Friday, February 22, 2008

mmwaahhh norz !!! 22.02.08 7.33am

cayang kat hang norz..hugs kuat2 naa..
kain sepasang dari norz..dark green gitu.. TQ norz..cmne tau combi suke ijoo yaa??

darl..bila dapat jumpa hang ni???
nak jadi isteri mithali sbb dah dapat buku masakan..norz cam tau je combi ni..uhukz
toce toce norz..suke sangat senyum dah sampai tinger tuu
paper bag dari norz yg tersembunyi sume misteri ituu..
novel ni cintan cintun..mmg fav combi terasa mudoo selalu gitu cecece..nak ulas belom khatam lagi..nnt la ekk.tapi cover dia purple mmg cunggggg..romantik!
resepi didlm ni mmg marvelous..teruja nak buat..pic kat dlm cantek & menarik skali.byk resepi dari selatan yg combi tatau selama ini sbb combi org perak kan..pincuk pegaga,acar buah sambal gesek,bistik daging,udang mentega,sambal kelapa&pegaga..sume best nnt combi nak try.. :)
sign ni yang mahal beb!timakasih darl..luv u!
cenderamata dari norz yang dikirim melalui yani semalam.yani dari KL meeting.. transit kjap kat KK..sebelom fly ke tawau.combi tgu yani diepot kerana nak ambek kiriman dari norz .yani terpaksa bergegas..cuma 20 minit je transit..cian yani tauu.makacih byk2 yani ku.combi sgt terharu sbb norz ingat kat combi disini walopun kita belom pernah bersua muka.tapi combi rase malu pulak sbb tak dpt membalas kiriman norz..insyaALLAH pnjg umo,ade rezeki mmg teringin nak peluk norz kuat2 !terasa persahabatan kita ikhlas,erat, suci walopun hanya kenal diblogospera jer..combi berdoa persahabatan kita 'kekal & kebal..amin.

timakasih abg e..tersedak combi bila nama combi disebut2 kat hotel ancasa tu.. :p

timakasih daun keladi..kalo ade novel yg baru tu ehem ehem.. :D

24 comments:

Jun :) said...

wakakka...norz bg buku resepi tuuu..combi, hang kna stat masak canggeh2 la pas ni..sure cik abg senyum smpai sini nampak..hehhee.

norza said...

Combi, tu laa sebenarnya harapanku, cewahh, nak tengok ko posting masakan pulak kat blog ni, hehe...Pemberian kami sebagai kenang-kenangan sementelah berjumpa dgn Yani yg memang hg kenali sesangat. Kadang2 org kata, peluang tu datang tak semena2, jadi, sebagai ingatan tulus ikhlas kami kirimkan melaluinya... Happy hg suka especially kain tu, risau bangat, sihh. Ku fikir kalau hg tak berkenan boleh gak pass kat precious, ehehe.
Apa2 pun kita akan sentiasa berada di hati masing2 meskipun jarak jadi pemisah.
We really appreciate ur friendship!

manje said...

em pas ni kena rajin2 r memasak k... post masakan plak kat blog nih... mesti meletop :P suke tgk combi snyum... :)

Jie said...

Salam Combi..

huhuhu..lepas ni lebih rajin masak dari aku erk..hehehe


aku ni kalo memandu tak sampai 20 minit dah boleh jumpaNorz, tp entah...lum ditakdirkan lagi kot


aku bz gak minggu ni combi, ptg nk p sepang, mlm ade meeting..ahad nk hntr dia blk asrama lagi..aku de meeting pula dgn msjbox

kunadzri said...

salam combi.. sehari dua ni abg e terrrrrrrramatlabz... dah tu, msjbox buat pe'el pulak. jengok2 sini tatsat nih nampak ceQ tgh dok senyum cung bersama-sama dgn ole2 dari KL... abg e tumpang suka juga la sebab ceQ suka ngan ole2 tu.. tak seberapa pun.. cuma tanda ingatan persahabatan kita semua..

ok la ceQ... jgn lupa mencuba resipi2 didalam buku tu naa.. siap nanti pos kat abg e nak rasa...

TIRAI HIDUP said...

huhuhu...combi memang aku dah agak hang cintan dgn cikgu hang dan kawen dgn cikgu hang!!Tahniah dapat hadiah dari Norz!Walau hang x in blog aku,aku tetap masuk sini nak jenguk hang jugak dan masih sms hang walau hang jarang sms aku..x mau putus kawan dear..kejap on kejap off dgn hang ni!!!
Anyway combi memang cuuuungg giler masa muder fullamak!!!Tangkap cintan dgn cikgu..huhu mesti ada adegan pegang tangandan renung mata dalam dalam..aduuuhh mesti hangat tangan bila bersentuhan...fullamaakk...dada mesti dag dig dug!!
Combiiiii....hangatnya perchentaan!!!

