Wednesday, August 25, 2010

the tip of borneo~tanjung simpang mengayau *part 2*


mokcik tersenyum gumbira walaupun panas lit-lit... :p

awan nan biru..sgt indah dimata ku.

turun ke bawah dari bukit dibelakang sana nun..semua ini akan tenggelam bila air laut pasang.

kulit karangan laut yg melekat diatas batu serta lumut yg licin harus berhati-hati..

anak abah tau hehe... (*.*)

mokcik dgn kamera comel dia...

takungan air ketika air surut.ada nemo kat dlm tu.serius...tapi dia malu takmoh diambil gambarnya~low profile kot hohoho :D

terapi mata~sejauh pandangan mata merentasi laut cina selatan

hakisan air yg membentuk lubang-lubang kecil diatas batu.


edisi batu so asyik gambar batu jek.tapi jangan ada yg berhati batu sudahlah :D



unik...comel jer kolam air kecil :)

pepatah melayu~batu yg keras pun,bila dititik air akhirnya berbekas juga.mmg benar sekali.inilah contohnya... :)

combi fikir background kat belakang precious ni tanah liat tetapi telahan combi salah.sebenarnya yg berwarna tanah liat ini adalah hakisan air laut ke atas batu yg membentuk seolah alunan ombak.tekstur ia seakan kertas pasir.sekali pandang mcm kotak-kotak backdrops utk drama atau filem eh.mmg indah dan unik kejadiannya.

abaikan ^gangguan interframe^ disitu sbb yg penting combi nak share panorama alam yg sgt indah utk tatapan mata... *ada kenangan manis disitu.manis ke? hohoho*

selamat tinggal tanjung simpang mengayau,insyaALLAH pnjg umur kita berjumpa lagi.

layan jerr...





16 comments:

eelobor said...

kira dah menjelajah ke serata pelusuk la kat sabah yer akak?

echah_syed said...

fiz >> kat dlm town sudah...tp masuk pedalaman blom.

elly said...

alahai..rasa macam nak bersajak tengok pemandangan yang indah...mulalah ni...

Akan ku bawa hati yang lara...
Menyusuri keindahan pantai...
Keunikan batu-batuan...
Menjadi perhiasan....

@cu SaYaNg said...

Subhanallah..cantik nye kak...acu teringin nak ke sana

azieazah said...

Seronoknya ko dapat peluang berjalan sana sini lihat negeri orang kan COMBI...?

JiMi said...

yg paling hujung dunia pun setkt ni saya gi tg piai je..ni kira best la akak dpt gi hujung utara plak..

echah_syed said...

acu >> selalu mengagumi ciptaan ALLAH itu adalah nikmat.nikmat mata,nikmat rasa dan nikmat jiwa.

mmg cantek acu tempat ni tp sgt jauh dari kk dlm 200km lebih kurang.

echah_syed said...

elly >> wawawa claps 10x..

betul tu elly...bila berada ditempat mcm gini emosi kita otomatik jadi jiwang hehe...

elly bole jadi penulis lirik lagu ni :)

echah_syed said...

azie >> sementara dok sini beb.tapi aku blom habis round semenanjung sbb balik sana selalunya kejap sgt.

nnt pak syed pencen kami round dari perlis sampai ke pantai timur pulak.. :p

echah_syed said...

jimi >> kekadang kita tak terfikir pun nak pergi ke tempat yg kita takde apa-apa urusan,betul tak?

macam combi ni kebetulan anak dara kena posting disana so kudat dah jadi rumah ke 2 lah pulak.

sebelom ni kalau pergi pun mungkin setahun atau 2 tahun sekali saja.skrg ni tiap2 minggu nak pergi sbb dah ada tujuan.

Bapak said...

Bapak dah lama berhajat nak jejak kaki kt tip of borneo ni...harap ada rezekilah suatu hari nanti...

Kak Combi, berapa jauh tempat ni dari KK?

zeqzeq said...

gambar teratas nampak biru jerr latarbelakang laut
yang terpacak tak nampak sebab besar sangt

huhuuuu sedapnya mengata..

echah_syed said...

bapak >> datanglah..

dari kk jauh jugak lah hampir 200km.

echah_syed said...

zz >> kurang pahala puasa..ermmm sapa suruh mengata org :p

azmiroy said...

wah... cantik2 gambar pemandangan ni... Saya selalu juga ke KK tapi tak lebih dari KK hal tugas. Apa nama pantai ni...

echah_syed said...

azmi >> tg simpang mengayau.mmg termasuk dlm peta pelancongan sabah.tapi dari kk jauh jugak kurang lebih 200km.

datang kk urusan kerja eh.