Tuesday, November 3, 2009

doa mama...

ketika berusia 18 bulan tahun 1993.cute kan :)


gambo lama..ermmm manja lagi walaupun dah beso panjang :p

hensem tak?? dah slim kan.berabis kuruskan badan sbb nak join PLKN.alasan dia kalau badan berat nanti susah nak buat aktiviti gitu.. :)


combi sgt berdebar mengalahkan sang suami menantikan sang isteri diwad bersalin ibaratnye..nak tahu ngape?? 18hb nov nanti bermula lah exam SPM.my bujang akan melalui fasa yg paling penting dlm hidupnye setelah 11 tahun memakai uniform sekolah bergelar pelajar dan kini tiba saat penentu segalanye.aduiii debaran mcm askar nak gi berperang ler combi rasa agaknye.mmg pun perang saraf huhu..


combi dapat rasakan debaran dan tekanan yg dihadapi oleh my bujang.semalam pun tetiba jer demam panas.combi sgt bersimpati dan berkongsi perasaan itu kerana sebagai seorg ibu begitu lah adatnye.combi ,huby & precious mendoakan semoga my bujang dapat menghadapi semua tekanan dan rasa cemas dgn tenang dan diberi kesihatan yg baik sepanjang exam berjalan.


combi juga merasakan bahawa disaat anak-anak bergelut dgn exam sebagai parent kita harus mendoakan yg baik2 utk mereka disamping memperbanyakkan solat hajat memohon kpd ALLAH swt supaya dipermudahkan semuanye.amin


utk itu combi mohon undur diri utk sementara waktu kerana ingin memberi tumpuan kpd my bujang dan insyaALLAH kita jumpa selepas 4 minggu kemudian.apapun jika ada masa terluang combi akan jenguk kengkawan disini.insyaALLAH.


layan jerr..





33 comments:

azieazah said...

Sama ler kita CHOMBI... tapi buat masa ni I belum laa berdebar sangat lagi.. Anak I pun macam cool jer.. uishhh

Trial dia bukan nyer bagus sangat, siap ada yang fail lagi.. wuaaaaa...!

Moga mereka semua tenang dan berjaya...

CT Delima said...

combi maniss...
bersama2 lah kita berdoa untuk anak kita yang akan menduduki exam SPM 18hb nov ni. ct pun macam tu gak. terasa gementar sangat2 bila menanti hari tu.

Cubby pun sampai x tido dok study coz ni pun tgh exam gempur hingga 18hb. kadang2 tu tido 2jam jer pas tu bangun study n study..harapan ct sebagai ibu..mengharapkan yang terbaik untuk anak2. bersama2 lah berdoa dan melebihkan solat dimalam hari untuk mendoakan agar anak kita diberi kesihatan yang baik2 dan dilapangkan fikiran untuk menduduki peperiksaan tu nanti..aminnn

zeqzeq said...

aminnnn ...senyum cak cooll..

Syam said...

salam kak combi.. insyaAllah anak kak combi dpt jwb exam dgn tenang.. amin.. :)

TokNabe said...

Moga betenang dan semoga berjaya menjawab degan cemerlang dalam SPM nanti.

echah_syed said...

azie >> ika ok tu..insyaALLAH :)



.......

ct >> marilah kita berdoa utk mereka ct


.......


zz >> amin :)


........


syam >> insyaALLAH.timakasih :)



........


tok >> doakan ye..timakasih tok :)

rosnanie said...

salam
saya doakan bujang kak echah berjaya, insya Allah dengan usaha dan doa dari semua terutamnya ibu dan ayah, insya Allah dia akan berjaya

anak saya baru darjah 4-yang sulong, belum tau camana rasa kalau anak periksa besar

pst2, nanti boleh buat kenduri kan kalau dapat 8A? jemput kami tau hehehe

echah_syed said...

salam >> timakasih ros.. :)

kalau semua subjek ada 10A.tp kalau bole dapat 8A atau 7A pun alhamdulilah.

anak sulong baru darjah 4 ekk.lambat lagi nak rasa debaran tuu :)

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Rupanya combi ada anak bujang yang dh nak ambik SPM. Jangan berhenti bagi support dan berdoa untuk kejayaan dia. Sebab doa dari seorang ibu selalunya Allah makbulkan.

echah_syed said...

