Wednesday, June 25, 2008

spekulasi.. 250608 8.42am

ni laa kuasa SMS..

spekulasi pedagang minyak laa ni.disebabkan sume org dah kurang beli minyak sbb minyak dah mahal jadi inilaa keje dorang nak jual minyak..mmg hebatz kan!

smlm sabah kecoh pasal pam petrol akan ditutup 2 hari kononnyerr sbb ketidak puasan hati pedagang minyak diatas kelambatan subsidi minyak dari kerajaan..bayangkan keadaan yg kecoh smpi ade yg xciden kerana bimbang minyak kehabisan.

suasana ni combi snap ketika melalui petronas pam petrol tuaran..sesak sehingga polis dipanggil utk kawalan lalu lintas..

combi mmg sokong kalo pencetus spekulasi ini ditahan/penjara..menyusahkan org jek :(


nota : kebetulan yg mmg interesting sbb ni 1st time combi tgk live org Q pnjg kat pam petrol..selalu kat dlm tv jek :D

9 comments:

aNgRiAni said...

kak...kemarin memang kiosk gilak! kat tawau jammed sampai ker malam...yani terpaksa cancelled nak ke pasar...entah dari mana keta ni datang...punya banyak...uhukssss..

echah_syed said...

yani >> combi pun terkezut giler nmpk kete byk berbaris..nasib ade polis kalo tidak tersadai buang minyak tepi jln tak bole limpas nak balik umah :(

Intan Rosnitta said...

Intan ada dgr gak news ni. Mmg tunggu akak post entry... :)

Sapalah yg buat spekulasi ni. Teruk tu!

aNgRiAni said...

menyampasss tul kat owang yg buat spekulasi nie tau...risau dah yani semalam...takoot tak dapat balikk KK
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

CikguZue said...

sampai masuk berita kan...
kuat punya SMS.
stesen minyak jugak yg untung.

azisazahar said...

ntah apa2 je semalam tu kan...paling lucu sy nengok ada yg sampai bawa tong nak isi minyak...hmmm semuanya kalut

rumah setakat 3km je mengambil 2 jam lebih untuk sampai ke rumah...geramnyaaa

echah_syed said...

intan >> mmg itu cara dorang bisnes kan..org dah kurang berjln2 so kurang beli minyak.kalo buat gimmick cam gini mmg dorang untung beribu ribu smlm sajer :)


yani >> tu laa pasal kesian dorang yg keje jauh terpaksa berebut sbb takut tak leh gi keje minyak abis :(

yg buat urusan lain pun jammed gak sbb jln dah sesak.



cikgu zue >> kecoh betol smpi ade yg xciden lagik..nasib tak ujan kalo tidak lagi teruk :(

stesen minyak senyum sampai telinga laa smlm.


is >> kesian kwn2 hbby ade yg smpi umah lewat 2,3 jam sbb jln dah sesak... adehh sume SMS punyerr hal :(

kat lahad datu pun sama ker is ??

suara said...

su tak dpt sms pun...
tapi su rasa macam ada pihak tertentu yg sengaja nak naikkan jualan dgn cara begitu.
mengambil n3 combi pasal minyak, su nak kongsi artikel ni untuk menenangkan hati.

jom kita buat kempen naik basikal pulak.

echah_syed said...

su >> mmg bila minyak dah mahal..dorang terpaksa buat sesuatu utk jual minyak so..ni laa kesudahannyerr.

menyusahkan ramai org su..smpi ade yg terkandas 2,3 jam utk smpi umah sbb jln dah jammed :(