Monday, April 21, 2008

kujie & famili.. 200408 12.33am


candid ~ keletah intan take turn nak bergambo ramai2..setiap kali angah nak snap pic dia mesti nak interframe gak..mmg peramah & manja sgt.

ahad 200408

8.00am

sms..

jie : weii dok buka buku resepi ke?

combi : malu kat hg aku tak pandai masak kuang3x

jie : aku dok round kat sini tgu kete sewa..

9.00am

koling2

jie : combi.. paso beso tu ktne??

combi : kat depan hotel hg jer..

jie : aku kat depan paso ni..tapi mane paso yg hg cakap tu..

combi :paso beso?? pilipin ke??sebelah tu jer.. hg tanye org kat situ...

jie : ok aku cari.

11.00 am

sms..

combi : katne dah?

jie : tersangkut kat paso pilipin..

combi : beli jgn tak beli..nak gerak sms naa
.
jie : abis duit aku rm *** tau

combi : mmg pun sume cantek..

ini sebahagian dari koling2 dan sms kami..

tapi huby dia mmg 'international pilot'..spnjg perjalanan dari KK ke tuaran kami berkoling bertanye arah ..dorang tak sesat pun..mmg mudah kan nak cari umah combi.

tapi sekejap jer pertemuan kami,perjalanan dorang masih jauh sbb nak ke kundasang ~ pine resort.

toce jie sudi singgah umah combi..

besok dorang ke pulau kalo tiada aral insyaALLAH.

jie balik KL selasa 3.45pm..

mayb dpt jupe dia kat epot pulak sebelum dia fly.






23 comments:

Jentayutiara said...

uuhhhh berpelukan lagilah combi yer!!! hehehe...
silatulrahim merentasi lautan.

umi_e said...

laaaaaaa jie pun ke KK eekkkk???

* kak e balik dari KK malam tadi... berapa hari di KK cuma pergi ke Pasar Tamu, ke Pasar Filipin dan Pasar malam je hehehehhe pastu ahad siang gi umah orang kawin :)

UncleJ said...

tuaran ke KK jauh ke combi? saja nak bajet mana tau saya sesat ke KK nanti...hehehe

mesti bes hang masak utk jie smlm kan..penuh satu meja tu..

echah_syed said...

jentayutiara >> bila nak peyukk kuina ni.. :)



umi-e >> lorr dah balik ker??combi baru nak tanyer kak e dok hotel maner?? kjap jer dtg ekk.



UJ >> tak jauh sgt cuma 38km jer..

masak main2 jer bro...segan la kat jie :p

tak smpt borak lelame sbb dorang kejo mase..byk tmpt nak jjln.. :)

~mama ranggie a.k.a eira~ said...

seronokya dpt jumpa bloggers kan!?

aNgRiAni said...

menci...kalau yani jupe akak...tak nak ajak makan kat umah akak... :p...lol..hehehehe...masak setapppp jer...nyummmmmm

azlanlin said...

waaa....meriah sakan hagpa 2 famili no... bagus tu!

echah_syed said...

mamaranggie >> tak puas kjap sgt :)





yani >> lorr ingat tak nak dtg pondok buruk kita..asik ajak jupe kat secret resepi & starbuck jer :p

nnt dec dtg umah ..:)

**hugs **

echah_syed said...

daklan >> terkocoh2 datin kujie ni..

ngape tak bole buka pintu umah hg..??

mesti pakai mangga gajah..:D

cikgu panji said...

bestnye...dapat bayangkan suasana tu.hehe

Lily.Lulu. said...

beshnyaaaaaaa auntie jumpa lagi kak jie ..

jeles nih jeles !!
:D

arsaili said...

isk2, ye ke aunty tak tau masak..ececece

Pak Ngah: said...

:: salam... seronoknya dapat jumpa2 geng... dapat makan2... emmm...

CikguZue said...

best jumpa bloggers....makan2 lagi.

awieworld said...

wah...jumpa lagi...

dah jawab tag mama...hhehe!!! tq

Mat Gebu said...

Uikkk..kak combi...masak mcm2 laaa, ni yg jeles nihhh....nampak bernapsu je mereka pulun...hahaha, mati aku ke langgar dgn "tenggiling kak jie kangg (tenggiling = skuter)....

mikaounik said...

Wowowowooo best nyerrr 2mama saya nie..sangat meriah..dlm hati saya mencemburi okiess…..huhuuuuiiii..ermm sure ada entry yg lagi sedap pas nie kan..huhuuu

AbGJaS said...

Hi Combi,
Wah! Boleh jadi 'tour guide' nih..
Tak yah guna GPS, pakai sms pun boleh...hehe.

manje said...

salam combi

besh nye dpt jumpe2 cam ni... manje pon nak jumpe ngan combi gak... :)


> hugs combi.. syg sgt... <

echah_syed said...

lily >> jeles ke??lorr nnt hanimun mai sini naa :p


cikgu panji >> ermm sila sila bayangkan..:p


arsaili >> masak air bole??


pakngah >> a'ah pakngah :)



cikgu zue >> jom laa !



awie >> maceh yaa :)

echah_syed said...

mat gebu >> uishh hg ni pepandai jer..:D



mika >> mkn mkn bila laa nak stop mkn..ntahlaa :p


bgjas >> guna jari jer tekan nombor.. :p


manje >> org bujang bole jjln bile2 jerk..:p

**hugs**

Ziana said...

kakdik jek lg x sampai2 ke KK nk jmpe mama kan?
:)

bile laa agaknye tuh..

syoknye kakjie!!
:)

echah_syed said...

ziana >> insyaALLAH kakdik takpe mama lame lagi kat sabah :)