Monday, November 12, 2007

~mimpi ngeri~

smlm combi gi mall kt kk nk shoping baju..pilih punyer pilih dpt 2 helai t- shirt.sampai pun dah lewat ptg so nk cepat la ni sbb hari pulak hujan..bila pergi kt kaunter..adehh Q punyer la panjang..

kaunter sebelah dah tutup mungkin dah time nk dinner kot..biasa mlm kaunter tak byk yg buka..save budget kot.tgu dlm 10 minit kot mayb lebih sket..sampailah turn combi..2 helai t- shirt brand diesel rm 9o cmtu..not much xpensive laa sbb bole tahan lame..(masuk mesin pun bole..senang keje aku..)

combi pun buka purse ambik note rm100..tetiba dtg 2 org security..dia terus attack jer.combi terkejut giler..ehhh aku buat salah ker?dlm hati tuhan jer tau..takut,gementar..sume ade laa.org
sume pandang...alamak cmne ni..

combi minta permission nk kol huby..security tu ckp .. ikut dorang gi opis dulu..uishhh giler per dorang ni..sukati mak nenek dorang jer..nasib dia x minta hset..kalo tidak lagi laa bala..

smpi kt opis dorang tuduh combi guna DUIT PALSU..oits giler betol..ape dorang ingat combi ni geng mamat hitam aper buat duit magic !! combi dah panik..nk kol huby x bole..rayu pun dorang bo layan..siap ugut nk panggil polis..suruh ngaku jer pulak tu..gila aper! org x buat suruh ngaku..

hampir sejam la dorang dok bebel..mcm2 dorang ugut..minta ic la pe benda..rase cm tawanan bunuh org jer..masalahnyer suruh ngaku..mcmane nk ngaku mmg x tau tu duit palsu..

polis pun dtg..isi form lagi..dia ckp ikut gi balai..ya rabbi org x salah suruh gi balai..combi rayu..saya x salah tuan!..saya x salah!..saya x tahu ni DUIT PALSU..polis tu ckp kena ikut
arahan..kena gi balai..kalo x selesai tido dlm lokap mlm ni..bila dgr jer lokap rase nk pitam..terbyg la simen tnpa tilam..sejuknyer tu..dlm hati berdoa hanya ALLAH maha mengetahui...combi nangis teresak-esak..tolong ! tolong !..

tetiba dgr suara org panggil nama combi..mama bgn!mama..naper ni nangis tersedu-sedu..bila combi buka mata rupanyer ni sume mimpi..yaALLAH mimpi la kwn2....uhuks :P

nota jari : kalo betol mayb pitam terus sebelom polis sampai kot..xmo takut !!


17 comments:

Ungku Nor said...

hehe..macam derama Jelatang..;p

UncleJ said...

isk..buang karen jer baca..mimpi ropanya...dah agak dah pun mimpi...kalau betul2 mau pengsan sicombi ni kena ugut2 macam tu..ekeke

echah_syed said...

ungku >> jangkit virus novelis norza ni..buat skrip drama suspen :D

~ suke jelatang?? combi selalu mis jer..dah tatau ujung pangkal :(




unclej >>kena terjah ngn security jer dah pitam..lom smpt gi opis kot.. :P

~ terkena gak unclej kali ni..lalala .. :)

intan said...

wakakaka..sis nihhh buat orang gelak xleh tutup mulut haaa..ku punya laa berdebo2 sampai ikut sama geram dgn security tu!! hahaha rupa2nya mimpi!!!! hahhaha sabo je laaa!!

jeff said...

lain kali ......

kalo nak tulis pasal mimpi .....

awal-awal kat atas entri tu ......

tulis dulu .....

KISAH INI ADALAH SEBUAH MIMPI

PAHAM ? PAHAMMM ??




eh aku mimpi aku tengah marah combi la ..

kui3x

Jie said...

combi...sy kalo mimpi sedih..nangis2....bila terjaga tu masih nangis...dulu2 abg tu heran gak nk tanya..skrg ni dia dh tau dah...ni mesti mimpi..huhuhuhu...dpt la hug..kehkeh..di pujuk :p

zawahil-nor said...

geramnye..apa la combi ni. ingatkan betul.rupanye mimpi.

eylla said...

sungguh kreatif..
walapun mimpi..but u r telented!!!

Ziana said...

aiyakkk Mama......
punye laa suspen..
igt kan bebetul!!!

dh hangin dh ngan pak gad tuh..lom abis baca dh nyumpah pakgad (dlm ati)..
:P

echah_syed said...

intan>> kesian security tu ekk..x psl2 kena sumpah :P

jeff>> jantung hg ok ker?? kalo tidak mati combi kena saman ni :)

jie>> aku pernah mimpi kena patuk ulaq..rupanyer ade org nk minang aku..>>serius laa.. 20 thn yg lalu..hehehh

zawahil>> tu la psl..harap tidak menjadi kenyataan..seram :(

eylla>> dah kena virus sawan syeikh abudin ni..meracau jer..TQ >> nnt buah tgn jgn lupe ekk.. :)

ziana>> patut la pak gad tu tersedak asik dok kena sumpah jer... :D

pu3nemo said...

mama. uwaaaaaa tipah tetipu... uwaaaaa

norza said...

combi, sebagai seorang penulis, aku respect la ko mmg ada bakat terpendam, kalo diasah mmg boleh jadik glamer satu ari nanti. Sungguh real keadaan di lokasi tu, jantung pun berdebar suspens...itu elemen bagus untuk sesebuah karya. Cayo ler, combi. Bila ko nak start bertapa ngan aku kat Gunung Negeri Asam Laksa?? Hehehe.

echah_syed said...

nemo>> mama pun xmo..takut laa..mama pun kena tipu oleh tetipah.. :P


norza>> hg mmg cm lect laa..komen asgmnt aku.bape credit hg nk kasi hahh??

~ bertapa ngn hg..jom asal ade mamanda emsem tu.. ahaks :P

arsaili said...

adess aunty ni kan..sabor jer..ingatla betollll

echah_syed said...

anakanda arsaili>> huhh ! berpeluh ekk :P

Antulawa said...

hahahha aku lom pernah conteng sini pasti giler kalau aku tulis wakakkaa....Aku harap suatu ari nanti ko memang kene tangkap dgn polis terus dok dalam lockup seminggu sebab ko memang nak rasa pengalaman hidup banduan kan?so rajin rajin buat salah ler..ko kan kreatif untuk wat salah...atau ko try masuk bawah isa ke ingat bukan iso tau...sorry ampun...combi!!!!

echah_syed said...

lawa>> sukati suruh aku masuk ISA..

~ hg mmg pun asik dok lepak kt yellow carpet..mane nk ingt aku.. :(

~ nyampess !!