Monday, March 23, 2009

bayu menyapa ku lagi..

gunung kinabalu diwaktu pagi..cantek weii

aku ingin selalu disamping mu..cewahh :p

gerai baru yg lebih kemas & teratur..mcm2 ada!

lepak isi perut..dinginnyer sang bayu..!

grrrrr... cute baby boy ni.anak tokeh cafe kot.pepandai jek aku :p

suke pic ni..heli tentera udara yg sempat kita snap :)



wiken tempohari combi gi kundasang.tak plan pun tapi huby ajak gi jejalan sbb asik berbungkus jek sejak demam.thnx darl.. :)


walopun badan tak sihat tapi bila dgr kundasang bersemangat terus.combi mmg suke sgt gi kundasang.nyaman,damai yg penting sejuk gituu :D


nak tunggu precious balik sbb kita nak beronggeng kat kinabalu pine resort..sabo jer aku :p


layan jerr...






34 comments:

JASA said...

huhu :'(...sy xpenah gi Sabah lg...jemput la sy, siap ngan tiket air asia sekali ker....hee :)

echah_syed said...

jasa >> bole bole.. combi booking ko bayo ekk :p

amboii..london,beijing dah smpi.. sabah yg dekat pun blom jejak lagik ekk :)

combi pun 2x5 gak..ganu & kelate blom pernah jejak..huks

amirul said...

Salam Kak Combi,
Selamat kembali ke dunia blogging... sudah baik demamnya?

Cakap Kosong said...

memang tingin betul nak pegi kundasang nih.....tapi tak tau lah biler baru ader rezeki.......selamat kak combi, semoga sihat seperti sediakala!!!

CJ-alhafiz said...

salam kak...
woa...bestnya dapat gi melancong ke borneo....
cj nak sgt rasa g seberang laut cina selatan...haha!!
insyaallah...nnti da kerja..da rezeki lebih..boleh la kot g sana...
bestkan...??

kuIna Jentayutiara said...

weh... combi udah lupa sama itu Parit Buntar ka... udah kena sampuk sama itu gunung..

eeeee ceq minum tea sabah aja

ngeh 3x

Qaseh said...

bestnyer...bile ler berkesempatan nak pi sane...

~Cinta Cukulet~ said...

cantiknyer gambor..jeles..jeles..huhu

echah_syed said...

amirul >>slm kembali..

demam ok sket tp batuk ni degil nar :(

echah_syed said...

ck >> sila-sila..:)

pakage air asia rase mcm murah tau.

combi ni tak tahan dgn batuk..adehh :(

echah_syed said...

cj >>slm kembali..

combi mmg dok sini :)

dtglaa takan larik gunung dikejor :p

echah_syed said...

kuina >> mane bole lupe..tmpt jatuh lagi dikenang :)

aku mmg suke gi kaki gunung..suasana kat situ sgt romantika beb!

echah_syed said...

Qaseh >> dtglaa skrg air asia buat promosi ZOOM malaysia :)

pakage biasanyer tak mahal sgt..mmg berbaloi :p

echah_syed said...

cinta >> mmg ko patut jeles..hiks :D

Lily.Lulu said...

teringat gi KK 3 tahun lepas
rindu nak pergi sana lagi
tak puas nak jelajah
:)

PerantauSepi1306 said...

KK memang cantik kan.. bukan senang nak amibil gambar gunung yang tak berkabus tu.. :D

teringin nak pi lagi...

Abang Long said...

InsyaAllah, kalau ada rezeki, akan sampai juga ke situ.

echah_syed said...

lily >> slmt pengantin baru... :)

skali ni dtg bole bawa EA..

echah_syed said...

ps >> kk dah byk berubah skrg ni.. :)

betul tu..selepas jam 8am ke 9am kabus dah tutup puncak gunung.sebelah ptg kalo cuaca cerah kdg2 bole nmpk gunung..tp jarang dpt peluang mcm gitu.

sila2 air asia ade package ke sini kan.. :)

echah_syed said...

abg long >> betul tu rezeki anak2.. :)

TokNabe said...

Kundasang, mg tempt yg seronok nak nyedut udara segar...... masih segar lagikah udaranya kat situ?

echah_syed said...

tok >> masih sbb tak byk pembangunan pun.. :)

kalo mlm masih sejuk giler :p

sebaliktabir said...

Terma kasih singgah laman aku. Ermmm... bila la aku nak ke Sabah ni...teringin nak jejak Gunung Kinabalu....

echah_syed said...

st >> timakasih gak sudi mai sini.. :)

sila-sila bayu gunung sudi menyapa..

SYAbAR said...

Bestkan combi pi Sabah. Jelesnya, dapat tangkap gambar berlatarbelakangkan gunung kinabalu. Time kita dulu, elok je nak snap, tetiba renyai terus hilang gunung. Nampak gaya kena pi sekali lg ni. Kumpul duit dulu.....

echah_syed said...

syabar >> kalo time ujan sume reject.. :(

tahun bila dtg sini..??

izan said...

combi,

santek lar.... bilalah zan dapat terbang ke sana...

echah_syed said...

izan >> bila-bila jek sbb gunung tu setia disana tunggu izan.. :)

SYAbAR said...

Bulan 11 tahun lepas....

echah_syed said...

syabar >> baru jek lagik.. :)

tapi kita blom kenal.

^aNgRiAni^ said...

shantek² gambar akak...jees ni nengokkk...windu laa nak ketemu akak hehehehehe

echah_syed said...

yani >> nnt cuti pnjg kita gi buat BBQ kat kinabalu pine resort..jom! :)

Mazidul Akmal Sidik said...

Echah, saya pun suka tengok gambar heli dan Gunung Kinabalu. Nicely shot.

Kali pertama saya ke Sabah, tahun 1995. Ketika itu ke Kudat membuat lintas langsung pertama sempena gerhana matahari.

Singgah di KK kemudian naik kereta ke Kudat, ada driver. Masa itu hotel all fully booked sebab researchers dari seluruh dunia tinggal di Kudat. Saya tidur mana? Tidur di rumah Cina. Malam tak berani nak keluar makan sebab anjing tuan rumah 2 ekor mcam lapar tengok saya.

Selepas habis kerja selama 30 minit pada waktu tengahari keesokkan hari, saya dibawa makan.

Untuk pengetahuan, dari situlah bermulanya kerjaya saya sebagai pengacara di di TV3. Pulang ke Kuala Lumpur saya diminta menjalani sesi uji bakat mengendalikan MHI sehingga sekarang. Memang Sabah ada kenangan terindah.

echah_syed said...

1995..?? masa tu combi dah 10 tahun kat sini..

masa gerhana matahari tu mmg kecoh sbb combi dgr hotel semua fully booked.masa tu kudat blom ada byk hotel lagik kecuali rest house kot.

lor kesianyer tak mkn laa mlm tu.cina mana laa yg kasi en. mazidul tumpang tu :)

combi pernah nmpk pic en mazidul berambut pnjg masa study kat oversea.kalo tak silap dlm MHI kot..betul ke??

lamanyer en. mazidul tak dtg sabah.mesti terkedu kalo dtg skrg sbb dah byk perubahan.

kampung air kat kk dah teda semua tinggal kenangan.tmpt tu dah dibina shopin complex.

bila nak dtg kk lagik??