Thursday, March 13, 2008

duyung 130308 21.27pm


semalam combi ade urusan diKK.keluar dari umah jam 11am.sepatutnyer kami keluar bertiga tapi anak lelaki combi malas nak ikut atas alasan dia sendiri ( tapi sebenarnyerr dia dok gasak main games online..cuti ade baper ari jer lagi.. )
sebelum sampai KK kami singgah bekpes kat inanam pekena cheese nan..fav combi tuu.bila perut dah kenyang kami pun bertolak ke KK ...............................> gi tabung haji,gi maybank,cimb bla bla bla...selesai.
disebabkan masih awal combi bercadang nak tengok muvee duyung..jadi laling pun orait jer :p
kami pun gi tengok tiket kot ade yang tersisa..nasib baik masih ada lagi so..kami pun beli.
1st time kami gi tengok wayang berdua setelah 22 tahun kawen.selalunyer ade bodyguard dua orang..fuyoooooooo menggamit memori curik2 gi tengok wayang pakai uniform sekolah dgn laling..adehh!
memang kenangan tu muncul ..tapi dulu bawa pepsi n pop corn..sekarang bawa air mineral dgn cuppies..hohoho.dulu lentok2 kepala kat bahu..tapi skrg 'meroyan' kalo bebudak kat panggung nmpk buat cam gitu. :p
citer duyung ni mmg klako sebab kami mmg suke lawak apek.maya karin sangatlaa cantek dgn jelingan mata dia aduii buat lelaki tak tido mlm..ketawa riuh rendah dlm panggung.dan yang satu lagi combi nak tengok pengambaran duyung dipulau sipadan.mmg cantek pulau tu dgn air yg sungguh jernih..bole nmpk ikan dan batu karang dari atas pelantar.
dah 23 tahun combi dok sabah belum pernah sampai ke situ pun..yani dah sampai ker???
nota jari : bespren apek si monyet tu slalu sebut fu-yoooo...mmg lucu giler.

19 comments:

awieworld said...

la. mama g tgk tak ajak awie pun..hehe.. :P

esok awie nak g tgk la. awie pun suka tgk folem lakonan apek...:P

mama mesti enjoy kan tgk wayang nagn hubby mama?....awie pun bengkek juga tgk couple berpimpinan tangan dan berpelukan dalam panggung...sakit mata la..sbb diorang ad ayg belum nikah tp dah pegang2...kan ,,kan?..(apa la awie merepek nie)..heheh

echah_syed said...

awie >> mmg pun.dlm panggung ok siket..ni yg kat tempat mkn org ramai adehh..malu bebudak kecik tengok :(

mama kalo nmpk kdg2 rase cam nak tego jerk..tapi abah selalu ckp biorkan..

gi tgk duyung besok jgn tak tengok..support our industry :p

Ziana said...

alamak..
duyung dh kuar ek mama..
nih yg x sabo nk balik nih..
nk nengok
:)
best ek?

muadzlife said...

hahahaha..napa versi sekarang kene bawak air mineral ngan cuppies? perubahan zaman ek? hiks...*hugs*

kunadzri said...

mboi... syoknya dia dating2 nengok wayang... abg e ni hari2 nengok poster duyung kat depan opis KRU, tp xpenah jumpa plak ngan duyung kat situ... kalo jumpa dia best gak... norman, eddry, yusri & adam selalu la jumpa... opis abg e tepi opis diorng jekk.. dok tunggu gak kut2 duyung kesot mai... ngeh..

abg e pun kalo pi tgk wayang bawa air mineral jer.. dah berumur lah katakan.. baju sejuk pun mesti bawa juga..

ntah bila la mem bole cuti pi tgk wayang nih... tp susah sikit la sbb filem yg diminati tak sama... dia suka komidi lomantik, abg e suka cerita2 epic yg ganas2..

Jie said...

kalo aku g tgok kan..dia jadi version lain..

Dogong tengok Duyung...hahahahaha


bestnya....sonoknya....mengimbau kenangan manis...

