Tuesday, March 11, 2008

sweet memories.. 110308 17.05pm




majlis tautan dua hati 22 tahun yang lalu..jadik mmg ramai yang akan tersenyum kamben bila tengok ni kann..layan jelaaaa ! ** tersipu malu cheQ **
hohoho..combi gelak guling2 bila tgk pic ni.. :p
pic ni huby senyum gumbira sbb dah lega selepas slmt goyang tgn tok imam..nervous nervous !
sume pic kat atas ni majlis akad nikah & membatalkan air sembahyang.. berdebar sgt bahh!
ala2 mak kajol gituuuu... ok tak??
takut nak senyum..nnt org ckp mcm "eaaaaa suke sgt laa tuu" ~ org dulu2 naik pelamin masih malu2 kucing tak bole tersengih bagai kena sopan santun..berbeza skrg bole pusing kepala kiri kanan belakang depan adehh! ( kalo tak cayer bole tanyer jie,jun, norz,abg e ,UJ & seangkatan dgn combi..)
kat depan umah huby nak naik sanding ~ belakang tu pasukan kompang.happening sakan!mase ni bole pakai kebaya lagik huhuhu :p
lepas sanding ~ penat giler sbb baju songket panas lagi tuuu..pastu ramai org dok tengok siap usik2 lagi..malu woooo! huby tu mmg begitu laa kini & selamanyerr.susahnyerr nak senyum :(
posing ni lawakz kan..yg lucu tu tgk baju huby patutnyer ade rantai yg jurai2 kat leher..tapi pak andam lupe nak bawa kot sbb kita kawen sekali ngn adik pompuan huby jadi dia kelam kabut siket :p

pic kawen ni combi post atas request dak yani yg tomei iteww..dia paksa tau :(
disebabkan sayang kat dia combi memenuhi impian dia nak tengok pic kawen combi..pic ni sudah berusia 22 tahun.combi scan utk kelihatan lebih jelas.pasni turn abg e & norz pulak yer! jgn larikk tau.. :(

nota jari : atas izin huby..macih darl **hugs**



36 comments:

Cik Siti Wan Kembang said...

tahniah Combi.. dah 22thn kaween!! Masih muda jelita lagik!! Dulu kini dah selamanya...

Intan Rosnitta said...

22 tahun yg gemilang. Nanti bg petua kat intan sama.

Combiku ni mmg comel dr dulu. Patutlah kawin awal, cik abg takut kena kebas. Yg posing ala Bollywood tu, Kajol pun kalah...esp tang hidung tu :D

psssttt combi ni keturunan syed/syarifah kan? citer la sikit...hehehee

pReciOus shaRihaNa said...

amboi. amboi.

manje said...

>> mak aih comeinye combi nih...
persis arab gitu... :)mmg cun n jelite kni dulu dan selamanye...<<

re: dlm gmbr tu takde gmbr manje sume ank2 murid jek... manje tukang amik gmbr...

cikgu panji said...

Eeee...bukan main lagi ye.Kajoi pun kalah. Indahnya kenangan itu.

echah_syed said...

siti >> macih yaa..uishh malu aihh combi :p

~ nak tgk pic kawen siti k ~



intan >> combi pun mcm tak sedar alih2 dah 22 tahun bersama.mase cepat berlalu intan..

petua?? mcm artis laa pulak ni :p

a'ah combi kawen muda seawal 20 tahun..tu laa ekk bila bercenta tak sabo nak kawen.. :p

baju tu mertua yg sedia intan..combi pun terkezut gak bila dorang suh pakai..ala bolywood lagi tu..adehh!

combi org biasa jer..huby
keturunan syed.

~ nak tgk pic kawen intan..bole??



precious >> pssttt pi main jauh2 :( babap kang :p




manje >> dulu comei skrg mantain tomei gak..over size laa pulak :(

macih manje..kembang setaman dah ni :p

sume tu student manje ekk..sebaya lecturer dorang dah.. :)




cikgu panji >> kenangan terindah tuu..jom nak tgk pic cikgu pulak..bole??

dah lame yani suh buat..tapi dok pk segan laa pulak..dak tu main paksa p babap dia jap !

