Friday, September 19, 2008

tagged again..

~ layan jerr ~

taggie dari fadzlikhan genetik kublai khan ke bro..? ekeke :p

1) 1st time naik kapal terbang
berhijrah ke sabah tahun 1985 sehingga kini sgt laa nyaman,aman damai negeri sabah dibawah bayu..

2) 1st time beranak
soalan ape ni..kena jawap ke?? tahun 1986..my precious besday :)

3) 1st time gi overseas
penang,langkawi,sarawak & sabah..bole diterima tak.. ? :D

4) 1st time duduk jauh daripada family
masuk hostel mase form 4..sedeh kena dera.tp aku tak suke cari pasal so..kamceng ngn senior siap jd posmen anto luv letter :p

5) 1st time kerja...
keje kat taiping garment & taiping supermarket.tapi kejap jer lepas dapat SPM result aku berenti.best giler beb asik kena ngorat jek ekeke :p

6) 1st time rasa diri gemuk..
bila ekk.. ?? dari dulu kini & selamanyerr huhuhu.. tp rezeki ALLAH melimpah ruah tu laa pasal :)

7) 1st time bercinta?
wahhh ni yg best..sejak form 1 dah pandai ekeke.. couple ngn budak form 3.tapi kita takde over bagai mcm bebudak skrg..serah jiwa raga cintan cintun punye pasal :(

8) 1st time rasa diri cantik??
aku sejak kecik chubby.. bila balik dari tadika ade mamat dok tepi jalan selalu nyanyi lagu ni " lekaslaa beso,simanja ku sayang,minumlaa susu cap junjung.."kalo korang sebaya aku mesti tahu lagu iklan tu kuikuikui :D
tapi aku sentiasa ade peminat mase sekolah dulu..prasan dah ni hohoho :)

9) 1st time masuk cinema
mase sekolah rendah temankan kakak aku ngn bf dia..mase tu takde ekon guna kipas siling jek..smpi skrg selalu gi tgk movie ngn famili.nak join..? jom :)

10) 1st time admitted in hospital
alhamdulilah..blom pernah lagi.tapi kalo gi beranak adelaa satu mlm jek.aku ni fobia laa nmpk hospital tatau ngape :(

11) pilihan hati...
soalan ni aku pass sbb aku tak pahamlaa..bole kasi soalan lain tak ekeke :p


dah siap.. so aku stop kat sini sbb kasi laluan kawan2 buat amal ibadat dibulan ramadhan al-mubarak ini.







16 comments:

azlanlin said...

Waaa..bla ngoder makanan..barulah dpt ide yg jwb tag yer...teruskan
melimpah ruah rezeki kat badan...
Daklan suka ayat ni...heheh

Akak said...

Salam Combi...

Amboi cunnya dok senyum kat hujung meja tu, lama dah tak singgah umah Combi nie, rindulah..

Cakap Kosong said...

kak combi terimalah kenyataan ,akak memanglah sentiasa cun,sbb tu ramai yang ngorat.

echah_syed said...

daklan >> rezeki nmpk kat badan sbb kalo bahagia besor laa badan ekeke :p

statment ni tidak ade kena mengena dgn yg hidup atau yg dah meninggal :)

harap maklum.


..............

CK >> dah prasan tahap divana ni..!

puji laa selalu ekeke :p

prasan pun TERAPI gak tau :D


............




akak >> slm akak..

bz ekk.takpe combi setia disini bila pree singgah laa :)

kujie said...

sik bek ko stop...huwaaa...seksa ni aku ade berjuta2 hutang tag mengetag
tak pa...raya nnt kena minta maaf..kehkeh

echah_syed said...

jie >> aku ni mmg malas nak buat kena cari mood dulu :)

tapi utk kwn2 ape salahnyerr..ye tak?? :D

ILA said...

Wah2!! form 1 dah de admired ekk..
cayo lahhh...
kira bley buat experience;)

anaiz said...

kak combi,
chubby pun cute kan. lagi ramai orang ngorat. hehe..

^aNgRiAni^ said...

kak...shantek laa pic akak kat atas...pandai pose...

mesti tak sabar nak tunggu precious balik kan....

dah wat persiapan untuk raya ker?

yani balik kk baru nak menyibuk :D

TokNabe said...

virus2 tag ni ada lagi ler sekarang ni.

azah said...

Wah..seronoknya baca combi jawab tag..ala2 artis gitu

echah_syed said...

ila >> hi slm kenal..

thx singgah sini yaa :)


............

anaiz >> hehe..lawaklaa ekk :)

raya katne beb?


............


yani >> dia asik kol jek tak sabo nak balik dah..

adelaa siket2.. :)



............


tok >> tanda kasih syg kengkawans.. :)


............


azah >> jadi artis blogger je laa :p

mesti berbunga2 hati azah nak balik raya kan..bdn kat kk,hati kat kg.

IBU KUMBANG said...

tgk gmbr combi tem kecik2 tu rasa nk geget je... chumel!

echah_syed said...

IK >> dulu selalu kena cubit pp :(

ras-adieza said...

alhamdulillah, lega...merenyam awainya...hehehe

echah_syed said...

ras >> ape yg lega..takut kena tagged ekk :p

tu laa pasal pantang kena usya..ekeke :D