Wednesday, February 17, 2010

butakah aku..??


bujang : mama ambek dulu gambo lambang kat atas bahu aan ni buat kenangan..

combi : lambang PLKN tu??

bujang : a'ah..

combi : ngape? ambek gambo satu badan ler sbb ko blom ada lagi gambo pakai uniform ni..

bujang : ambek jer.. (dlm hati ape kena dak ni lambang tu ada merata tempat kat dpn bas PLKN pun ada..)

combi : oklah (snap dgn hset jer sbb kebetulan kamera ade dgn precious)

bujang : mama tau tak ni benda ape? (sambil menjeling kat mende alah atas bahu dia..)

combi : lambang PLKN ler..

bujang : lorr..ni pangkat aan laa..

combi : hahh?? pangkat?

bujang : yang ini pangkat utk Timbalan Ketua Kompeni.. (senyum melerek..)

combi : o ye ke..patut ler ko suruh snap mende alah ni..


adehhh...mmg buta pangkat combi ni.tapi combi prasan huby ada sebut pasal pangkat bujang masa kami jemput dia kat kem hari tu.combi buat tak kisah aje sbb combi ingat semua uniform ada lambang tu :)


malu kat diri sendiri..hu hu :(




hensem anakanda ku...ekeke :p

mokcik dgn pokcik mmg mesra kamera ha ha ha :D

pagi sebelum balik dia ajak abahnyer gi beli biskut.aduiii sebeban dibelinyer.precious cakap dia nak buat kenduri dlm dorm~buah tangan utk roommate dia kot :p

masa nak balik dari kem combi tanya bujang >>

combi : wiken ni mama nak dtg lagi ke?
bujang : kalau mama nak datang..datang lah
combi : nanti mama kompem kemudian ye.ko alert jer hset bila dah kena kasi nanti..
bujang : ok

mmg dia dah berubah.kalau dulu asyik 'takyah datang' jek.perpisahan mengajar kita menghargai kasih sayang!

layan jerr..






16 comments:

Rumah Kuning said...

Ehh...buta ke?? hehehe. jgn maraah...

Mat Gebu said...

Morning kak combi...
Uik..bukan buta kak, cuma tatau.. Ishh jgn sebut buta..choiiii!!!..tak skee, sebab nanti jalan kena "raba2"..akak nak ke "raba2" tuu...i tak rela uu...ahaks,

echah_syed said...

rumah kuning >> buta warna jek... :p

echah_syed said...

mat >> monin mat ku cayang..

choiiiii ekk?? sori..

buta warna jer mat.tak choiiiii aihh.. :)

part raba-raba ni sislin tentu suke...hang pi tanya dia (^_^)

Mat Gebu said...

kah kah kah kah...segan ah nak tanya sis linn...tapi kejap lagi saya call dia tanya..kata kak combi yg suruh...i don knoww okeyy...lepas ni kan jadi isu pulak hal "raaabaa2" ni...saya tak suka skandal!!!!!...hahaha

echah_syed said...

mat >> lorr jgn kata combi yg suruh... :p

ehhh..skandal bole bikin fofular arr.mcm artis gituu.tapi hang mmg dah pemes giler kan.chef pojaan bloggers malaya!

combi pun meraba gak bila blackout.raba lilin dgn pemetik api..ha ha ha :D

SYAbAR said...

wah... baru training PLKN dah naik pangkat, sure nanti kerjo pangkat LEBIH BESOR.

Sori combi, baru perasan link blog combi tetiba hilang dr label.... Ooooo teringin nak tengok gambo muda kita yang... TUNGGU!!!!!

cerpelai said...

Ish.. Gua ni lagi tak tau hapekejadah pasal pangkat sis... Tapi famili sis memang gua lihat berjaya... Bagus..!!

echah_syed said...

syabar >> semua pun besor min termasuk perut ekeke :p

a'ah mesti cun giler kan (^_^)

echah_syed said...

cerpelai >> tu la pasal ingat semua baju sama jek.adehhh :)

alhamdulilah bro...syukur walaupun tak berpangkat beso dan bergaji beso.

tapi orgnyer semua BESO belako...hiks :p

AbGJaS said...

Hi Combi,
Bujang tu ikut kem PLKN kat mana?
Kena tabik tu sbb ada pangkat..hehe

echah_syed said...

abgjas >> kat KB.tabik spring bukan kerana pangkat tapi kerana dia dah byk berubah abgjas.

alhamdulilah.

zeqzeq said...

rindu yang ORI

JiMi said...

iskk..byk cerita makan je ni..lapor teman..

echah_syed said...

zz >> oreo..! :p

echah_syed said...

jimi >> hidup utk mkn.. :D