Monday, August 2, 2010

disini.... (*_*)

pintu gerbang IPGM keningau.


pusat kecemerlangan pedagogi peribumi pedalaman~bermakna semua cikgu keluaran IPG ini akan dihantar ke kawasan pedalaman.maka persiapan mental dan fizikal semua disini.

view dari depan IPG

keningau dikategori kawasan pedalaman sabah.dari kota kinabalu hampir 120km melalui jalan darat yg berbengkang bengkok dan berbukit bukau.kehijauan dikeningau membuat kita merasa sgt fresh sbb oksigen kat sini sgt bersih eh.

nampaknya disini bujang combi menghabiskan pengajian dia selama 5 tahun dan insyaALLAH semoga dia berjaya menggengam segulung ijazah dgn penuh rasa tanggung jawab menjadi seorg pendidik.

disini jugak bujang belajar erti sebuah kehidupan kerana setelah 18 tahun lahir ke dunia inilah kali kedua kami berpisah kerana sebelum ini bujang pernah mengikuti program 3 bulan di PLKN.combi tahu utk bulan pertama dia merasa kekok kerana terpaksa mengurus perbelanjaan harian sdn bhd namun semua itu akan menjadi pelajaran kpd dia menempuh alam dewasa.

wiken yg lalu dia pulang utk kali kedua mengurus borang kesihatan dan combi nampak dia serasi dan gembira dgn apa yg dia lakukan skrg.alhamdulilah..

combi berpesan supaya dia tabah,kuat semangat dan sabar menghadapi semua cabaran disana.yg penting jgn lupa solat,berdoa,mengadu kpdnya kerana tuhan sentiasa mendengar rintihan hambanya.amin

layan jerr..

*maaf dah lama tak update blog sbb combi bizi mengurus dak 2 org ni dan alhamdulilah cuma ada sikit jer yg masih belum selesai dan selepas ini bole update selalu ^.^

5 comments:

eelobor said...

hehehe, mmg selalu gak tertunggu akak update blog

echah_syed said...

fiz >> byk yg nak dikongsi tapi tatau nak mula dari mana :)

timakasih fiz kerana selalu melawat sini.

azieazah said...

Tahniah buat Bujang ECHAH.

5 tahun? lama nyer weyyyyy....

echah_syed said...

azie >> kakak dia dulu pun lima tahun gak.2 tahun foundation,2 tahun ijazah dan setahun pendidikan.

dia ambek TESL sama mcm kakak dia.

Insan Marhaen said...

salam taaruf. teringin nak pi sabah..