Sunday, April 27, 2008

jln2 jamu mata n perut 270408 11.33pm

tadi combi gi jamu mata & isi perut kat sinsuran 4 dgn huby..

sebenarnyer my bujang gi sipitang beaufort ade pertandingan menembak kadet polis antara sekolah2 daerah tuaran.dia kuar dari umah jam 6 pagi dan balik ke rumah jam 8 mlm tadi.so tinggal kami berdua jer kat rumah..

huby ajak combi jln2 sambil cari makan.macam org ngantuk disorangkan bantal.amboi melompat secepat kilat bila kena offer :p

kami pusing2 nak gi gaya street sbb ade tamu mingguan tp disebabkan agak lewat dah jam 9.40 am parking susah nak dapat.ambek keputusan terus gi paso pilipin snap pic mutiara nak send kat kakak diperak.

ngam2 dpt parking kat sinsuran..jd combi pun singgah lunch kat restoran happy muslim ( port yani & nan ) nak try soto yg menjadi kegemaran yani..soto ayam.not bad mmg orait laa..dok lepak ngn huby kjap pastu kami sambung gi menapak satu kedai ke satu kedai disitu.

rasenyerr dah lame kami tak menapak kat kedai yg open cam gini sbb selalu dari kereta terus ke shopin complex.konon panas laa kedai yg open cam gini..cecece

tapi rupanyerr bila skali skala rase best teramat sangat..dari kedai kecik sehingga kedai wholesale kami masuk.mmg lawakz mr.bean :D

bila dah abis round..kami sambung pulak gi complex karamunsing sbb nak servay laptop ASUS.mmg cinonet laptop tu bole masuk dlm h/bag jer.cute sgt tp combi lupe nak snap pic dia sbb ramai yg interested dok tgu turn nak try funtion bagai..nnt laa nx visit combi snap arr.tapi dlm internet rasenyerr ade kot.combi pun blom search lagik :p

otw balik tuaran singgah likas pekena pisang goreng & nescafe ping..huahua :D
mmg tmpt ni pemes sbb sentiasa ramai org lepak tak kira pagi atau ptg.pisang ,keledek ( ubi manis ) keladi & ubikayu goreng.sedap ker??tatau arr coz no choice..redahh jer !

sampai umah dah ptg tapi my bujang blom balik lagi.combi kol hset dia mmg tak jwp punyerr.tinggal mesej suruh dia kol bila free.jam 5pm dia kol otw balik tuaran.lega bila dah dgr sore macho dia..hiks

jam 8pm dia sampai kat rumah dgn penuh semangat.patutlaa... tahniah sbb dia dapat top 3 dgn 41 sasaran yg tepat.nx nak wakil zon laa pulokk.adehh berpanas terik lagi laa my bujang.abis kulit dia hitam legam..cian anak mama :(

eaaa..teruknyerr mama ni.. kann ! :)

26 comments:

Pak Ngah: said...

:: salam... nanti PakNgah cuba cari restoran tu apabila ke KK awal bulan depan... insyaAllah...

Jie said...

isshhh..satu hari penuh aktiviti.

Bkn hang..aku semlm dlm dok lepak minum2 kat kedai..along tepon...tak jelas sora dia..pastu putus..

mlm tu tak lena dok fikiQ knp la along cal..ade urgent ape erk..entah2 dia dlm kesusahan..

tanya abg...dia leh perli..dia rindu la tu..hahahha...perli aku la tu..sbb along baru je p asrama tak sampai 3 jam!

anak kan..dah besaq pun kita dok fikiaq mcm depa tu kecik lagi

muadzlife said...

amboi mama2 ni cerita pasai anak2 bujang masing...hiks..

sendat ngan activiti ujung minggu ek..saya dok layan bantal ngan layan anak sorang lagi x berapa sihat...hehehehe

Lily.Lulu. said...

sedap yaaaa auntie mamam ... jalan2 cari makan .. hehehe .. besss !!!


congrats kat anak bujang auntie sebab dapat mewakili zon. bukan senang tuh .. 41 sasaran tepat .. wah, bes tuh menembak !

:D

Intan Rosnitta said...

Slm K.Combiku...

Seharian berdua2 la kisahnya ;) Anak2 dah besar, leh romantika de amor gitu.

pssttt...sapa nak beli laptop tu??? hihi :D

echah_syed said...
This comment has been removed by the author.
~mama ranggie a.k.a eira~ said...

jalan2 cari makan ye kak?

awieworld said...

tahniah.,...hebatnyer...abh saya bekas askar...adik saya juga askar..pun terror menembak... senasib ler yer...

nak g KK tp tak tau bile lagi..nanti leh jumpa mama n papa..ups terlebih sudah...!!!

