Thursday, February 26, 2009

king lobster


KING LOBSTER...mmg beso giler.sekor rm250 hengget.kalo punyer beso mcm gini sanggup ke nak makan.erkkk..


tapi bila dah jadi lauk terhidang kat meja mesti sedap kan :D


layan jerr..


*sumber dari kosmo


35 comments:

@cu SaYaNg said...

besor nye lobster...tak tertelan rasa nye besor mcm gitu...hhehehee

akak,acu add link akak dlm blog acu ye...hope we'll b fren foreva..luv u >:D<

kuIna Jentayutiara said...

combi, klu masak jgn lopa hantor sini ya..

tp errrrkkk.....

shay said...

wah besarnya... tu mancing sendiri ke?

hysMan.. said...

mak oiiii...
giler badak punya lobster...
tapi kalu da masak,saye sorang makan pon still boleh setle licin...
maintain...hahaa..

Dj Epoi said...

Pergh!!!!!!!!!!! Besau lahabau!!!!

Kalau masak Steam sedap gila siut!!!!

Abang Long said...

Apa rasa agaknya ya ?

Kolesterol sudah pasti tinggi.

Namamu sudah tertera didalam Blog Abang long.

Harap dijawab dengan sejujurnya.

TERIMA KASIH

suara said...

Salam combi sayang...

Uih... besarnya. Keras tak isinya bila masak?

p/s : Lama su tak tulis komen. Lalu je selalunya... huhu

suara said...

Salam combi sayang...

Uih... besarnya. Keras tak isinya bila masak?

p/s : Lama su tak tulis komen. Lalu je selalunya... huhu

echah_syed said...

acu >> kalo ikan yg beso2 pun combi mcm lain sket laa :(

tapi lobster ni sedap kot walopun beso :)

thnx sudi linked combi dan nnt acu add kat 'follow' persis pearl tu lagi skali ekk.

echah_syed said...

kuina >> ermmm.. nnt kita pikir dulu ekk :p

echah_syed said...

shay >> tatau arr mcmane dorang tangkap ni sbb beso beno :D

echah_syed said...

hysman >> kalo bole abis 2 ekor tu mmg bole join guiness book of record nih :p

echah_syed said...

dj >> kalo rebus dgn serai pun sodapp..hiks :D

echah_syed said...

abg long >> rasa udang laa hehe.. :D

dah komen tapi senyum simpul combi smpi ke hujung n3 :)

dok pikir ni nak buat ke idak :p

echah_syed said...

su >> isinyer sama mcm udang gak.seafood kalo masak terlalu lama nnt jadi mcm getah..liat :D

takpe bila pree singgah ler :)

CT Delima said...

wowwww!! besor nya..ni kalau buat seafood..harus x makan lagi lah 2 hari hahahaha

echah_syed said...

ct >> tu la pasal..ntah lobster ni lebeh beso dari ct :p

Yus Yusuf said...

Pagi-pagi tadi gua tengok kat dalam paper, Pehh..!! Gila ahh..!!

Family feast pun tak terabis punya laa..!! Kena panggil jemaah masjid baru buleh abis sebab berkat.. Kehkehkeh..

echah_syed said...

YY >> lobster ni kulit jer tebal.isi kdg ciput jek.

rm250 hengget bole buat aQiqah sekor kambing :p

divahantu said...

combi:
lobster tu kepala saja besar. body kecik....

echah_syed said...

diva >> betul betul betul.. :)

kulit tebal isi ciput rege mahal woooooooooo :D

DatinDiaries said...

wah...bestnya kalau dapat makan tu....LOBSTER pun ada yg harga yg sampai 400 LEBIH TAU....HUHUHuhuhuh

TokNabe said...

Besar.. sampai takut nak makan. erkkkkk.. bukan takut saiz besar tapi harganya yang besar tu... :D

echah_syed said...

datin >> betul tu yg kecik mcm udang galah pun sekor rm25 apatah lagi yg beso.tapi rasa biasa jer mcm udang galah :)

echah_syed said...

tok >> betul tu bole beli kambing sekoQ :)

muadzlife said...

makk aiii besau seko ayam tu....

zany said...

kak combi,
lobster tak excited,
cendawan tu yang best, celup tepung goreng ayam, then goreng. Sedap.

echah_syed said...

muadz@maksu >> lebih besau dari ayam kot :D

echah_syed said...

zany >> pernah mkn tak bayam celup tepung??

pun sodapp gak :)

combi pun excited giler bila nmpk cendawan ni.mcm tak caya pun ade :D

PerantauSepi1306 said...

perghhhh sedap tuuu.. wat garlic butter sauce, perah sket lemonade.. lobster tu grilled.. nyammsss... tapi berbaloi la harga dia kat sana.. kalo kat sini lagi mahal gilos...

echah_syed said...

ps >> kalo dah ade butter plus dgn lemonade mmg sodapp giler :D

kat sini pun mahal gak tapi combi prefer udang galah lagi sbb isi lebih kurang sama jek :)

berbaloi laa sket.

Lily.Lulu said...

bapak beso udang tu
mak aiii

harga pun boleh tahan
tapi kalau ada org belanja apa salahnya

mamam aje !!
:D

echah_syed said...

lily >> ekonomi gawat ni kena lupakan lobster tu dulu..kalo teringin sgt mkn jer cicit dia iaitu udang galah..hiks :p

kristal swarovski said...

beso gile..first time tgk....tgk pada owner blog yg sharing photo ni...

echah_syed said...

kristal >> mmg beso seram rasa nak mkn.. :p

thnx singgah sini.