V.I.C @ D.I.A.N.A >> hi thnx sudi singgah sini.

insyaALLAH..amin :)

abu muaz said...

Salam. Relax je .... janganlah panik.Kalau ibu panik anak lagilah .... apapun selamat berjaya menempuh peperiksaan nanti.

zeqzeq said...

nak jadi anak mama sikit boleh

zeqzeq said...
This comment has been removed by the author.
suara said...

Salam combi.
Selamat berusaha buat anak bujang. Good luck ya!

iDAN said...

Semua ibu ayah impikan anaknya mendapat banyak A, masalah saingan memang sengit. SPM memang amat penting menentukan masa depan anak-anak.

Anak saya baru seorang lepas SPM. Taklah bagus sangat keputusannya tetapi okeylah dapat masuk Poli. Nampaknya zaman ini setakad punyai sijil cemerlang pun belum tentu menjamin masa depan. Tanpa sijil lagilah teruk.

Yang penting rajin & ada wawasan masa depan. Anak yang sulung tu memang rajin jarang duduk rumah ada sahaja kerja part timenya. Dari 7eleven & KFC hingga kini tapi minatnya mahu kerja sendiri.

Agar anak bujang Combi akan berjaya dengan cemerlang nanti.

azieazah said...

Benar IDAN... bukan penentu tapi jaminan.. sbb saingan sengit..

Saya risau sebab trial anak saya, Add Maths nyer dia failed...! wuaaaaa...

echah_syed said...

abu muaz.. timakasih..insyaALLAH :)

echah_syed said...

zz >> anak?? nyanyi dulu lagu ANAK versi fredie org philipinos tu :p

echah_syed said...

su >> timakasih.lame tak nmpk su ye :)

echah_syed said...

iDAN >> timakasih sudi singgah sini dan tinggal jejak lagik.

salam kenal ye..

a'ah betul..tp kalau result bagus bole masuk MATRIKS.lega sket takyah pikir carik kolej kan..

keje kemudian pikir yg penting result yg bagus dulu.

echah_syed said...

azie >> combi dgn huby tak kisah pasal keje yg penting study dulu sbb dinegara kita sijil adalah bukti utk company percaya nak ambek kita keje.betul tak?? :)

lagipun muda2 study ler dulu nnt dah tua jadi lagi malas :(

um. masyitah said...

Salam combi
Good luck ya untuk bujang Combi.
memang berdebar rasanya...

echah_syed said...

um. masyitah >> thnx ye..

a'ah debaran semakin kencang nih :(

arsaili said...

salam aunty saya doakan anak bujang aunty mendapat kejayaan yg cemerlang dalam spm nanti ameen

zeqzeq said...

betul2 muda2 kena belajr bila dewasa byk malas

izan said...

combi....

ank zan baru lepas.... bila tanya... ok bu... aduu...

pejam celik pejam celik... ank2 dah besar....

Mak Su said...

saya mendoakan kejayaan buat si bujang :)

kak ina kl said...

salam combi..semuga anak bujang kamu berjaya dalam peperiksaan spm ni dan mendapat keputusan yang cemerlang.
dia dpt gi plkn ker?klu dpt kat mana?

wah bestnya tgk gambar dengan ikan kelah tu..mesti seronok kan..

Dj Epoi said...

Salam Kak Combi...

GUa doakan agar SiBujang dapat Lulus ngn cemerlang.....

Doa Ibu yg BERKAT...

jane said...

comeiiiiiiiiii ms salam tuh.......heeeeeeeeee

gudluck utk anak akak yer

azlanlin said...

Masa yang telah lepas dirasakan cepat berlalu. Masa yang akan datang, walaupun esok hari, ianya tetap dirasakan lambat bergerak. Ini kerana kita sedang menantikan esok hari dengan penuh debaran untuk mengetahui apa yang bakal berlaku...

Moga2 semuanya sukses seperti yang didoakan... Insyallah.

p/s : lamanya daklan tak komen di sini.. maap ekkk. Makin sihat nampaknya. AKhirnya jus diet mate 5 menjadi halwa tekak dengan ikut aturan...

Linus said...

Assalamu alaykum. Help me share Islam to the world. link my article to your blog. May Allah reward you.

Che Mat said...

berdebar mak & pak bila anak2 nak exam besar ni ye combi. semoga depa semua berjaya :)