CikguZue said...

waaa....sedapnyeeerrr...

cikgu panji said...

Ooo...berkepit je ye?? Takpe...takpe.

aNgRiAni said...

setappp tak soto kat situ kak? boleh tahan jer?...ermmmmm...nt kiter try yg kat fosang lak...

kak, yani ado mende nak bgtau nie...2-5 mei yani out-station ke sandakan dan beluran...ada pameran MOHEX...aduhaiii...fenin dah nie... :-((

anaiz said...

wah kak combi dating berdua je yer. romantik kapel lor. hehe..
sedap tul menjamu selera. tingin la nak gi sabah. tak penah gi pong. huhu..!!

echah_syed said...

pakngah >> bulan depan??sila sila..ade urusan ke mkn angin :)


jie >> a'ah jd mak cam gitu laa kann :p

tu laa bila anak lelaki kawin..mak selalu jeles kat menantu pompuan :(


muadz >> tgu bila tym maksu plak nnt..never ending story gituu :p

demam ker anak tu maksu??

beli air badak cptt tu sejuk badan :)


lily >> bila dah berdua..malas nak layan risau tu yg gi jjln.. :D

tak sangka dia dpt sbb tahun lepas out :)

besok gi lagi tanding utk cari wakil zon sulaman.antie ni 50/50 jer sbb kalo menang kena gi sandakan..jauh tu lily :(

echah_syed said...

intan >> tu laa kann..masa utk berduaan.. :p

abg yg nak beli sbb senang nak bw gi meeting..cinonet jek :D



mamaranggie >> jom jom :)


awie >> dia minat polis..tp mama suh blajo dulu.insyaALLAH bila dia dah sedia bole laa join polis.

sila sila..takan larik gunung kinabalu didamba :p



cikgu zue >> meh laa nak join :D


cikgu panji >> jgn jeles tauu :p


yani >> ramainyerr org..tp restoren dia bersih laa..lepak lame pun ok :p

yani..camne tu ekk.tak best laa kalo combi sorang2.. :(



anaiz >> meh meh join.a'ah kalo my bujang ade xtvt tinggal laa kami berdua kat umah.. :(

sila sila..sabah negeri dibwh bayu :)

pReciOus shaRihaNa said...

ape ar mama ni...
5-/50 lak...
sapot je...
isk isk
huhuhu

ok pe p sandakan...
ala lek ar...
hihi

kunadzri said...

seghonoknya depa berdua dating2 gitu... mesti teringat zaman silam tu..

abg e pun nak ajak mem pi jalan2 telan angin esok, nak pakai baju melayu... pasai nak tayang butang baju hadiah dr kawan kat obersi nih... mesti meghlit meghlap bila kena pantulan cahaya matahari... kaler2 lagi...

untuk kawan abg e yg vogue tu, terima kasih yang tak terhingga diucapkan di atas kiriman `lambang persahabatan' untuk abg e & norz...

echah_syed said...

precious >> ek eleh..dia dulu asal camping mesti paksa suh kita dtg melawat..manje tahap catwoman :p

xm ok tak??

dah ready utk nx paper pagi ni :)

doa mama ko dpt dean's list..aminn.


kunadzri >> litlap ker??

amboii gleme gituu :p

mesti suke hati kwn tu sbb kapel pemes sudi terima adiah cinonet itew :D

TANDA PERSAHABATAN DIBLOGSPERA...kompem !

Syam said...

salam kak combi..cedap nye nampak makanan tu..lafar..lafar.. :)

echah_syed said...

ws..

pic baru tuu..ngape lain jer :D


jom jom kita gi mkn :)

Mat Gebu said...

salam kak combi..uikkk aktivit ala2 datin melawat kawasan dgn dato laaaa...hehehe...

Ziana said...

mama..
cedapnye mkn2..
nk join leh??
:)

congratsss to ur bujang!
:)


mama..jom boraks?
:)

echah_syed said...

mat gebu >> ws..

hohoho masin mulut ko betol2 jd datuk..datuk bila dah dpt cucu..hiks

takmo jd datin mat..sbb cheQ tak rela dimadu..hohoho :p


ziana >> jom jom mkn..

maceh kakdik..makin gelap kulit dia tuu :(

boraks?? bole nnt bila free mama buzz :)

manje said...

salam combi

nak ikot g jejalan cari makan...huhu tahniah jgk utk
anak bujang combi itu.... :)

echah_syed said...

manje >> jom jom manje..

maceh :)

AbGJaS said...

Hi Combi,
Hehehe...makan berdua ke? En.Hubby tu tengah sedap makan, misti org limpas pun tak nampak.

Jalan2 sambil makan...

echah_syed said...

abgjas >> a'ah tu laa :p

jln2 buang mase n buang duit..hiks