Thursday, June 26, 2008

kuih cincin.. 260608 10.55am

kuih tradisional sabah...kuih cincin.dibuat dari tepung beras n gula kabong (gula melaka)

rasenyerr mcm peneram tp dicelup tepung beras dan digoreng gitu.. :)

mmg fav combi tau..

combi sanggup gi KKIA semata nak beli ni sbb combi lom nmpk kat mane2 pun kedai yg ade jual brand ni from FAMA.

kalo kat pasar pilipin mmg la byk tp combi suke yg ini jugak hehehh..sodapp n rangupp.

nota : ade sape2 tak yg tau kat ne bole dpt mnde ni selain KKIA..? kat kk laa jgn la suh combi gi key ell lak :p

16 comments:

aNgRiAni said...

engok laaa kak…memang syahdu syahdan dibuatnya
yani nanes ayu gitewww :p
waaa lagi canggih…siap donlot tu… :D

waaaa bunkusan kuih cincin tu tantekkkk laaa kak
bukan men lagi yer
nak ciketttt...

Lily.Lulu. said...

sedap ke auntie ..
x penah tau pun ada kuih cincin
hehehehe

:D

aNgRiAni said...

kak riani jawab bg pihak :p
memang sedap tau lily...keras & ranggup :p

Kujie said...

alahai...mcm terasa je dihujung lidah..

erkkk...tak puas makan

boleh pos sekampit dua..hehehehe

echah_syed said...

yani >> tu laa ekk.ana dah siap donlod nnt mlm baru dpt tgk sbb ptg ni nak gi kk urus tiket balik kg :)

a'ah yani..FAMA punyer projek IKS.

sedap tau mcm special sket..lain dari kat paso pilipin tu :)


lily >> yani dah jwp tuh :)

rase dia mcm kuih peneram cuma dia disalut tepung dan digoreng rangup.


jie >> tak cukup ekk.tu laa pasal time combi gi cuma ade 2 kotak jer..satu tuk jie dan satu tuk sakura.kehabisan stok kot.

pos..? bila smpi sana tinggal seredak kuih jek :(

Mommy Lily said...

hai echah...

mami dulu pon masa dok sabah suka sgt beli nie...simpan dlm balang mkn kt asrama. kalau balik kelantan mesti nak beli ni bagi buahtangan kt sedara mara

echah_syed said...

hai mami...lame tak singgah sini kann.

makaseh sudi bertandang :)

a'ah dulu2 combi jarang dpt beli yg sedap..selalu dpt yg keras sgt :(

bila try beli yg FAMA punyer ni mmg sedap lain dari yg lain laa.

bila nak dtg kk lagi.. :)

Puan Saiman said...

Salam Kak Chombi,
salam perkenalan. Sebenarnya saya ni silent reader blog akak. Kalau ndak silap, saya pernah ternampak kuih cincin ni dijual di Pasar Tani, Asia City. Ada satu booth Fama dibuka di sana. Pasar Tani ni diadakan di Asia City setiap hari Rabu dan Hari Sabtu. Dan kalau akak suka Western Breakfast, akak boleh cuba di Pete's Corner, berhadapan ngan Pejabat ASB. Ah..kalau akak tau restoren Sri Keningau di Asia City, di sana la Pasar Tani tu...

echah_syed said...

slm puan saiman..

slm kenal..

makaseh singgah sini & tinggal jejak :)

pasar tani tu combi tau sbb bulan pose selalu gi sana cari kuih..

dulu ade booth fama kat karamunsing..tp dah tutup laa..

pete's corner tu puan saiman punyer ker?? doter suke western food biasalaa budak2 kan..

nnt combi pi sana..bfast tu smpi jam brapa?? combi dok tuaran ni :D

Puan Saiman said...

Assalamualaikum Kak Chombi,

a'ah kan dulu mmg ada satu booth Fama di karamunsing tu kan, ntah kenapa la durang tutup..

Hehehe... bukan kedai saya la kak... sia tolong promotekan kedai orang jak, tokei dia pun saya kenal-kenal gitu jak, sebab saya ngan hubby kira reguler customer dia... rasanya breakfast dia sampai jam 11.30 pagi. Tapi kalau akak suka lamb chop ka, chicken chop ka, atau fish & chip... rasanya lunch pun ada.. tapi kadangkala kena tunggu ler sekejap sebab kedai dia tu tak ler besar sangat... tapi pelanggan dia.... err.. akak tengok ler sendiri nanti yer...

echah_syed said...

ws..

ic.. ingat puan saiman punyerr..kira nak minta diskaun laa ni :p

dah kasi tau huby..insyaALLAH nnt kita gi sana.banyak org ekk??mesti sedap kan.

booth yg kat karamunsing tu tatau ngape tutup..aritu gi sana kunun nak cari kuih cincin laa.

maceh atas sume info ni.

~ beaber ~ said...

salam,
nanti me tanya mem me ....

rasa rasa dia tau nak carik kat mana di kk tue..'

umah pownn dekat juwerrr di kpg meruntum

regards ...

echah_syed said...

beaber >> ws..\

slm kenal yaa..

thx singgah sini n komen :)

ic..kg meruntum?? pernah dgr nama kg ni kalo tak salah kat putatan atau petagas..yer ker??

hehe..kalo salah sowii :p

okeh..tanyer ekk sbb mmg sedap banget dehh :D

~ beaber ~ said...

depan lok kawi kem tu jerr ..
hew hew hew

nanti me tanya nanti coz owang umah tu keje koperasi so dia tau la kot kat mana mo dapat that kuih muih tradisional sana

echah_syed said...

beaber >> toce toce..sgtlaa baik ati :)

dpn lok kawi kem ekk?? a'ah tu laa mcm pernah nmpk nama tu..

sedap laa kuih tu lain dari yg combi pernah mkn sblom ni tau :)

Anonymous said...

Странно, искал совсем не это, гугл выдал Ваш сайт, и судя по всему не зря, есть что почитать! Goodwork!