TIRAI HIDUP said...

oitttt!!! Awat tak buat shout baru???wey nak aku tolong buatkan ke???huhuhuhu...susahla nak sembang camni..buatla cepatttt!!!aku leh pomen kalau nak!!!!

echah_syed said...

jun >> hohoho laa ni pun dia dok senyum gak tgk aku x pandai masak..:p




norz >> ola olaa norz abis sume org marah kalo aku letak resepi kat sini sbb hancuss!!

kaler ijoo tu mmg fav aku..walopun tu bermakna cemburu kan..wat ever aku mmg suke dat kaler.. :(

makacih laa kat hang n deri sbb gift tu..adehh aku terharu sgt..jarak jadi pemisah tp bila buka blog nmpk je pic korang rase cam dekat je..

~ cyg kat hampa naa ~



manje >> ermm ermmm bole ke ni??bole tuk perut sendiri je laa manje ku.. :)



jie >> ws jie..rajin mkn je :p


insyaALLAH ade rezeki jumpa laa ekk.

aku bz gak smpi selasa..ipar2 aku turun ke mari..yehaaa !

© OD said...

Cunnya minah dalam gambor nih...ekekekekeekeke...

Suara said...

Beshnye kalau dapat makan yg Combi masak... resepi dari yg pakar plak tu... Su makan dlm mimpi je lah erk...

aNgRiAni said...

akak...copeknyer dah post pasal ole2 tu...nanti balik yani nak post gak...akak kaler hijo...yani kaler oreng...dah hantaq gi jahit dah...ekekeke...

muadzlife said...

conoknya combi dapat ole2 itew..
baca jgn tak baca..try resepi jgn x try...

siap ada kains epasang lagik...:)

azlanlin said...

tanda ingatan bahawa...masih ada yang sayang... bagaimana pula dgn orang yang tak pernah beri hadiah? adakah orang itu tak sayangkan kita? Mcm mana tu combi?

Lily.Lulu. said...

wahhhhhhhh .. gumbira sungguh auntie dapat ole ole dari orang KL ..

hihihih .. .nanti masak banyak2 tau auntie !!

;)

Anonymous said...

ma.
awat makin putih?
jeles2.

-pReci0us-

arsaili said...

waaa sonoknya...beskan dpt hadiah...

echah_syed said...

kunadzri >> abg e..ermm bzbzbz ekk.cheQ pun abg e smpi selasa ni sbb ipar2 turun dari KL ni..mayb x dpt blog utk sementara waktu.. :(

TQ arr gift from KL tu..cheQ suke suke suke... :p

masak?? nnt send by email naa..



tiraihidup >> mmg best tahap gaban percentaan aku..cecece :p

alaa kita tetap kwn kan wat ever hang buat mcm2 kat aku punggggg... :(

dah siap tu shoutbox jom borak !

echah_syed said...

OD >> cunggggg ke yangg??adehh tu sume pic trick jer :p

od pun ape kurangnyerrr !kan kan kan..




suara >> combi mmg x pandai masak..nasib la abg tu orait je kalo idak mau dihalaunyer suh tido luar selalu hahh?sape nak jawap tu..su jgn la mkn dlm mimpi..jom kita gi mcd nak??

combi mmg fav sundae toping ceklat..tu yang dok maintain cute ni..bila nak ramping...huhuhu:(

echah_syed said...

angriani >> amboii oren lagik ekk..mmg cunggggg ngn yani sbb norz yg pilih kan..akak dah anto ..nnt siap kita pakai sama2 tau...cpt post n3 tu x sabo ni nak tgk...:p



muadzlife >> masak maksu jgn x masak..sedap jgn kira..hohoho

kain sepasang maksu tantek..suke suke suke...:D

novel cintan itewww...mudoo la combi smpi bila2 cam gini :p

echah_syed said...

azlanlin >> sume pun tetap dihati combi..kwn2 combi sume ade disini...bila buka pc mesti epi jer..senyum sorang2.. kdg2 gelak guling2..best sgt..tu laa kwn diblogosfera ni pun kita rase cam erat betol sedangkan belom pernah bersua muka..

apatah lagi kalo yg sudah bersalam tgn dan bercium pipi..rase mcm bersaudara kini...betol dak yani???

daklan! adiah combi bln ogos jgn lupe tau... :)






lily >> a'ah lily sbb dari jauh kan...bila dpt jumpa lily ni..x aci yani tau..dia yg duluan jumpa lily..

masak mmg masak..cuma sedap ngn idak jer..sanggup mkn masakan antie ke??? :p

echah_syed said...

precious >> putih ??? mesti x pakai kontek lens ni..:p

cptt pi pakai..tgk lagik skali :(


~ x sabo nak tgu adiah org s.alam iteww ~



arsaili >> bila nak kasi antie kanggaroo yg real?? :p

Ziana said...

mama.....
nnt leh masak sedap2 ek???
hehehehe...

bile laa kakdik nak fly ke KK nih..
nak ajak maksu laaa
:)

Mat Gebu said...

kak combi!!!..laksa Johor satu!!!..Jgn tak buat ookkk!!!!...heheh, tetap maintain pipi teluq tuuu...cun laaa!!

echah_syed said...

ziana >> bole bole tp maksu bz kan.. :(





mat gebu >> laksa johor??combi order hang tulun buat ekk..cunggggg ke???