Lily.Lulu. said...

wahhh .. dating ..
bila lagi kan auntie ....
dah kata slalu ada bodyguard ajer kan ..

duyung kelako eh ..
nnt ada masa nak g tgk laa
:D

echah_syed said...

ziana >> nak reles tensen..bole laa :D



muadz >> dah *** hohoho kena la mineral water jer..cuppies tu ngam ngn air tu...betol dak??


kunadzri >> opis abg e dekat ngn opis dorang yer?? kalo duyung ngesot gi opis abg e alamat tak tido mlm laa.... :p

kalo berempat biasa kami tgk muvee lain2 tapi time yg sama..sbb abg ngn boy suke filem action..combi ngn precious sbb dia temankan combi walopun kkdg filem tu bkn fav dia..huhuhu

tapi yg selalunyer combi beralah ikut dorang..dlm panggung combi ZZZzzzzz.. :p



jie >> pi buang2 mase mengimbau zaman dolu2...:p


lily >> skrg jln dah tak pakai bodyguard lagi..bole lenggang kangkong :p

gi laa lily..bole reles tensen :D

Anonymous said...

bodyguard eyh?
:-P

~p~

echah_syed said...

p >> darl maner lagu baru hahh???

kat mane dpt back ground blog ni yg jurai2 keling kat atas tu..lupe laa :p

ade kwn mama tanyer tu.. :)


**hugs**

Pak Ngah: said...

:: salam... nostalgia tuuu... HARI INI DALAM SEJARAH... macam kat TV dulu2 tu... pada hari ini (tarikh le kot)... pada tahun... sekian... sekian... maka.... ehem.. ehem..

:: PakNgah dah sampai ke Sipadan... Pulau Bumbum... penghujung 2006... masa pergi OK... masa balik... gelombang besar... tapi seronok...

Pak Ngah: said...

:: di Sipadan pun banyak duyung... kalau ke sana dengan hubby... sediakan spek hitam untuknya... berlambak duyung mek saleh bersidai kat pantai tuuu...

sismimi said...

huhu..akak tanye yani je tak tanye mimi??nk majuk ni..ehehe..mimi pon tak sampai lagi sipadan tu..last year hubby sorg je yg pegi ngn kengkawan cegu dia coz masa tu mimi tak bape sehat..melepas pluang nk pi sna..

pe kata kiter p reramai nk dak??ajak yani skalik..musti best kan..ehehe..

ehem2..romantik sungguh tgk wayang bdua..sure tingat kembali momen2 indah saat2 bercintan cintun dlu kan :P .. anak akak tu saja je tanak pegi tu nk bagi can kat akak bdua f/back balik kisah percintaan ms memuda dulu..indahnya..ehehe..

sismimi said...

pakngah..tu bkn duyung la..tu dugong!!!ekekeke..

echah_syed said...

pakngah >> dah sampai ekk..bagus bagus :)

combi blom tatau arr bila nak gi tapi kalo gi ramai2 best laa kan :D

tarikh ehem ehem dah tak ingat sbb dairy dah masuk arkib :p

wahh best tu pakngah skodeng duyung vs dugong..hiks

combi join skali laa... hohoho




mimi >> ola olaa majuk laa pulak..meh nak hugs sket :)

jom kita gi ramai2 mimi..nak???

mengimbau kenangan tu mimi..masa bercintan adehh!

best la pulak..cecece bole gi lagi ni :p

yg bersidai tu dugong ekk..tapi kaler putih!

viruspadu said...

lepas u tgk citer duyung ni

bape bintang u kasik 1-5

igt nak g tgk jugak lah

echah_syed said...

viruspadu >> 4/5 laa sebab combi mmg suke apek tahap gaban.maya so sweet..cantek sgt mata dia weii :p

---> kelat said...

kelat pong da tgk movie nih... bawak bunda ngan adik2 sekali... sonok gak layan si apek toh... fuyoooooooohhh...

echah_syed said...

kelat >> fuyooooooooohhh2 !best tgk apek walopun tak emsem sbb dia klako giler :p