Sunday, March 15, 2009

demam cinta..??



sori kengkawan combi cuti lama sgt noo...apapun timakasih kerana masih sudi singgah walopun puan umah bercuti sakan :)


tajuk kat atas tu mcm lagu candy dak af6 tu ekk.betul ke combi demam cinta??


no no no... sebenarnyer combi demam selsema.dlm sejarah hidup rasenyer ni laa demam yg paling kalut lagi mengarut sekali.3 malam tak bole tido,badan sejuk menggigil tapi kepala sakit sbb rasa panas sgt.


bila dah tak tahan sakit kepala combi bangun pukul 3 pagi dok bawah cucuran air/ shower.adehhh lega sket.rasa mcm mimpi dlm mimpi jer combi demam kali ni.combi jarang sakit tapi bila kena sekali...pingsann :D


combi selalu pesan dgn huby,precious & my bujang.tido tu satu nikmat anugerah tuhan pada kita.bayangkan kalo kita sakit mmg tak bole tido walopun diatas tilam empok serta ekon yg menggigit tulang. jgn abaikan tido kerana kerja/cari duit bagai nak giler,nak tgk tv/bola,hadap komputer/blogging atau apa2 jer laa.ALLAH jadikan mlm utk kita berehat yakni tido laa.kesian badan & organ dalaman sbb depa pun nak rest gak :p


apapun demam adalah proses utk kuatkan imuniti badan.betol tak doktor?? *kalo salah jgn saman tau.


dan demam/sakit jugak adalah KIFARAH iaitu penghapusan dosa2 kecil yg kita lakukan.dosa kecil ni byk beb kadang sedar tapi buat2 lupa :p


moral/hikmah dari cerita demam..combi rasa buatlah apa2 yg patut masa kita sihat sbb bila dah sakit semua jadi impian belaka..esp bekalan utk akhirat sana.


dan yg dok giler glemer nak slim melim tu bila korang sakit nmpk KFC,mcD,KENNY ROGERS,BIG APPLE DONUT,PIZZA HUT atau pun sambal tumis udang petai,air asam cicah pari bakar,lemak bilis pucuk ubi,budu,sambal belacan atau gulai tempoyak ikan patin bagai semua dah tak laku.dah tak kecuQ ayaQ liuQ.percaya lah!


so bersyukurlah.pesan kat diri sendiri gak.. :)


layan jer..




21 comments:

amirul said...

Salam Kak Combi,
Rupa2nya demam selsema... Lama gak xupdate no? Semoga cepat sembuh...

~Cinta Cukulet~ said...

betul tu..kalau demam,air fresh orange pun rasa payau hehe..semoga cepat sembuh ya :)

TokNabe said...

sebagai manusia, sakit pening tu memang kita tak leh nak elak. Cuma mana yang tengah sihat tu.. bersyukurlah.

Mak Su said...

combi, take care ya. :)

Maya said...

Adeh sis pun kena sakit ni... aku baru 3 hari sembuh dari cengkaman sakit demam+selesma+batuk+langsung tdk boleh tidur.

Semoga sis cepat sembuh.. Amin

muadzlife said...

betul tu combi...bila sakit baru kita terigt kan (igtkan diri sendiri jugak neh)..

apa2 pun diharap combi akan cepat sembuh..dah ceria seperti dulu...muahssss

cikgu panji said...

setuju sgt2 terutama dgn perenggan akhir tu.Jadi, jgn biarkan segala makanan enak tu berlalu begitu shj.
demam tak ok lagi ke? ciannye....

Mat Gebu said...

alaaa..ciannya kak combi demam yeaa...bawak2 berehat dan jgn lupa makan ubat dan makan benda2 yg berkhasit yeaa.....Moga cepat sembuhh!!

Anonymous said...

裝潢設計請找這一家!
搬家公司這家很好的介給您,
京觀廣告設計所設計出來的東西真的很棒!
加油棒替棒球隊加油吧
你家需要照明燈嗎?
車燈要裝才會看路清楚
室內設計的十種方法
室內設計面面觀
老婆和別的男人偷偷去motel
房屋二胎是什麼?

echah_syed said...

amirul >> slm kembali..

a'ah batuk ni tak reti nak baik :(

echah_syed said...

cinta >> tu la pasal.timakasih yaa :)

echah_syed said...

tok >> betul tu.. :)

echah_syed said...

maksu >> TQ maksu.. :)

dah ok tapi batuk masih lagik.

echah_syed said...

maya >> amboi baru nmpk dia..thnx maya :)

tak tahan batuk nih.

echah_syed said...

muadz >> thnx maksu.. :)

echah_syed said...

cp >> batuk nih betul2 menguji iman ku :(

echah_syed said...

mat >> thnx mat..pos laa gulai nangka daging tu semangkuk :p

Lily.Lulu said...

auntie .. get well soon yer !!
:)

PerantauSepi1306 said...

alhamdulillah dah sihat...

echah_syed said...

lily >> demam dah ok cuma batuk jek ni :)

TQ lily..

echah_syed said...

ps >> timaksih yer..

a'ah dah ok cuma badan masih lemah sket maklumlah dah k***u :p