Jie said...

wahhhhhhhhhh...rupanya ade org bersanding....ayu gitu...

pu3nemo said...

nape muka mama lain sgt2.. skang la cun melecun..hahahaha


p/s: gmbr time mama budak2 x de ker?x pun time gmbr pregnt ker.. =)

aNgRiAni said...

kak combi...akak memang vogue laa dr dolu sampai laa nie..aiysmen...ala² bollywood tewww...akak kajol...abg jd shah rukh khan...tum paasa ahi...adeiii...akak memang best...huhuhu...kaa tak sambing...buyuk toiii lak...sanding pun...:-P...tapi memang glamer tang pakai baju hindustan tu...especially topi yg senget² itewwww...auuuwwww...

caayang kat akak...**hugs**

echah_syed said...

jie >> jom post pic kawen :p




nemo >> makeup tu bahh..skali skali jadik artis gituuu :p

pregnant?? lorr..skrg pun pregnant over size !



yani >> dah tau ko mesti gelak guling2..sanding tu tumpang adik ipar kawen ( adik abg )selepas 2 minggu kita nikah..combi suke sanggul tu tau..

berat semacam jer.. tapi proses buat dia lama gak :p

topi senget tu ala2 bolywood dolu2 bkn tym kajol laa :)

zaman mak kajol kot :D

kunadzri said...

waduuuhhhh.... jelingan bak halalintar membelah bumi... patut la disambar seawal usia...
CeQ combi ni memang tak banyak berubah, tetap anggun bergaya. Semoga berkekalan keakhir usia.

echah_syed said...

abg e >> huahua lawakz laa :p

combi ni fotogenic jer..reality kalo jumpa takut abg e larikk 100 meter pulak :p

jom post pic kawen..jgn main buyuk arr..nnt nak suh yani pujuk..lalalla

norz tak marah kan kalo abg e post pic kawen..nnt combi p tanyer dia naaa :D

mesti nome nome abg e ngn norz pakai songket :)

Syam said...

salam kak combi..

ske tgk pic ala-ala kajol tu..he..he..he..
:)

echah_syed said...

syam >> slm syam..ala2 mak kajol :p

iu @ wid.ayu said...

aduii..cutenya.. x sangka ya..ehehe... comellllll!

norza said...

Combi & abg "cikgu", tahniah kerana dah 22 tahun menikmati perkahwinan yg bahagia. Semoga sejahtera selama2nya. Memang zaman dulu kawin berbeza dgn sekarang. Bagus juga share terutama ngan budak2 muda...

Combi siap bersalin pakaian macam2 gaya la tu agaknya, yg macam mak kajol tu...real sungguh ler, ahaks. Kalah jelingan Madhuri Dixit, hehe.

Jun :) said...

hahaha..combi..cunnyer...mmg ar, dolu2 sume kena kontrol ayu gitu...ala2 permaisuri yg x pernah kuar..hahaha. la ni, mcm2 pose..pengantin yg memandai2..dulu..sume kna arah ngan mak andam kan...hikks!

mikaounik said...

kompang di palu
pengatin malu
duduk tersipu
...

huhuuuiii comei mama time muda²..skrang ni cute plak :)

oohh dolu² kawin xbleh senyum erkk..ermm kalo laa saya nnt..
uiksss perasan jap**

mikaounik said...

opssss..
pas ni nak tgk gamba kawin uncle deri ngan kak norz plak..
hhuuuiiii

awieworld said...

salam buat mama combi.

mama comel, cute sangat macam mak saya masa muda remaja....serius...puji betol nie!!

skarnag pun tak jauh, masih cute macam dulu kan...

saya suka foto lama. saya ada jugak foto masa mak abah saya kawin. tp tak ingat nak share kat sini, lagipun mak abah tak pernah celebrate annivesary diiorang. tq mama sbb ingatkan awie pasal nie...

apapun semoga mama sekluarga berbahagia, panjang umr, murah rezeki sepanjang hayat mama dan kluarga yer... amin... (doa dari awie yer)...

apapun, semoga berbahagia..:P wachaaa!!!

Sarah Mohd Shukor said...

salam auntie.

waa.... cantinya auntie muda2! n air muka auntie tak berubah smpai skrg! masih manis. tak sangka auntie tak berubah langsung. bestnya tgk auntie imbau kenangan dulu2 ni. smga auntie n uncle kekal selamanya, teman sampai ke syurga insya Allah. kirim salam pd uncle ye :)

muadzlife said...

semoga terus comei dan berbahagia....sunti gitew..hiks

MyHeart said...

wow! sweetnye pengantin 'lame' ni.....semoga terus berkekalan hingga ke akhir hayat yek kak combi ku...luv yea!

Anonymous said...

nk kawen gak.
hokhokhok.

~p~

Mat Gebu said...

tahniah kak combi.....Tak de satu pun gambar kak combi tu yg "tak kena", semua nampak elok je...TAPI paling gempaq dan cun sekali tu yg ala2 "Saira Banu"..ahakss, mmg style zaman tu songkok dia dok belah tepi ek...pastu kan wajah kak combi tak byk berubah selepas 22 tahun jadi bini org..ahaks (bahasa style kak tipah tgh gossip bawah pokok ceri!!)...Itu lah tuahnya wanita berpipi teluq..tak gitu kak combu!!..ahakss..amponnn!!

