Tuesday, June 8, 2010

WANGInya aku bersama ibuk DOKTOR ^.^

Dr mazlina & Dr ida~ pilih ya buk doktor.semua ada...udang,ketam,ayam,daging,fish ball.senang cakap mcm-mcm ado!

combi mmg suka pejam mata..camera shy eh *prasan jap*

pejam lagi...adedeh kena tongkat mata dgn batang mancis kot ;p

nak tunjuk ape darl..?cara pegang sudu eh ;p
precious skrg merangkap drebar combi...huhh rasa mcm bos jek tehehee ;D

dua beradik yg mcm kembar siam...wangi & Dr ida

kami sebagai tuan rumah.mulut aku dan bujang sama jek.awat lagu tu laa.ishhh ;)

meriah tak?tak kisah pasal kolestrol sebab bukan selalu.lagipun buk doktor ada ubat kolestrol kan.. ;)

om nom nom~sila jamu mata ;)

ibuk doktor yg datang meeting kat nexus karambunai.

pertama kali berjumpa tapi sgt happening..!

kuali dah hangus sebab perut dah kenyang...hampir 2jam kami disana.

cik wangi sedang mengira udang dan buk ida sedang memerhati agar udang dan ketamnye tidak dicilok disana ha ha ha ;D

kenangan manis utk dikenang ~ dak baju biru tu skrg bodyguard combi tau ;)

kalau ada sumur diladang, boleh lah saya menumpang mandi, jika ada rezeki dan umor yg pnjg, memang mahu ketemu lagi...insyaALLAH ;)

dak wangi teruja dgn lobster ~100g=rm29 bermakna sekilo rm290 hengget.ada berani?

Dr mazlina sedang mengira lobster ke?mana tahu kot nak bukak kolam lobster pulak.kaya weiii ;)

sang lobster sedang menunggu pemangsa... ;p

precious nak gunting janggut lobster ke? eh janggut pun mau rm50 hengget ape ;)

kami yg penuh keterujaan gitu... ;)

^ sweet moment ^~kg nelayan floating seafood market restaurant,bukit padang kk.

pada malam sabtu lepas,combi dikunjungi oleh wangi bersama dr ida,dr mazlina dan dr fazilah.mereka ke sini atas urusan kerja dan tinggal kat nexus karambunai.combi memang blom kenal dgn wangi tapi diatas permintaan yong liza,combi dikenalkan dgn wangi dan wangi adalah kawan kpd yong liza.

wangi ke sini menemani kakaknya iaitu dr ida,kesempatan itu kami berjumpa dan berkenalan.tak sangka hanya melalui seorg kenalan lain kami dapat berkenal mesra~timakasih yong liza.combi ni pemalu jugak tapi bila dah jumpa ibuk-ibuk doktor yg peramah hilanglah sikit nervous tu.

tapi disebalik cerita kg nelayan ni ada babak lucu antara combi dan wangi.kami main koling semua restoran seafood sebab nak kompem sijil halal.dah ler tu wangi & d gangz siap masuk serta duduk kat restoran jaws 1borneo ( kembar kpd kg nelayan) tapi dorang keluar dan menahan lapar sebab combi nak bawak dorang ke kg nelayan pulak.sori lah gangz!

adoi..begini lah kalau takde plan semua main terjah jek.apapun yg penting malam tu kami semua gumbira ria dgn udang,ketam,ikan,daging dan mcm-mcm lagi serta open air kat atas floating restoran lagik.part kami "dibuahkan" dan adegan "tutup lampu" mmg menjadi kenangan manis.caiyoklah!

layan jerr..


*TQVM darl atas kerjasama menjadi cameraman dan penaja...muahhh! biasa arr cameraman selalu takde gambo sendiri.. ;p





8 comments:

kakcikseroja said...

wah.. bestnya makan2... :)

@cu SaYaNg said...

jeles nye tengok...teruih rasa lapaq..huhuhu

azieazah said...

Dah banyak hari aku dok baca plan LIZA-COMBI-WANGI di FB tentang lawatan ke Sabah sana...


akhirnya, bertemu juga korang yer... Kawan kita WANGI ni mendapat gelaran Ezzah Aziz Fauzi masa gathering dulu...:)

echah_syed said...

kakcik >> ibuk-ibuk kalau berjumpa begitulah adanya.. ;)

echah_syed said...

acu >> combi terliuq nmpk ubi kayu rebus kat blog acu.hari minggu ni nak pi carik kat pasar sbb hari org kg keluar berniaga sayur kg.

cicah dgn sambal tumis bilis atau ikan talang masin goreng.om nom nom ;)

echah_syed said...

azie >> semua tak diplan pun.idea yong liza kita ni.o ye..a'ah ada iras ezzah pun ;)

mungkin dlm 7 org kita dah jumpa 2 org muka yg sama dan perwatakkan pun agak sama.

eelobor said...

makan besar nampak nya akak.....

echah_syed said...

fiz >> bersama org yg berpangkat besar jugak heheh ;)