Thursday, February 11, 2010

erti sebuah rindu..

~ eye on malaysia,melaka bandaraya bersejarah ~

yezzaaaaaaaa..!

besok my bujang cuti sempena CNY dari 12 sehingga 16hb.. adehh...............rindu serindu-rindunyer sama kamu bah!

bujang kol combi 2.30pm >>>

combi : assalamualaikum..

bujang : ws..mama aan ni (guna public phone kat kem)

combi : sihat tak??

bujang : sihat jer.ma besok aan bole balik pagi kul 9 pagi..

combi : o ye..awalnyer..

bujang : a'ah..ma datang kul berapa?

combi : nanti ma tanya abah ye..

bujang : alaaa...kalau bole ma datang pagi sikit sbb kena isi borang lagi..

combi : insyaALLAH..besok dapat hset kasi on ye.nnt ma kompem balik..

bujang : ma dtg pagi ye...aan guna credit kawan.tak leh lama ni cakap dgn mama..

combi : ptg ni ada aktiviti apa?? (sibuk arr mokcik nih)

bujang : tatau lagi.ma...aan nak kena pergi dah ni..

combi : takecare tau..

bujang : ma pun takecare ye..kirim salam dgn abah.


begini ler kalau dia kol.kejap jer tak puas nak dgr suara dia.4 minggu lagi dia disana.combi tau dia mmg rindu sgt nak balik rumah.terutama dgn komputer game ler kan.

teringat waktu dulu masa dia ikut kem anjuran sekolah.dia mmg tak suka combi datang melawat mungkin segan dgn cikgu dan kawan2 kot.anak lelaki mesti nak kontrol macho gitu.mmg ler tak rasa rindu paling lama pun tiga hari dua malam jer.skrg baru dia tahu erti rindu bila dah masuk sebulan lebih berpisah dgn famili.dok dlm kem yg takde hset,tv,makan yg 'ala-ala' serta terpisah terus dari dunia luar.hari-hari sibuk dgn klas dan aktiviti kem sahaja.

combi pun tak bole nak bayangkan situasi dorang kat situ.kekuatan mental harus ada utk melawan rindu dan tensi.dia masih muda perjalanan hidup masih pnjg.semoga kehidupan dikem dapat memberi pengalaman berguna dimasa hadapan.insyaALLAH.

*besday dia hari sabtu 13hb.huby plan nak buat BBQ :)

layan jerr..





9 comments:

faridmw said...

salam...
mesti banyak cita yang best nak dceritakan... hehehe

eelobor said...

yess....time untuk cuti² m'sia

rumah kuning said...

tak nak jemput kami ke masa ber bbq nanti?

azieazah said...

Wahhh.... nak tumpang merindu, bleh? :)

baru dia tahu yerrrr....hahahaha..

Hmmm bimbang terlupa, so advance wish.. Selamat Ulangtahun Kelahiran ke 18 buat BUJANG AAN.. Semoga sejahtera dan cemerlang senantiasa... aminnn...!

echah_syed said...

farid >> ehh dah lama tak nmpk.selamat pengantin baru!

a'ah tapi dak lelaki ni byk rahsia.kena korek baru dapat :p

echah_syed said...

eelobor >> betul tu..jom jom kita bergumbira :)

echah_syed said...

rumah kuning >> jom jom ..! :)

echah_syed said...

azie >> baru dia tahu...dulu selalu kutuk kakak dia :)

thnx azie..aku tolong dia aminkan doa hang.

CNY pi mana??

zeqzeq said...

ada rindu..yag tercicir..

minta cikit