Thursday, July 30, 2009

budu vs tempoyak..yummy !

dlm paket beso ade 4 paket kecik..dah mcm nescafe 3 in 1 :)

jom cerita pasal budu.budu dibuat dari ikan bilis yg diperam.budu mmg makanan tradisional ore kelate.so kalau nak tahu lebih detail kena tanya toknabe atau cpanji yer..


dah lama combi tak beli dan makan budu.rasanyer dah bertahun.tapi bila nampak paket cantek dari AGROMAS terus tergoda.apapun 'dont judge the book by its cover' masih bole dipakai guna.betul tak??


sori combi tak sempat nak snap gambo budu yg telah siap dicampur bawang besar dihiris,cili api yg dihiris serta dipicit jus limau nipis serta dimkn bersama ikan bakar atau ikan goreng utk santapan mata kengkawan.mmg teruja beb bila hidang jer nasik terus ngapp!


masa combi menaip buat n3 ni pun ngencess jer bak kata sislin..yummy :D


layan jerr..



*antara budu & tempoyak combi tetap pilih tempoyak sbb combi hantu durian.lagipun teman org peghok yop ekeke :p


19 comments:

TokNabe said...

Campurkan tempoyak tu ke dalam budu.. memang lagi sedap cecah pulak ulam2.
Tak perasan pulak ada budu dalam paket.

AziS said...

tak pernah lagi tengok budu dalam packet...canggih dahhh

arsaili said...

salam aunty..this is goooddddddddd..creative lagi innovative packet kan kecik2 ala sos kfc tuh...bagus la marketing strategy dia org nih

cerpelai said...

Eh? Ada ye budu cenggini?
Pegi Giant tak pulak nampak kat memana..

~0~ said...

Bagus la...packaging yang menarik..
majulah budu untuk negara...

TokNabe said...

Ramai orang suka budu tu.... :D

echah_syed said...

toknabe >> sedap ekk.nnt nak try.. :)

pack mcm gitu sesuai kalo nak bawa gi travelling.bagus idea AGROMAS ni. gi london bule ler bawa budu..hiks :p

echah_syed said...

is >> a'ah mama pun 1st time nmpk.selalu dlm botol jek.mmg cute pack dia mcm nescafe 3 in 1 pulak :D

echah_syed said...

arsaili >> budu pun dah advanced ni..nnt bule bawa gi ozz.tapi mahal siket compare dlm botol :)

echah_syed said...

cerpelai >> skrg menteri suruh semua supermarket & hypermarket promote barangan m'sia.tapi malangnyer tak smpi 60% yg ikut sbb masalah teknikal.ade tp tak byk.kekdg mcm org tak perasan ujud bende ni.

harga barangan AGROMAS ni mahal siket ler mayb volume pengeluaran blom byk.

jom kita sokong barangan buatan m'sia.

echah_syed said...

~0~ >> jom jom kita sokong budu negara ekeke :p

echah_syed said...

tok >> a'ah sebab packaging cantek mcm nescafe 3 in 1.mudah dibawa ke mana-mana.dan pack yg kecik tu kalo setakat nak mkn sorang tak ler membazir :)

Bapak said...

first time nampak budu dlm bentuk packet camnie, bagus packaging Agromas.

izan said...

combi,

kecurnya..... mmmmm shedap. buat cili potong banyak2.

combi jangan tercampur ngan kopi pulak... nanti ada yang menjerit di dapor.

baru ni nampak dalam peket.... zan selalu makan cencalok, budu kurang.. tapi kalau dah ada depan mata zan makan juga hihihi...

AziS said...

keluaran agro mas ekkk..nnt ada masa gi cari. sabtu ni sy balik sabah. diam2 tau jgn heboh kat chatbox (utk keselamatan...hehe)

echah_syed said...

bapak >> tu ler mmg cun arr :)

echah_syed said...

izan >> a'ah taruk bawang byk2 tumbuk siket cili api dan hiris cili hijau mmg terangkat.. :p

cencalok pun combi mkn tp kalo ade paket mcm gini pun cun gak mudah bawa traveling kan cicah dgn ikan bakar.. :D

echah_syed said...

azis >> carik jgn tak carik hehe..pack mcm gini bagus tak berbau.

wow mcm artis ler is risau paparazzi :p

BelalangDewa said...

kalau nak lebih sedap makan budu. campurkan dengan aiskrim... mesti menjilat siku....