Thursday, February 28, 2008

teman dari sarawak.. 280208 6.45pm

combi antique kan pic ni..cantek dak???


semalam combi jumpa arsaili..mmg tak dirancang pun sume kebetulan.combi nmpk msj arsaili kat shoutbox'aunty sy dikk..maybe khamis sy balik' baca sekali..betol ker?baca lagi sekali..mmg betol sbb arsaili pernah kasi tau yg dia nak dtg kk atas urusan pengajian dia kat oz.

panik gak mulanyer..sbb kalo tak jumpa mmg tak akan berjumpa lagi sbb besok dah khamis.combi dok pk nak dpt nombor hset nak kontek arsaili.tinggalkan nom hset combi kat komen box dia.tp dia tak perasan kot..pastu combi minta ngn abg bud sbb teringat dia pernah panggey arsaili 'budak sekolah 'mase dorang jumpa diKL tempohari.

tetiba combi dpt sms dari arsaili dan kita date kat tg aru.hujan lebat la pulak terpaksa kami berhujan.arsaili mmg friendly sgt jadi combi dan huby tak kekok berborak walopun baru bertemu.simple dan berbudi bahasa..harap lain waktu dpt berjumpa lagi yaa.

selepas anto arsaili balik hotel combi terus balik tuaran.hujan masih lagi lebat dan nasib kami baik sbb dapat melepasi banjir yg dah melimpah diatas jalan raya berhampiran dgn esso giling.lega rase bila dah smpi umah kerana sume nye selamat.alhamdulilah.

thanks arsaili souviner dari oz lagi..kenangan dari seorang kwn bloggers.. :)

nota jari : arsaili kol dia dah nak fly balik KUCHING..takecare yaa!

14 comments:

Ziana said...

clasic nye pic tu mama..
:)

best kan mama dpt jmpe kawan2..
kakdik suka
:)

nih x saba nk jmpe mama jek ni...

azlanlin said...

mmg antik...akan bertambah antik bila combi berkacamata mcm siput sarawak! Bila jumpa tentunya dapat menambahkan kenalan. Tahniah buat kalian!

echah_syed said...

ziana >> kalo ade rezeki insyaALLAH kita jupe nnt :)



azlanlin >> daklan bila nak ajo buat pic besday aritu..:D

tambah kenalan mmg mudah tapi menjaga hati kawan bukan lah senang..bergurau biar berpada..bercakap patut berlapik.tak gitu daklan???

aNgRiAni said...

Kak Combi...amboi kemain lagi ek...grrrrr...mesti akak seronok kan...pastu abg dok pandang akak pastu pandang arsaili...hehehe...akak ni mmg vogue lah...muaaaahhhh...

p/s: akak nt kiter dating lg tau...ahaks...bulan mac ni...muah!!!

Jie said...

amboiiii..hensemnya anak bujang sapa la tu....issshhh..ramai yg dok Q mengendeng dok tanya² dok merisik² ni...hehehehe

mcm wakil rakyat combi ni...jumpa semua blogger borneo.

echah_syed said...

angriani >> tu laa bila citer psl bloggers abg no idea sbb dia tak geng..:(

kalo yani ngn nan ade mesti best kan kan :D

yani tu pic antique dari photoscape.. :)ok dak??



jie >> jie..erm ermm ndak bule.. kena ikat suda kakinyaa(dialek sabah) :P

aku jadi bini wakil rakyat ok kot noo..tapi aku takut dimadu :(

org kaya dok himpun bini jaa..cheQ xmo !

mikaounik said...

Fuhyoyoooo..mama combi jumpa dgn org yg saya nak sgt jumpa :)

echah_syed said...

mika >> ehem ehemm... :p

azlanlin said...

To Combi:

editing:

>>boleh ajer, bila nak meh ke kluang? bleh juga diajorkan...nak kena anjurkan kursus utk blogger nih...

cari kawan:

>>ada benarnya, mencari mmg mudah tapi nak jaga hati bukan mudah...

cakap berlapik:

>>berlapik pada orang yang ada lapik sbb, yang berlapik je yang paham tentang berlapik....

>> org yang bercakap berlapik, mengharapkan org yg mendengar agar PAHAM..jika paham kira orait ler..tetapi jika sebaliknya berlaku,bagimana pulak?..adakah kena direct jer...? kasi panas dan pedih telinga? camne plak tu COMBI?

Pak Ngah: said...

:: salam... emmmm... bertambah le bilangan rakan blog yang ditemui... agar hubungan sebagai rakan/sahabat dikekalkan...

echah_syed said...

azlanlin >> nak kena gi kluang ekk??kita buat rombongan bloggers laa ekk :p

betol daklan..kalo yg paham alhamdulilah tp yg problemnye yg tak reti2 bahase ni adehh!

selama combi berblog ni..rasenyer ade yg combi jumpa sgt TAK RETI BAHASE,TAK MAKAN SAMAN serta TATAU MALU..

ntah ilmu kebal ape yg dia tampal kat muka..sbb maruah kita letaknye kat muka..betol dak??

nauzubillah..takut combi sbb mengata 'org' takut terpalit kat diri sendiri..

~ harap cpt laa sedar wahai kawan ku ! ~

echah_syed said...

pakngah >> alhamdulilah..bertambah lagik kenalan combi diblogospera ni :)

semoga persahabatan kekal & kebal.

azlanlin said...

To Combi:

muka tebal

biasanya... dah terbiasa dengan asakan dan desakan serta perjalanan hidup yang lebih perit dilalui.. maka istilah kemalu-maluan dah x wujud. Small matter katanya! Sentiasa senyum jer....

bab cakap berlapik dah jadi entri daklan...

echah_syed said...

daklan >> muka tebal biar bertempat laa..disebabkan sikap yg 'terbiasa ' cam gitu membuat diri terpinggir kerana teman2 takut nak dekati..so sape yg rugi???


bukan sume org bole terima 'muka tebal' kita..jadi kena laa alert!

yer ker?nnt combi p sana :)