Monday, November 16, 2009

pulut kuning kari ayam kentang...

pulut kuning kari ayam kentang yg ditapau utk diberi kpd jiran2 setaman..

yummy..! amacam bole buat catering tak?? heheh :D

ready utk dihantar..

kurier yg ditugaskan utk menganto tapau pulut kuning kari ayam kentang combi..sgt setia dan gigih walaupun hujan lebat :)
PEACE yg dibuat tidak bermaksud seperti dlm blog bapak gula-gula yer :p


kelmarin ahad combi sepakat dgn hubby memasak pulut kuning yg dimakan bersama kari ayam dan kentang.pulut kuning ni combi buat adalah utk bersedekah kpd kengkawan setaman dan mohon doa dari dorang utk bujang combi menghadapi peperiksaan dgn tenang,kesihatan yg baik dan diberi kekuatan minda mengingati ape yg telah dipelajari sebelum ini.

sebenarnyer tradisi pulut kuning ni combi dah buat sejak dari precious dulu lagi.bila ada kesempatan dan kelapangan combi akan buat utk besday dorang,lulus exam,annivesary kami dan pada tarikh yg penting dlm kalendar tahunan kami kononnyer lah.combi prefer pulut kuning dari kek besday sbb dah terbiasa gitu.

apapun niat yg baik harus diteruskan..tak gitu :)

jom layan jer..


*kengkawan pun dah tahu mesti special day bila combi buat pulut kuning..hiks :p




19 comments:

zeqzeq said...

satu untuk U, dua untuk I,

peaace tandanya kena lastik kejap lagi, tapi getah lastik belum beli,

echah_syed said...
This comment has been removed by the author.
azieazah said...

Alaaaa.... tetiba jer rasa nak jadi jiran setaman COMBI..
BRO ZEQ ZEQ, jom la kita terbang ke Sabah malam ni jugakk.. hehehe..

Betul, usaha yang baik dengan niat ikhlas wajar diteruskan.. Doa kengkawan, sedara mara, solat hajat ibu bapa mendorong kejayaan di samping usaha..

BRO ZZ.. kan ada lastik besi kat belakang pintu? bila nak guna? hahahaha..

azieazah said...

si bujang tu nama Nor HATTA?

hmmmm sama lakk dengan... hehehe orang nama HATTA ni memang cute...:D

SYAbAR said...

betul tu combi, niat yg baik memang patut diteruskan dan memang kena sungguh dapat menikmati pulut kuning waktu hujan2 begini, tambah2 ketika masih panas.. lazattttt

Mak Su said...

moga dikurniakan kejayaan, aminnn :)

rosnanie said...

kak echah, nampak dalam gambar pun menyelerakan, tak teringin ker nak hantar ker orang semenanjung? Hik hik hik... Kak azie, asyik2 ajak ZZ jek, jeles ni, nak join gk, pastu kite gi sarawak, borong kek lapis banyak2

eelobor said...

dpt pos kesini pn kn best

echah_syed said...

ZZ >> a'ah lastik kan.jom lastik burung :p

echah_syed said...

azie >> secret admirer tu nama hatta ekk.kantoi!

echah_syed said...

syabar >> mkn dgn ikan tenggiri masin pun sadapp bah :D

hubby combi suke mkn dgn sambal tumis bilis :)

echah_syed said...

maksu >> thnx maksu.aminn :)

echah_syed said...

ros >> ZZ dgn azie tu kembar tapi tak seiras :p

echah_syed said...

eelobor >> pos pulut dgn kurier combi tu ke?? adehhh tak sempat sampai sana dorang berdua dah blasah :p

CT Delima said...

pulut kuning...memang ct suka sgt2. tapi nak buat yang x berapa suka sgt2 hahaha.(makan jer nak)


semoga bujang hensem akan berjaya dlm peperiksaan dan sihat2 selalu.

echah_syed said...

ct >> betul kalau ade org tolong buatkan mmg sedapp :p

dulu masa combi tak "reti" mmg malas nak buat.tp skrg bila dah selalu buat mcm mudah sgt.setahun byk kali ade special day :)

abu muaz said...

Semoga diberikan oleh Allah ilham dalam menjawab soalan peperiksaan nanti.InsyaAllah. Anak kelima saya pun turut mengambil spm esok.

echah_syed said...

abu muaz >> insyaALLAH.saing ler anakanda kita yer :)

Dj Epoi said...

Inshaaallah ...

Yakin Boleh Dik!!!