Monday, March 8, 2010

kena rasuah..?

dinner set utk kami berdua..

ola-ola terkenang dedulu 1st time dating kami gi mkn bende alah ni laa :p
masa tu kfc kira hebat laa tahun 1982.kebetulan baru bukak cawangan di taiping.mkn guna garpu dan pisau weiii.maklumla masih malu-malu kambing.adehhh rugi tu sbb terkial-kial takut terpelanting ayam atas lantai sape nak jawap ha ha ha.ermm skrg siap bersila sampai menjilat jari.ambek ko!

kfc dipekan tuaran 24 hours beb..

mlm sabtu huby ajak combi keluar isi minyak kereta.pastu dia rasuah combi dgn kfc sbb dia tahu combi tak nak ikut dia.so apa lagi bila dgr jer kfc terus setuju yezzzaa! tapi combi malas nak tukar baju bagai kami beli then bawa balik ke rumah jer.bila kami tinggal berdua kfc dinner set pun masih berbaki seketul lagi.combi mkn seketul,huby mkn seketul jer.seketul lagi masuk dlm esbox jawapnye.

betul la org cakap..bila ramai mkn berebut semua pun jadi sedap.mcm org dedulu ada anak ramai sikit buat cara sikit bila byk kongsi ramai-ramai.anak2 skrg kalau bole takmoh share masing2 nak sdn bhd.masa dah berubah manusia pun semakin pentingkan diri sendiri.sebagai parents kita kena alert dgn hal mcm gini bimbang nanti bila kita dah takde adik beradik tak peduli diantara satu dgn yg lain.

layan jerr..





22 comments:

Mak Su said...

iya lah, kita kena ingatkan anak2, adik beradik jgn dilupa, susah senang, nanti cari juga.... taking care each other, itu yg penting :)

rosnanie said...

itu yg selalu saya cuba terapkan pada anak2 tp mcm akak ckp lah, masing2 nk sdn bhd, susah tul, kena pulak 4 org ni, 4 mcm ragam

eelobor said...

dating 1982? hahahaha, eelobor lum masuk skolah pn lg

TokNabe said...

La ni budak2 umur setahun pun dah kenal kfc..

echah_syed said...

maksu >> skrg ni kalau hidup susah adik beradik pun dah takmoh ngaku sedara tau...

apatah lg org luar kan. :(

echah_syed said...

ros >> anak zaman dulu,kena jeling dgn makpak dah kecut tp anak2 skrg diterbeliaknyer kita bijik mata balik huhu... :p

echah_syed said...

eelobor >> masa tu combi masih sekolah menengah....kantoi dah ni :p

echah_syed said...

tok >> betul nmpk ikon atok rambut putih tu jek heheh :D

JiMi said...

patut la mcm kenal je org yg couple kat tmn tasik tu dulu..hahaha...
baru sedar akan susah payahnya ibubapa kita membesar dan mendidik kita adik beradik..

echah_syed said...

jimi >> ho ho ho ko pulak yg combi nmpk skodeng dibelakang pokok buluh tu ekk :D

azieazah said...

Terer toi kawan aku nih... aku masa ni dok pakai suaq katok lagi main guli bawah rumah, dia dah pandai dating kat pekan Tepen dahhh..


hakhakhak! mesti glamer ko masa skulah ni kan? ramai peminat..

Tu anak tak ramai dah ngeluh, aku ni anak 6 orang. Nak makan durian pun tunggu semua berimpun baru bleh kopek..

echah_syed said...

azie >> terlampau glamor sudahnyer jadi mokcik cleaner jek :p

o ye ke??aku pun sbb mkn doyan ramai2 baru siok :D

aku ni tuhan kasi 2 org jek sbb dia tahu aku tak mampu kalau ramai bah! :)

alhamdulilah...ada 2 org pun cukuplah bole gantikan pampers aku nanti..

zeqzeq said...

kena RASA dulu baru SUAH..rasuah

AKO said...

eheh dah takd emjsbox ek...

btw sape makan rasuah ni ma?
hehehe tp KFC tu nmpk menarek arr.... sket bole x :p

echah_syed said...

zz >> nanti combi cek kat wikipedia makna SUAH tu yer :)

echah_syed said...

ako >> a'ah ma dah delete msjbox masa sistem down hari tu.nnt ler kalau rajin pasang semula :)

bau sedap dari rasa...bila mkn satu jer pun dah cukup.

CT Delima said...

hai combi maniss...ct pun suka makan kfc ni. anak2 bujang lagi lah suka. mmg betul tu combi ct selalu terap kan pada anak2. bila makan saling berkongsi sikit sama sikit, banyak sama banyak. dan yang ct sering pesan pada anak2..'bila mama dah ayah x ada jgn lupa adik beradik, susah senang sering bersama' kadang2 yang bujang kecik tu tergenang airmata.Macam dah faham sangat2 dah.

manje said...

salam combi

kita pon suke mkn KFC!
asal ssh hati jek mkn KFC...

echah_syed said...

ct >> combi selalu berdoa semuga dipanjangkan umo dapat melihat anak membesar didpn mata,hidup bahagia dgn kehidupan memasing dan selepas itu kita tenang mengadap yg esa.betul tak ct? :)

rasa sebak bila bercerita tentang kematian dgn anak-anak ni.anak2 combi pun selalu berkata yg dorang nak kami pnjg umo sempat melihat kejayaan dorang dulu ct.insyaALLAH

echah_syed said...

manje >>ws.. ehh lama tak nmpk dia tau.

ape kaba?? ermm manje bole mkn bebanyak sbb byk lagi tempat kosong tu :)

combi ni dah penuh dgn spare tyre..hiks :D

AbGJaS said...

hi combi,
tahun 1982 tu abgjas baru form 1. masa tu kfc tak de kat sabah lagi. Terpaksa kirim dgn uncle kalau pegi KL...jadi kami makan yg sejuk je.. tp masa tu rasa kfc mcm paling sedap dlm dunia!! hahaha

echah_syed said...

abgjas >> combi dah tua ekk.abg jas baru nak cecah 40s...amboi saham abgjas sedang melambung tinggi ni :)

a'ah masa combi form 3 kakak combi yg keje nurse tu selalu beli kfc bila dia balik cuti.

apalagi punya ler nikmat masa tu.donia ana punya la! :p