Wednesday, August 11, 2010

kurma dan setem dibulan puasa... :)

~salam ramadhan al-mubarak utk semua umat islam didunia~

kurma pertama dlm bulan ramadhan yg hubby beli~terkenang kan si bujang combi,dia boleh habiskan kurma satu kotak ni sekejap jer.sedih la pulak kerana ini adalah puasa pertama combi dan hubby tanpa bujang disisi.insyaALLAH hujung minggu ni dia dan precious akan balik berpuasa bersama kami (*_*)


adedeh...tekejut beruk combi dan hubby bila beli setem nak pos surat precious ke KL.nampak sangat combi dah lama tak pos surat sbb skrg semua main email jek.dari 30 sen dah naik ke 80 sen.walaweiii pos malaysia oiii... punya la banyak naik tu lebih dari 50%.mungkin sebab gaji pekerja pos malaysia naik setem pun korang kasi naik hohoho.bijak bijak bijak korang eh :p

pssttt...service pun bior lah tip top ye! lalalla ^.^

layan jerr...





15 comments:

eelobor said...

hahahaha, dah lama la kecoh pasal harga baru stem akak oiiii

Mak Su said...

salam ramadhan buat combi sekeluarga

hah!? 80 sen? giler kentang!

kakcik said...

Selamat berpuasa Combi. (^_^)

Kalau tengok harga stem tu.. bukan naik melebihi 50%, tapi hampir 200%! Anto ucapan guna emel dan sms je la nampak gayanya!

echah_syed said...

fiz >> dah lama tak beli setem tu yg terkedu jap :p

echah_syed said...

maksu >> hahaha kesian kentang... :p

echah_syed said...

kakcik >> melebihi 50%...biasa naik pun ciput jer dlm 10% :(

aah email jek...free ^.^

JiMi said...

hahaha..pernah last month surat pejabat kena reject balik sbb tak ikut harga pasaran..kekeke,punya la tak perasan harga dah naik..

salam ramadhan kak..

echah_syed said...

jimi >> salam ramadhan al mubarak bro.. :)

eh...ingat ke salah mintak,rupanya mmg 80 sen.nasib bebudak skrg ada sms dan email kalau tidak jenuh nak bayar setem utk surat-surat centa.. hohoho:p

arsaili said...

salam ramadan dan selamat berpuasa buat aunty sekeluarga

echah_syed said...

arsaili >> salam ramadhan utk anakanda jugak.

raya kat mana tahun ni ?

@cu SaYaNg said...

dah lama dah stem tu naik harga..
acu pun tak sabar nak balik kampung ari nie...nak berbuka dengan mak & adik beradik yang lain..owh!! meriah nye...

echah_syed said...

acu >> minggu ni pun dak 2 org tu balik jugak.mmg meriah ler kalau ada dorang.

rasanya dah lama betul tak beli setem.combi tau setem naik harga tapi tak sangka smpi 80 sen.

AbGJaS said...

hi combi,
klu gitu kos naik gaji yg kerajaan canangkan tu ditanggung terus oleh rakyat le...

err sunyi..tu belum lg bujang n precious ada keluarga sendiri kn?

P.S said...

abgjas >> begitu lah adanya.. :(

skrg pun dah mula terfikir bila kami balik ke kampung berdua nanti dorang berdua tinggal disini makin sunyilah ye.

sekejap rasanya dorang membesar,membebel siang mlm skrg masing-masing dah berdikari.

abgjas dah ada anak yg dewasa?tak lama lagi terpaksa lah berpisah eh.

echah_syed said...

sori abgjas..combi kat atas tu.tak prasan blom tukar id :)