Friday, June 11, 2010

hidup ini sangat indah...kerana aku dia dan ^kamu^

orang hensem ni kirim mms gambo bende alah ni ~" next time gi kk,nak naik ni je lah.Limau tambang.Tapi tak tau berapa tahun baru sampai bah.Hahaha " *Limau tu ape?*

ni permainan org kaya eh...?

puding ni dari mama si aniq.terima kasih elly.combi suke bende ni tapi malas nak buat walaupun semudah ABC!

tatau nasik ape sebab bukan ai yg order....

yg ni pun bukan ai punya...

yg ni baru ai punya... ^.^

yg tinggal lidi ni rojak penang.sedap la pulak tapi ciput laa...ishhh ;(

semalam precious minta tolong combi hantarkan iron board,seluar jeans ketat,extension wire dan selipar kerana dia sedang KISSM~kursus induksi sistem saraan malaysia yg berlangsung selama 2 minggu dikolej dia.kebetulan combi nak ke bank jadi singgah disana menghantar barang dia sekali.

combi teringat bagaimana susah payah semasa menghantar dia ke labuan dulu kerana tawaran ke sekolah berasrama penuh.naik feri selama 2jam 1/2 dan kadang kala bila hujan dgn ombak yg kuat rasa loya nak muntah,bersesak dgn ramai org,berebut beli tiket dan seribu satu cabaran...huhh!

kenangan yg paling apa eh?tatau nak cakap paling apa tapi masa begitu pantas berlalu dan skrg precious dah pun habis belajar,insyaALLAH bulan okt nanti dah boleh naik ke pentas kejayaan menggengam segulung ijazah.insyaALLAH...

oh ya semalam dgn rasa bangga dia bercerita tentang tawaran nak further study ~ MASTERS IN EDUCATION BY RESEARCH.dah pergi interview,kalau ada rezeki bermakna dia sambung lagi belajar.apapun combi sangat bersyukur kerana precious seorg yg sgt kental hati dan kuat semangat.caiyoklah darl...muahhh ;)

layan jerr...


***ada org tanya"tak boring ke dok rumah JER? jawapannya dah terbukti skrg.combi sgt BAHAGIA dan berbangga dgn diri sendiri .alhamdulilah...








8 comments:

eelobor said...

tang puding tu rasa mcm x bole nak tahan ler, meleleh beb

echah_syed said...

fiz >> a'ah kaler dia tu yg buat tertarik kan ;)

zeqzeq said...

bahagia tanpa stalker atau adikmuda

azieazah said...

"Orang kaya" tu tunjuk toy dia zaman bila punya tuhhh... dah lama sangat. Ntah2 dia amik kuar dari arkib dia kat rumah..

Rasanya skang dia dah tak main menda tuh.

COMBI... tabik spring kat anak-anak hang. Sungguh suksess wpun ada kala kekurangan kemudahan berbanding di KL ni. Naik feri tu bunyi macam ngeri jer kan...

Takper, ada hikmah dan bonus hebat nanti tuuuu...

You're a great MOM..!

echah_syed said...

zz >> adik muda? combi pun masih muda bah! ;p

echah_syed said...

azie >> tetiba org kaya tu cakap sedang terbang kat atas menara.aku ingat heli rupanya bot.adehhh takan main bot atas simen teheheee ;p

tatau zaman bila...ntah dah bertukar tgn kot dgn alid junior...teeeeeeet!

aku naik feri sebulan skali gi jumpa dia sorang-sorang lagi tu bergilir dgn abah dia.bila ingat semula aku rasa mcm tak percaya yg aku bole buat semua ni beb.

hang tahu la dlm feri yg sempit tu mcm-mcm org ada.kalau musim ombak kuat terasa mcm nak tercabut jantung.

apapun semua berbaloi skrg bila aku tengok dia tak pernah serik dari labuan ke kk.pastu kk ke s.alam dan balik semula ke kk.pasni tatau posting ke mana pulak.

tx beb...kita semua mmg mak yg hebat...!

alidyangon said...

Mak Aji

Orang tu cakap kat aku tadi, dah setahun bot tu tak berasap. Sibuk bebenor gamaknya ye. Itu dia tengah sibuk mengelap benda benda tu la.

Ada cerita lagi, ada sorang sahabat tu, eksyen cakap dah biasa naik bot. Sekali naik bot dari Labuan gi KK, muntah hijau. Bini sahabat tu bila dengar cerita ketawa guling guling sampai nyaris nyaris nak bersalin.

Ha ha ha

echah_syed said...

alid >> lepas dah kilat bawa gi pasar mlm jual lelong ha ha ha :D

atau pun bole simpan kat stor rumah ai.bila ai free bole bawa gi sungai tuaran teheheeee ;p

eh...ngape? tak percaya ke.try laa 2jam 1/2 tau.tapi kalau gi sana belikan ai vochelle 10 keping :)