Thursday, August 13, 2009

cari buku dak milo ais..


buku 'senangnya memasak daging' ni combi beli wiken aritu. semua resepi daging yg mudah dimasak siap dgn gambo step by step lagi.dah nak posa jadi bole try resepi kat dlm ni.


nmpk mcm sedap dan bahan-bahan pun simple jer.BD mesti gelak kalo nmpk combi beli buku resepi nih.combi rajin masak laa.sabo jer aku..!

ni buku dak milo dua org tu beli.sebeban dorang beli tp ntah mane dorang simpan.yg ni jer combi sempat snap hehe.. :p


gambo ni combi dok lepak tunggu dorang cari buku.pastu sempat combi baca buku kartunis zoy kalo combi tak silap.mmg klakar giler tu yg asyik masyuk jer.. :D

opps..sungguh kurang sopan ekk :p

sepi jer kedai ni sbb hari minggu.lagipun mungkin gak sbb H1N1 so tak ramai yg keluar bawa anak-anak kat tempat awam. sejak precious kecik lagi dia mmg suke dtg sini.bukan jer ade buku tapi ada barang-barang mainan gak.sambil menyelam minum air ler tu :)



layan jerr..



29 comments:

cookie devine said...

dulu beli buku bantai kn gelak ngn mak."ko rajin sgt ke masuk dapur?".

joegrimjow said...

,elayan dengan penuh hati2

Sis-Lin said...

wah2 gaya mama membaca tu,nsb x di tegur dgn salegirl kt situ..
masih ok lg tu mama,jgn telentang udah..hehehehe

echah_syed said...

cookie >> kantoi mesti malas ke dapur nih :p

echah_syed said...

Sis-Lin >> dia tak tegur sbb tak ramai org.. :)

kalo telentang sahih dorang panggil security guard kot :D

TokNabe said...

Dah beli buku tu jangan pulak buat2 lupa nak masuk dapur.. hehe.

Besar kedai buku tu yek.

echah_syed said...

tok >> buku baru semangat pun baru ekeke :p

besar kedai tu sbb mcm2 buku ade.

faridmw said...

salam... seronok tgk buku banyak2.. hehehe... tpi tak tau la nak baca ka tak.. hehehe

cerpelai said...

Lama dah tak ke kedai buku.. Hmm.. Balik ni singgah kedai buku terus..!! Hup! Hup!

Doakan semoga gua dapat menulis balik ye Combi? Aminn.. (Pehal gua pulak yang aminkan?)

echah_syed said...

farid >> selalu beli buku tp kdg2 smpi lupa letak katne huhu.. :(

echah_syed said...

cerpelai >> bro..combi konpius nih.ayat apakah itu.explain sat!

apapun combi doakan yg terbaik utk bro :)

AziS said...

saya wat koleksi resepi ngan majalah mingguan wanita je. kumpul2 je tapi belek tak tau bila nak cuba resepi lagi la tau bila...lalala

rajin dak milo ais ni...usahaaaaa bagi makayah hepi :)

chekdenoor said...

Alahai combi....jangan tak cuba masak tau.....

@cu SaYaNg said...

dah lama tak ke kedai buku...
kak echah dah try ke masakan dlm buku tu??

echah_syed said...

is >> tgu kawin kot..hehe :)

kena rajin sbb dah nak exam kan.

echah_syed said...

chekdee >> tu ler pasal kena rajinkan diri huhu.. :p

echah_syed said...

acu >> blom sbb kena gi kk beli daging dulu :)

izan said...

combi,

zan pun gitu, kalau masuk popular 1jam tak cukup. kalau buleh nak buat itu library sendiri... hihihi... ralek baca buku, pilih buku ... pilih gadjet tuk pc...

ni tak lama lagi puasa lepas tu raya.... waaa mesti banyak pilihan masakan daging tuk pagi raya ni...

dah terbayang kemeriahan Aidilfitri... :D

echah_syed said...

izan >> combi selalu lalu situ sbb kedai tu mmg betul2 dpn lif.kalo tak beli pun masuk tgk majalah jek.

combi masak kari daging dgn kentang dan ayam masak rendang pedas pagi raya.

meriah dan penat giler :D

BelalangDewa said...

bd ada banyak duit baru... nak ke..?

echah_syed said...

BD >> nak..rm50 2 keping ekk :D

Mat Gebu said...

salam kak combi..uikk kita tak dak lagi duit baru tuu..apa kata akak sedekah sekeping tu kat ceq?...ahaks..dgn tak malunya aku kann...tapi kan munga raya kat duit tu kiut leer, ayu je mcm kak combi!!..awwww!!!

echah_syed said...

mat >> kek pepel tembam merekah dah siap ke..??

ayu ker??combi ni mama rock mcm rosnah mat aris kat blog lin tuu..kuikuikui :p

duit raya utk org bawah umo jer.. :D

mummyseri said...

kak combi..kt ne kdai buku tu ye ?

echah_syed said...

mummyseri >> alaa kat signature karamunsing tuu.mmg port anak-anak dari dorang kecik lagi.tempat tu luas bole lepak atas simen jek :)

Abang Putra said...

Combi, saya keluarkan RM1,500 dari CMIB baru-baru ni. Semua duit baru, keras dan merelit kata orang utara. Sayang nak belanja. Tapi lebur jugak, shopping. hehehe

echah_syed said...

abg putra >> nak duit raya..!

^aNgRiAni^ said...

kak nak duit tuuuuu...:D

miszzzz u laaa kak combi...muakkkssss

echah_syed said...

yani >> amboi duit gaji ribu riban tak cukup lagi ke..?? :p