Wednesday, February 24, 2010

tudung keLAPA..??



comel pulak bila dah dipotong mcm gini..mesti pro si pemotong ni ye!

jom minum air kelapa.pada musim panas skrg air kelapa paling mujarab utk menyejukkan badan.sejak dari H1N1 hari tu lagi combi dah amalkan minum air kelapa.air kelapa jugak dikatakan menjadi penawar kpd keracunan.

petani dulu-dulu bila balik dari meracun dikebun dorang akan minum air kelapa kerana ia merupakan salah satu petua nenek moyang kita.
dgr khabar penjual kelapa memperolehi pendapatan berganda dimusim panas.alhamdulilah.. :)


yg ini pulak puding kelapa.isi kelapa muda yg dicampur dgn agar-agar dan disejukkan mmg yummy!

huby gigih mengorek isi kelapa muda ~ hiks

huby dgn baju batik baru balik dari opis terus ajak combi ke gerai kelapa muda kat jln sulaman gayang.kelapa muda yg disejukkan rm2.50 dan yg biasa rm2.00.puding yg didlm kelapa rm4.00 dan yg seperti didlm gelas plastik diatas ni rm2.00 sahaja.

precious cakap combi sesuai pakai tudung syria sbb nmpk kemas dan tak comot.jadi terpaksalah combi membeli utk sesuaikan dgn baju yg ada.

combi pun suke tudung ni sbb takyah iron dan mudah utk dipakai.disini susah nak dapat tudung syria so combi order online jek.harga dia pun lebih kurang jer termasuk dgn pos.

yg ini tudung nur utk combi dan shawl utk precious.baru sampai tghari tadi.. kaler yg pink + biru muda tu sgt cantek.. i like :)

semua tudung syria combi beli by online.mmg mudah sbb order,bayar (online) dan terus dihantar ke muka pintu.mokcik cleaner mcm combi pun main shoping online bah.canggih canggih...! *ngape tak percaya ke?? :p


so far tudung yg combi order tak pernah mengecewakan.maksud combi tak pernah kena tipu lagi.alhamdulilah * kalau dorang ada niat nak tipu rentikanlah ye!


para suami mesti 'berbulu' jek kalau nmpk para isteri asal online mesti nak shoping.apapun sekurangnye tak menyusahkan dorang meneman kita shoping berjam-jam.betul tak darl?? (^_~)



layan jerr...



12 comments:

azieazah said...

COMBI ooiiii.. aku pun peminat ayaq nyior niii... adoiii..

tapi KL ni dah 3 hari ujan petang, so sejuk skit lerrr..

hmmmm lawo wehhh shawl Syria tuhh...

bagi url dia, nak try window shopping from my screen plakkk...

takkan hang sorang jer nak melawa weyyy... aku pun ndak gakkkk...!

eelobor said...

air kelapa memang best. kat sana popular "coconut shake" yg di campur aiskrim.....best cakap lu

echah_syed said...

azie >> ehh..sini panas woooooooo.dah lama tak ujan sejak aku balik dr kg lagik.pokok bunga semua dah kering kesian dia... :)

"bole bah kalau kau"..! * sabahan punya ayat

hang pi kat side blog aku byk shoping complex hehe..tp syria ni aku beli kat "kedai princess"

kalau mcm hang bole by hand jer lagi murah beb :)

echah_syed said...

eelobor >> o ye ke?? tapi combi tak suke ais krim yg dicampur dlm air walaupun dlm ABC.tapi anak2 combi mmg suke giler bro :)

CT Delima said...

ct pun suka minum air kelapa ni. memang sesuai lah musim2 panas yang semakin gersang rasanya ni. Bila masuk tekak time sejuk nyamannnn...

Ct pun pengumpul tudung gak kat rumah ni combi hehehe. Tak kira lah kalau pi jalan2 mesti sambar sehelai atau dua. Pernah shopping tudung sampai 10 helai miahaha.

kakcikseroja said...

Salam Combi..

nyor muda ni memang sedap.. ndak2 yang masih beghinguih.. kalo dah keras.. elok guna kuko je... (faham ke orang Sabah ni cakap Perak teman?) hehehe...

echah_syed said...

ct >> kdg heran gak...asik beli tudung tapi bila nak pakai tak gak match dgn baju.adehhh :p

echah_syed said...

kakcik >> paham bah!kita kan org malaysia..hiks :p

rosnanie said...

salam kak echah

air kelapa memang sedap diminum esp musim panas

tp anak2 skrg tgh kemaruk ngn kelapa jelly. Dulu kalau nk mkn kt kelantan jer jumpa, skrg kt KL selangor pn dh berlambak2, cuma harga mesti beza la kan? Bak kata husband, tak payah la nak banding harga kelantan ngn harga KL....

echah_syed said...

ros >> kelapa jelly yg kiub tu ke?

kalau campur dgn tropical fruit dlm tin then taruk susu cair masuk ais batu..fuyoooooooooo ! :p

JiMi said...

yeahhh..hidup utk makan..sesekali ok jgk layan air kelapa ni..

echah_syed said...

jimi >> combi bukan sekali sekala tp dah berkala-kala sejak panas ni :)