday, November 23, 2009

ho liau ma..!

megi my bujang...slurppp!
korang nmpk tak cili yg dia potong tu..heheh besau gedabau.sayur pun pnjg ketapi bole tercekek anak tekak.apapun combi sgt teruja sbb dia mmg rajin ke dapur :)

erkkk..alhamdulilah kenyang :p

minggu ni mmg minggu makan dan makanan.so korang jgn boring yer sbb combi post n3 makanan jek :)


ini megi my bujang yg hensem itu.dia tersangat ler rajin kalau disuruh ke dapur.pandai masak megi,goreng nasik,goreng telur mata kerbau dan tenggek air ( bahasa arwah mertua combi).ade sape2 nak buat menantu??promosi hangat nih ekeke :p

oh ya sebagai penghargaan kpd my bujang sbb dia mmg rajin tolong combi kat rumah disini combi mau bilang " aku sayang centa banget sama kamu dong" (^_~)

layan jerr..

*megi ni dia masak bila kami tinggal 2 org saje kat rumah...siok oooooo :D



24 comments:

rosnanie said...

maggi kegemaran kami sekeluarga adalah HarMie- mie perisa udang. yang ni kalu nak masak mesti cik abang sayang. Dia mesti tumis bawang putih, pastu, masuk udang- lg besar lg sedap, masuk air, mee... fuhhh...licin pendek kata

hazlin said...

memang sukar dilepaskan...

eelobor said...

eelobor pn pakar gak...meggi jer la. hehehe

echah_syed said...

ros >> teringat mase combi kecik dedulu..ayah beli 2 kotak setiap bulan.satu kotak ada 30 bungkus.satu bungkus baru 20sen :)

masa tu brand maggi mee jer blom ade bagai mcm skrg.

echah_syed said...

hazlin >> megi ni time kecemasan jek :p

stok byk kat rumah ni :)

echah_syed said...

eelobor >> biasa ar oghe jate :p

azieazah said...

Memang lumrah masak meggi bila ahli keluarga tak ramai...

Saya masa kecik takda peluang nak rasa sangat (dolu2 popular adalah Cintan - paket kaler merah), sbb BONDA tak suka kitaorang makan megi, dia kata itu tanda malas dan nanti botak kepala... kalau makan kena sorok nanti dia tahu.. teruk betul saya ni..

COMBI..si bujang tu rajin sbb COMBI tengah malas kot.. tu yg nampak dia rajin..hehehe..sakat jer

Nak buat memantu? Soh dia belajar masak spagheti sedap2, pastu belajar buat Laksa yang buat saya makan 3 mangkuk sekaligus..hmm itu jam kalu, ada harapan ler kita berbesan COMBI ooiiii...hehhehe

AziS said...

lama yer tak megi..nak pi cari la ;)

zeqzeq said...

masak maggi kul 3 am sedappp..menjilat jari

echah_syed said...

azie >> betul brand CINTAN.. :)

botak?? bole percaya ke.tak kot botak tu genetik laa.. :D

amboi..takpe nnt dia carik org gaji 5 org kalau ko jadi mertua dia.main order kalau nak mkn spageti dan laksa :p

echah_syed said...

azis >> beli ho liau tau perasa udang :p

echah_syed said...

ZZ >> masak sendiri ke bini yg masak??

nak trap ZZ jap! (^_~)

azieazah said...

Fuhhhh kalu sampai 5 orang maid nyer.. boleh ler aku soh buat macam2 nih.. sorang potong kuku, sorang sampookan rambut.. sorang mekapkan.. sorang suapkan makan.. uuishhhh udah macam paranormal lak aku nihhhh...

hahahahahha...! moga si bujang COMBI bertemu jodoh dengan wanita yang baik-baik jugaaa (macam Mamanya dan kawan Mamanya yang ini).. aminnnn...!

ehh dah nak kahwin ker?

kakcikseroja said...

Aduhai...
tengok gambar pun boleh buat kakcik terliur! :)

echah_syed said...

azie >> amboi kalau sampai potong kuku bahaya nih.nnt dia ambek kuku buat manderem..hiks :p

combi berdoa semoga mereka mendapat jodoh yg baik supaya dpt membimbing mereka didunia dan akhirat :)

kawin?? aduii melampau sungguh.SPM pun tatau result mcmane lagi :(

azie..jom layan lagu KD "aku wanita biasa".bikin nanges wooooooo

echah_syed said...

kakcik >> tu ler pasal megi pun bole terliur kalau kena cara masaknyer ekk :)

abu muaz said...
This comment has been removed by the author.
abu muaz said...

layan jeeelaaaa..... orang tengah exam jangan bagi stress.

eelobor said...

mana menu masakan baru?

echah_syed said...

abu muaz >> balik exam sempat layan katun lagi.ermmm stress kunun! :(

echah_syed said...

eelobor >> alamak..! :p

RMY-Abelitokjoro said...

salam kerinduan...

RMY-Abelitokjoro said...

salam buat ecah.. tkasih sudi lawati blog abeli... abeli ni hansome tu xdak la manis tu adaaaa....

echah_syed said...

abeli >> yg manis tu buat org tergode :p