---> kelat said...

pak pakkkk geboooommmm geboommmm... pak pakkk gebommm gebommm... tahniah mama... cumey sgt2... ngeeeee...

echah_syed said...

ayu >> tomei smpi skrg over toomeyy huhuhu :(


norza >> macih norz..hang lagi lame kan 25 tahun.alhamdulilah.

baju2 tu sume mertua aku sedia..cian abg.. hang tgk byk yg tak lengkap..aksesori tertinggal kat umah mase tuka baju nak pakai songket :p

a'ah anak2 skrg posing ikut sukati..kita dulu mak andam yg suruh :p

jauh sudah berubah kan..


jun >> nak tgk pic kawen..bole??mesti cantek mcm princess ko tu kan..:)

mmg jun dulu2 nak senyum pun takut..lawakz laa :p

echah_syed said...

mika >> tak dpt nak bayangkan mika atas pelamin nnt..ntah gelak guling2 bila kena usik :p

jom suh kak norz n abg e buat..cpttt mika :D

macih mika **hugs**



awie >> mesti mak n ayah mcm mama gak kan..atas pelamin masam mencuka takut nak senyum..ehh yer ker??pepandai lak mama ni :p

jom laa share..mak awie cute ekk.nak tgk..bole?? post kat blog k

mama pun seleberet biasa2 aje..gi mkn pastu beli kek..anak2 yg buat utk kami..

macih awie atas doa tu..insyaALLAH.

echah_syed said...

sarah >> tak berubah ker sarah??dah tua laa sarah syg..

macih sarah atas doa tu..amin ya rabbal alamin.


muadz >> macih maksu..1st tym nampak pic maksu..mmg cute ade lalat tinggalkan jejak kat dagu.. :p

lalat yg manje gituuu :)

echah_syed said...

myheart >> macih aliya..pengantin lame hohoho :p

dah nmpk pic kawen aliya..tantek sgt :D


p >> amboi amboi..dah dapat dean's list ker belom?? kalo belom study cptttt !



mat >> macih mat..pp teluQ lagik tuu adehh..saira banu nangis ni kalo nmpk sbb nak lawan ngn dia..hohoho :)


kelat >> macih kelat siap bawa kompang lagi tuuu **hugs**

Ziana said...

mama..
alalalalala tomei nyeeee...

mcm muka precious kan?
:)

ayu laa mama mase tuh..
ske tgk perantin dedolu!!
:)

Jie said...

combi..

aku suka tgok hang...aku kan tgok hang suami isteri depan mata kepala aku.....bahagia gitu....

ada org masih ada mentaliti orang2 tua..erkk..bkn kita,kita belum tua.... dah tak romantik, laki bini bercakau berperang baling2 periuk belanga....

kalau masuk dlm forum2 masalah rumahtangga mmg la byk yg mcm tu..tak puas ati sana tak puas hati sini...tapi tak semua mcm tu...kalau masing2 berusaha..berdoa selalu ..Insya Allah bahagia ke akhir hayat.

Aku geram bila org tak suka org lain bahagia... mcm lah kita bahagia atas derita dia, bukan kita p tgok wayang berduaa2 dia sponser tiket kan...kan...:p


rasa nak pelukkkk hang..tunggu aku pi sana bulan April nnt tau...!!

azlanlin said...

Fuiyooo... la ni lagi comei dr dulu.. sbb tu makin hari makin sayang... x gitu combi? Good looking!

Lily.Lulu. said...

heheheh ... old skool betol gambar tuh

suwit nyaaaaa auntie !!!
sangat kurus .. ayu dan jelita

teringat gambar ibu saya kawen dulu
hehehe

;)

yOnnA said...

uhuii..
comeynye mama!! haha.
oldies gitu...
bahagia sampai sekarang :))
bagus2..
yonna pon nk gelak guling2 tgk pic2 oldies mama hahaha..
mmg different gile ngan skang..
err ma,
ur hubby nye spek cm s jibeng lak hoho..
jgn mrh :p

echah_syed said...

ziana >> sama ekk..tapi dia anak abah :p

sket sket abah..jelez tauu



jie >> jom suh cek ade wayar putus kot :p


hang tgu april...

aku tgu jun...

c u nx april **hugs**





azlalin >> tomey over dose combi ni XXL dah.. :p

frenz4ever.............................> kekal & kebal !





lily >> pic oldies..mama pun cam gini ye??

malu arr tapi dak yani nyer pasal...rela jerk :p




yonna >> macih yonna.a'ah mmg gelak guling2 :p

alhamdulilah..doa mama bahagia smpi ujung nafas k :)

mmg berbeza sgt yonna..spec abah tu??..mmg cam gitu laa.org dolu2 spec beso pastu bila tym mama kecik sket dan bujur.

skrg empat segi panjang(rectangle)

cuti ker yonna **hugs**