Friday, August 21, 2009

banjir kilat beb..

air dah naik melimpah kat atas jln raya...

kereta Q panjang.kami matikan enjin dan dok dediam dlm kereta.masa ni ujan masih lebat..

pergi berdua dgn dak ni ler.. :p

sori sbb skrg bulan posa..^_~

satu beg beso menjana ekonomi kat jakel..hiks :D

petang rabu precious ajak combi gi jakel.kami gi berdua jer sbb huby keja dan my bujang ada extra classes.kami bertolak dari rumah lebih kurang jam 3pm.langit nmpk dah gelap.tapi precious tetap nak pergi sbb dah tertangguh dari hari isnin lagi.

nak jadi cerita..bila kami sampai kat telipok hujan dah mula lebat.pemandangan dari cermin depan kereta dah kabur.so combi cadangkan kami berenti kat shell pump station sementara menunggu hujan reda.tapi dak milo ais ni cakap kalau berenti buang masa sbb combi janji nak balik awal.

kami pun meneruskan perjalanan tapi hati combi rasa tak sedap jek.hujan masih lebat dan betul jangkaan combi kerana air dah naik betul2 dekat bulatan bandar serra.combi panik gak sbb ni 1st time keluar berdua tanpa huby dlm keadaan hujan sgt lebat.dlm hati berdoa semuga semua dipermudahkan yg esa.

lebih kurang 1/2 jam kemudian baru air surut.lega rasanyer beb.tapi kereta yg beso2 semua nak test power sbb kalau air setakat paras lutut masih bole lepas.masing2 berebut huhh..!

alhamdulilah smpi jugak kami dijakel walaupun hujan masih belum berenti.masa nak balik ke tuaran dua kali kami berenti tepi jln sbb hujan lebat sgt cermin kabur giler.banyak gak kereta yg berenti.apapun precious ckp sekurangnyer dia dah merasa drive dlm hujan lebat dan banjir lagi.sabo jer aku!

lepas ni kena berfikir seratus kali kot kalau nak keluar bila nmpk langit dah gelap :p

layan jerr..


23 comments:

Sis-Lin said...

alhamdulilah selamat....
tp tang menu tu..ayooo sodappnye mama...

Dj Epoi said...

Bos!!!

Selamat Berpuasa dari kami sekeluarga Bossssss!!!

Dj Epoi Family

echah_syed said...

sis lin >> huhu kecut perut mama.tp ana relaks badak jek :(

sedap steak tu tp byk sgt smpi ketat perut :D

echah_syed said...

dj >> sape yg bos ni bro..?? combi kuli batak jek :(

slm ramadhan gak utk bro & famili :)

areQue said...

kak combi>>>>lama tk nmpk...windu!
Wink wink*

slmt pose..

jdm 5 tu blh tmbh tinggi tak???
kalu ye, bljr saya 1???

ngeh3x...

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Salam Ramadhan buat Kak Combi sekeluarga!!

p/s: di SINI ujan belum berenti sejak semalam...

echah_syed said...

areQue >> combi pun lama tak nmpk ko kat blog mazidul..bz ekk :)

rendah cute pe.. :p

echah_syed said...

mama >> slm ramadhan mama..

kat sini pagi angin kuat dan ptg baru ujan.

mesti meriah paso mlm kat sana ekk.

is said...

biasa la awal2 bawa keta memang semangat tu tinggi..yang mak yer memang je risau2...

selamat berpuasa :)

chekdenoor said...

Ukhusss....nak gak g jackel....nak shopppinggggggg

echah_syed said...

is >> risau sbb keta auto kalau tenggelam bukan bole main tolak2.. :(

slm ramadhan al mubarak is.

echah_syed said...

chekdee >> tailor dah takmoh terima tempahan..so simpan utk raya haji ler nmpknyerr :(

Mak Su said...

wah, kena perati2 langit dulu sebelum bertindak apa-apa.

salam ramadhan :)

^aNgRiAni^ said...

waaa kat sini panas terik la kak...kejap jer kalau ujan pun

sama t berpuasa kak :D
muahhssssss

Adry said...

kat sini kering sangat... best la sana hujan... anyway.. slamat berpuasa.. salam ramadan... nak alamat ble? kirim ke adrysabry@yahoo.com ek.. nak kirim kad raya.. thanks!

Dj Epoi said...

Kak !

Hujan sana tak apa Kak.....jangan Hujan kat sini hoooooooooooooo!!!

Kang tak leh gi niaga air buah huhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Selamat Berbuka buat Akak sekeluarga.....huhuuuuuuu

echah_syed said...

maksu >> sini musim ujan ler maksu.

slm ramadhan utk maksu dan famili yer :)

echah_syed said...

yani >> slm ramadhan yani :)

echah_syed said...

adry >> slm ramadhan adry :)

no problem nnt combi anto yer.

echah_syed said...

dj >> wahhh sadapp air buah semua tu.. !

slmt berbisnes bro.

BelalangDewa said...

tempat duduk budak tu mesti buatan india... sebab tu nama dia combi.. kalau di malaysia nama dia COMBEE

echah_syed said...

BD >> terbalik tu.. :(

kak ina kl said...

salam combi...glamourlah kejap ek..selamat menyambut bulan ramadhan al mubarak...

tak balik ke semenanjung ke raya ni?