Thursday, March 5, 2009

pasemboQ @ pasembor

pasembor KL CENTRAL


terliuQ dak tgk ni..?? makanan ni namanyer pasembor tapi kalo versi utara dipanggil pasemboQ :)

diutara tanah air iaitu pulau pinang,parit buntar & taiping pasembor ni sangatla popular.kuahnyer yang pekat sgt laa yummy beb. nak kasi lagi cun pasembor ni mesti dinikmati bersama cendol atau ABC..perghhh :D



combi suke pasembor & cendol kat belakang BSN taiping.trylaa mmg terangkat giler!


layan jerr..



*nak balik kg..huhu


20 comments:

SYAbAR said...

but tetap tak boleh teng pasembor Tmn Broom, Penang

kuIna Jentayutiara said...

sy nk blanja combi pasemboq stesen ketapi Sg Petani... mau tak... offer valid 5 minit dr skrang... ngeh3x

@cu SaYaNg said...

akak...sedap nye la
makan cendol & pasembor smbil layan angin sepoi2 language kat bawah pokok...huh best nye

Dj Epoi said...

Padang Broom ( Peneng laaaaa SYAbAR )......

Memang best Siut!!

Mak Su said...

kat taiping, husband saya suka bawak gi minum abc kat bas stand tu.

echah_syed said...

syabar >> slm kenal..

thnx singgah sini :)

betol kalo kat penang mmg ori punyer :D

echah_syed said...

kuina >> nmpk sgt kemut.. *merajuk :p

echah_syed said...

acu >> wahh bakal mak mertua acu lalu pun tak prasan nih.. :p

echah_syed said...

dj epoi >> combi dah lama tak gi penang sedangkan dari p.buntar nak ke penang cuma 45 minit jek :)

dari sabah naik flyte turun bayan lepas terus balik p.buntar huhu.. :(

syabar tu kakak ko ekk.

echah_syed said...

maksu >> huby org taiping ker??

a'ah kat bus station lame kan..mmg sedap kat situ.mase combi sekolah dulu tiap2 minggu lepak sana :)

hysMan.. said...

marveles....
kaw..kaw...
mantop giler...
terangkat beb..

echah_syed said...

hysman >> bikin ayaQ liuQ meleleh dah ni.. :)

Dj Epoi said...

Yap!!!!!

SYAbAR....tuh jer lah...satu2nya
Kakak Gua dalam donia nih......

Yus Yusuf said...

Pasembor tak pernah makan laa sis..
Rojak buah biasa laa..!!
Tu pun sebab suka kunyah keropok kat dalam tu..!!

zany said...

awat yang keje dok tayang gambaq makanan saja ni, habihlah diet cheq. kedeboom dah ni, takleh tahan, pasemboq sedap.

echah_syed said...

dj epoi >> mesti korang close giler kan.. :)

sayu bila ko ckp mcm gitu bro.. :(

echah_syed said...

YY >> ko kena try ni..kat dlm tu yg special sbb ade cucur udang :)

kuah dia rase masam manis gitu.

echah_syed said...

zany >> tu la pasal..hidup utk mkn hehe :p

kat sini teda pasemboQ yg sedap laa.sedeh :(

amirul said...

Salam kak Combi,
Terliuq dah nih... kui3x...kat sini org panggil rojak...

echah_syed said...

amirul >> a'ah sbb dia byk sayur-sayuran.

omputih panggil SALAD hehe.. :p