Monday, September 8, 2008

bazar ramadhan..

nak share ape yg combi beli kat bazar ramadhan..jgn laa marah sbb bln posa kena sabo byk2..ekeke :p

close up sket..

menggugat iman..rezeki ALLAH ni

beriani stall (mcmane ejaan beriani or briyani..)

pandangan bazar ramadhan dari atas bangunan..maklumlaa jurugambar pro kuikuikui.. :p


bazar ramadhan ni terletak di hadapan asia city complex.byk lagi bazar ramadhan disediakan utk kemudahan org ramai mendapatkan juadah berbuka posa esp mereka yg berkeroje..tp cheQ tumpang 2 kaki naa.

musim ujan ni kesian dorang terpaksa berjualan jugak so marilaa kita ramai2 berkongsi rezeki dgn mereka.beli laa apa yg patut..jgn kerana ingin berjimat smpi teda rezeki utk dorang disitu.apalaa sgt setakat rm5 atau rm10 kita belanjakan kerana kepayahan dorang berujan panas utk mencari rezeki.

bersedekah dibln posa pahalanyer berlipat ganda..jom kita rebut peluang keemasan ini !

25 comments:

kuInaJentayutiara said...

myaknya combi... larat abis ker tu...
kalau sy semput nyawa dibuatnya!

Intan Rosnitta said...

K.Combiku,

Semua nampak sedap tu... Kat Tuaran, makanan apa yg femes?

Akak pun join tadarrus mcm K.Jie gak ke? Sure best kan.

~hugs~

ras-adieza said...

sedap tengok tang ayam tu...

echah_syed said...

kuina >> semput ekk.rugilaa nikmat donia ni ekeke :p


.............

intanku >>

kat tuaran..??tatau arr sama jek mcm tmpt lain kot.

combi tadarus kat umah jek.ade kesempatan buat solat sunat/hajat byk2..

hug intan gak :)


...........

ras >> heran anak2 kita tak borink mkn ayam jek.combi suke ikan masin goreng plus bawang banyak2..ermmm sgt laa nyaman !

echah_syed said...
This comment has been removed by the author.
IBU KUMBANG said...

Betul gak tu combi, kalau kita membeli niat bersedekah lagi baguskan.. emmm, nasib baik combi ingatkan di ramadhan ke 9 ni, kalu idak lupa smpai raya.. ngahaha!

Jard The Great said...

waaa...nih sumer jual kat KK ker? tpt yg besanya jual mutiara kan? waa... tak sabarnyer nak balik kpg...hehehehe

yOnnA said...

waa perlu ke close up mama? hahaha..
meriahnya kt sane :)
meh bawah yonna la :D

azisazahar said...

amboiii meriah yer...bak sini sikit. sini tak banyak pilihan better masak sendiri lagi sodappp...rindunya nak posa kat kampung

Puteri Ezza said...

Amboi, banyaknya Kak Combi beli. Kirimlah sikit untuk Ezza di Kunak ni. Hikhik. <--- Muka tak malu ni. Lalalala ;)

echah_syed said...

IK >> alhamdulilah..dapat combi pahala :)

.............

jard >> ni kat asia city..betol2 kat depan pintu utama asia city complex.mutiara..?? rasenyer mutiara kat kg air kot.

kg katne??


.............

yonna >> sana lagi meriah kot :)


.............

azis >> byk pilihan tapi kena tgk gak laa sbb bkn sume sedapp.mayb ade yg 1st time berjualan jd kureng laa sket :p

biasa kalo nak puas ati combi mkn kat tmpt yg dah ade cop ISO laa mcm kfc,mcd,pizza atau restoren yg kita dah biasa gi..bayo lebih sket tapi mmg berbaloi..


................

pu3 ezza >> dok kunak ke??tu yg konpius sbb ingat dok kk.parents dok maner??

mmg posting dulu kena anto gi kunak ekk.tapi best gak dok tmpt org cari pengalaman.. :)

kunak kat semporna kan..combi lom smpi sana lagi..paling jauh tawau & sandakan je.

~Cinta Milo Ais~ said...

huu cedspnya...hari tu makan nasik beriani jugak..tapi kak combi punya nampak lagi best la hehe

echah_syed said...

cinta >> dlm pic mcm bestkan..tp yg combi beli ni mcm ok gak laa yg ade ayam tu.beso giler ayam dia :p

my bujang ckp mcm anak ayam turkey jek :D

zany said...

akak,
takat RM 5-10 tu kira bagus sangat kak. Murah tu.
Kat sini kalau sekali ke bazar maunya lebih RM 20 terbang, kalau bawa lagi ramai, lagi banyak keluar, barang mahal lagipun.

arsaili said...

salam aunty...ya ALLAH banyaknya makanan...rindu kat bazaar ramadhan

arsaili said...

salam aunty...ya ALLAH banyaknya makanan...rindu kat bazaar ramadhan

echah_syed said...

zany >> bole beli setakat yg mampu sbb kalo nak sedekah sket pun beso maknanyer bagi org memerlukan.. :)

ALLAH maha mengetahui.


...........


arsaili >> slm arsaili..

rezeki ALLAH tu.alhamdulilah

Mak Su said...

maksu setakat ni blum sempat gi ke bazaar ramadhan lagik... selalu balik kerja dah lewat (sebab tunggu hubby jemput)

echah_syed said...

maksu >> ade 21 ari lagi maksu..jgn risau :p

slmt bersedekah :)

suara said...

Salam combi...

Uih... tergoda su di buatnya... Nak jugak!!!...
tak baik tau Combi buat n3 SX cam ni... huhu...

P/S : SX = Selera Xtra

echah_syed said...

su >> slm su..

test iman su..ekeke :p

Jard The Great said...

kpg kat kota belud....tp mase nak balik nnt.. my famili nak bukak kat KK..hehe

^aNgRiAni^ said...

waaaa setapppnya
tapi berapa org makan tu kak?
uhukksssss

tergode ai tau
muaaaahhsssss
:D

lily.lulu said...

nyammm nyammm nyammm !!!!
codapppppppp nyeee
:D

echah_syed said...

jard >> wahh mkn beso laa tu :D


.........

yani >> ade laa beberapa kerat je.. :p

not bad gak laa :)

.........

lily >> compared ngn william mane lebih sedapp..?? :p