Sunday, February 8, 2009

jom seafood..!

seafood putra ade ekon..seafood kampung nelayan restoran terapung.

bila mlm nmpk cantek signboard tu..

restoran ni dibina diatas tasik..waktu siang bole main itik kayuh..


ape laa keroje dak dua org ni tau..mesti ade yg ditapuk ni :(



baca sendiri signboard kat atas tu yer.. :)


cantek bila cahaya dibalikkan dlm air..


masa ni yg paling best sbb kita bole masak sama-sama..tak gitu beb!

tmpt dia letak bahan mentah tu prasan tak.. cengkerang mutiara sesuai dgn blog cheQ noo :p


cuti semester yg lepas precious balik so mmg kita dah plan nak mkn kat sini.restoren ni dibuka dari jam 6.30pm smpi jam 11pm.kalo public holiday mmg ramai org so kena la booking.bole mkn kat tmpt ekon atau open air.


harga sgt berpatutan dan bole makan selarat yg korang sanggup.macam-macam ado dari ayam,daging,sotong,ketam,udang,fish ball,sayur mcm2 jenis,buah dll.makanan yg dah siap masak ade nasi goreng,mee goreng,bihun goreng,bubur nasik & nasik lemak.



waktu ptg tmpt ni dijadikan kawasan joging sbb track joging mmg disediakan.dibelakang restoran ni ada kolam mandi utk org dewasa & kanak2.bayaran mmg dikenakan tapi combi lupa berapa ekk.

nx time combi dtg waktu siang bole ambek gambo tempek kat sini.dari rumah azah tmpt ni mmg dah dekat nar.combi pun dah lupa azah dok perumahan mana yer.maap cikgu!


tempat ni halal disahkan oleh jakim.jgn risau insyaALLAH semua bole dimkn.


sila-sila sabah bumi ku tercenta..


layan jerr..



14 comments:

azlanlin said...

Uiiii..kecur air liur dibuatnya. Takdak telur ayam kampung ka sis? Heheheh. Pekena telur separuh masak..hehehhe

faridmw said...

salam... apa khbar? nampak macam sedap sangt.. nak kena cuba ni.. ehehhe

azah said...

Jalan yg kat tepi bukit tu ke rmh den la...hari2 memang lalu kat tepi tu..tp joggingnya jarang jarang..hehehe

Intan Rosnitta said...

Sungguh terliur esp buat penggila seafood ni. Bila nak sampai ntah? Huhuhu

:P

divahantu said...

kat mana restoran tu chombi.... makan kat beijing je....

echah_syed said...

daklan >> nak tambah baby utk projek 2009 ker?? :p

echah_syed said...

farid >>slm kembali..alhamdulilah sihat.

dah balik sana atau masih kat penang?? :D

echah_syed said...

azah >> jap nak pikir bukit mane tu.ptg ramai org joging kan :)

echah_syed said...

intanku >> takpe bila dah ade rezeki dtglaa :)

best tak tmpt keje baru :D

echah_syed said...

diva >> kat kk pun ade restoren beijing..takyah susah2 gi sana ekk.

mesti diva tahu tmpt ni..kat bukit padang.teringat cerita dulu2 ade org nak pi bkt padang pasai otak tak betoi :p

Adry said...

waaa.... bestnyaa...

izan said...

combi..

seronoknya.. zan cari kat sini takda tempat mcm tu..boleh masak sendiri....suasana tempatnya pun nampak menarik. zan suka mkn steambot/makanan laut..

kat kl ni mana nak dapat....

echah_syed said...

izan >> ade izan..aritu ade kuar kat tb tp combi lupe katne.tokeh dia org melayu kita.

kat news paper pun kuar crite restoren yg sama gak.murah jer dewasa baru rm18 per/head.kanak2 separuh harga.

echah_syed said...

adry >> sama jek seafood mcm yg kat tawau tu tp kat sini tmpt dia lebih luas dan diatas air :)