Friday, April 4, 2008

jln2 cari remote... 040408 9.24am

ni sesi mkn2 lepas cari remote..nasi lemak n laksa penang.sila sila!

ptg smlm kul 2.15ptg..huby kol combi :)

huby : assalamualaikum..
combi : ws..a'ahh bang..
huby : ma buat ape tu??
combi : kat depan pc..tgk blog jap..
huby : nak gi KK tak cari remote baru??
combi : bila?? ptg ni ke??
huby : a'ah tapi bkn skrg..kul 5.15 pm..bole??
combi : ermm..ok.
huby : ma siap dulu..nnt kul 5.15 abg balik kita gi..
combi : set..
huby : yup.

itulah story combi ngn huby ptg smlm.kita nak gi cari remote control astro yg dah kong..dua tiga hari dah buat perangai..mane tidaknyer asik jatuh jer terhentak kat lantai :p

kita plan nak cari yg ori..tp dah lmbt kedai astro pun dah tutup.so kita gi round kat wawasan plaza shoping complex jer.cari punye cari jumpe la remote control mcm2 brand ade tp sume yg ciplak laa.

ntah macam mane terselit satu remote yg ori kat kedai tu..jd combi pun tanye ni mmg yg ori ker??budak kedai tu ckp mmg ori sbb combi nmpk harga dia rm50.uishh mahalnyer combi ckp kat budak tu..dia senyum pastu dia ckp mmg takde diskaun sbb satu je tinggal lagi.

pastu combi tanye yg biasa ni brape??dia ckp yg ni murah rm9.90 jer.pastu combi ckp kat huby ambek yg murah je sbb kalo yg mahal jatuh kat lantai..rosak rugi jer.yg murah ni bole beli lima hohoho..combi tatau ni kali ke brape dah tukar remote sbb pecah terhentak kat lantai..terpijak sbb main sorok2 dibwh bantal..(ni kes takut kena tuka channel..)kdg2 bila gurau main baling2..adehh!

kesimpulanyer kita beli yg murah sbb nnt bila rosak bole gi jln2 window shoping lagik huahuahua :D ** gelak mcm gedikz gitew**

16 comments:

muadzlife said...

betul tu beli je yang seplo hengget tuh..
especially sya yg anak kecik2 nih...

kalo kumpui ada dekat seplo remote astro kat umah sya nih..hiks..

echah_syed said...

muadz >> tu anak kecik lain citer ni yg beso pun main baling2 lagik :p

maksu.. kalo laku timbang kati bole gi mcD ekk **hugs**

~mama ranggie a.k.a eira~ said...

betul tu...dpt jenjalan lg kan kak!:)

CikguZue said...

ma and pa main baling2 remote yea...
romantik giteww...:D

echah_syed said...

mamaranggie >> tu pun alasannyer :p




cikguzue >> budak2 kat umah ni..kdg main sorok2 bawah bantal..pastu lupe.bila dah kena henyak bertabur pecah... :p

kdg main kejor berebut remote masing2 nak tgk channel sendiri..last2 jatuh kat lantai.. :(

nasib ade yg seploh henggit jer :D

Mat Gebu said...

salam kak combi...
ishh bukan nak puji laaa, kak combi ni mmg awet muda laa....tak byk beza walaupun umuq dok tambah tiap2 tahun (puji skit punya baikkk!!!)...pstt!!, kelas pinggan tu kan..boleh angkut balik tak pas makan?...ahakss..

echah_syed said...

matgebu >> photo trick jer tu mat :p

pinggan je tantek..tp makanan tk sedap pungggg..mmg takde rezeki kat situ..huhuhu :(

aNgRiAni said...

akak..remote astro yani Kakak yang dok lambung wat bola boli...huhuhuhu...kalau nak tekan...mcm nak patah jari...tp channel msh statik jer...huhuhuhu...

echah_syed said...

yani >> tu laa pasal mau tercabut kuku den dibueknyerr :p

Lily.Lulu. said...

hehehe . .same la auntie, kat umah lily pun dok terjatuh ajo ..

sib baik ok lagi ...
:D

Tentang aku said...

hurmmm....

sorryyy aunty combi...... x ingat sangat...... kita kenal di mana?

Fragmentadora de Papel said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Fragmentadora de Papel, I hope you enjoy. The address is http://fragmentadora-de-papel.blogspot.com. A hug.

anaiz said...

kak combi,
beli yang murah2 je. kalu beli yang mahal, rosak lagi sayang duit tuh..
tapi percaya tak saya punya remote astro maintain jer satu dari mula2 pasang astro 6 tahun dulu. hehe..!!maybe rumah tak ada budak kecit kot.

Jie said...

hahahaha..sama dgn aku combi oiiii..rasanya sejak ade astro dah 3-4 kali beli baru.... tp beli yg pasar mlm je....

Syam said...

sedapnye nasi lemak tu..tapi yg best
"kdg2 bila gurau main baling2..adehh!"
he..he..he..ptut lah rosak remote tu..
:)

echah_syed said...

lily >> tu la pasal kena letak magnet kat tapak tgn kot :p



tentang aku >> antie mama sharihana :)



anaiz >> yer ker??bagusnyerr:)

kat sini bukan budak2 jer kasi jatuh ..mak n bapak pun sama :p

tgn bocor nak kena gam gajah :D




jie >> sini takde paso mlm ..lawakz kan..:p




syam >> tu la pasal..main baling2 remote..haru biru jadiknyerr:p

sengaja laa tu nak beli yg baru:D