Monday, October 13, 2008

biskut mazola..

close up sket.. montel mcm org yg menggentelnyerr ekeke :p

biskut hasil tgn combi sendiri..ok tak??

combi nmpk resepi dlm blog chef blogger pujaan wanita tapi combi ubah kacang ke peanut butter sbb malas nak goreng kacang kuikuikui :D

mat..berapa peratus nak kasi markah ni..??

1st time combi buat biskut ni tau..jgn laa kondem sgt cian kat combi :(

combi cuma buat 2 jenis biskut..mazola & biskut arab (blasah jer nama ni..) jek.yang lain sume combi order ngn kawan..mmg pemalas aku !

11 comments:

Intan Rosnitta said...

Mmg chumel... genetik tukang gentel kot.

Hihi :P

pReciOus shaRihaNa said...

LOL.

Mat Gebu said...

kak combi....ni nak habaq mai laa, biskut mazola akak tu, kira dalam tahap "diva" dahh!!!.....jadi i no comment laa yeaa....nampak elok terletak dan kemas serta seimbang dalam pembentukkan semasa meng"gentel"nyaa..ahaksss!!!....11/10 lah utk biskut akak tu..tahniahhh!!!

MODERATOR indie said...

Datin Sri Dr. Prof. Diraja hajjah Combi Echah...

boleh kasi kirim sama ana itu biskut2 kat KL ya.


Ana sudah kembali mengidam mau makan biskut raya.


serdak pun serdak laa...


Tahun depan buat 13 jenis biskut raya ya. heheheheee...


Salam ukhuwah.

echah_syed said...

intan >> hehe.. sgt chubby mcm owner dia :p


.........

P >> ngape..??biskut arab dah abis lupe nak snapping.nnt balik cuti kita buat lagi ekk :D

smlm siadik bawa masuk bilik dia 1/2 balang mazola..adehh risau tol tgk dia mkn..non stop bahh!

mesti sadapp kan.. :p


.........

mat >> ikhlas ker tu..??apapun timakasih atas resepi tu dan lepas ni combi nak buat samperit pulak.. :)

mazola ni montel tp combi tak letak baking powder tau..mayb betol ckp intan..dia ikut genetik ekeke :p

bila ko puji rase teruja nak buat biskut lain laa pulak.. :D

combi bole..!


.........

mod >> ola olaa malu laa tau gelaran yg sgt tak layak utk combi.. :)

nanti org pertikai mcm gelaran yg datuk SRK terima..sape nak jwp kuikuikui :p

kirim..??tak yah laa takut tak sempat smpi KL walopun 'serdak' sbb abis posmen mkn sadapp sgt bahh! :D

13 jenis ye..?? kena kumpul resepi mulai arini nih..hehe :)

slm ukhwah mod..

^aNgRiAni^ said...

dah rasa biskut ni..setap jer...ala2 kurma kan...ada kacang

yani pun ado lagi biskut rayer kat umah...uhukkksssss

Mat Gebu said...

ahakss....kak buat biskut pun ada ikut genettik kaaa...haiyoo, itu macam kalo, kalau india punya genetik juga ada dalam body, biskut jadi "hitam2 manis" kaaaa?...

echah_syed said...

yani >> biskut ni dibuat dari minyak mazola plus kacang tanah..

tp combi guna peanut butter sbb malas nak goreng kacang..

teda kurma didlm..hanya rase kacang tanah jek :)


.........

mat >> ola olaa ko ni mmg ade jek..kalo india mesti letak kari ekeke :p

Jard The Great said...

at least pandai masak.. hehe.. (tak mcm sy)

PerantauSepi1306 said...

uihhhh kalo makan besaq tu memang puas hati.. yg jual skang ni semer kiut2 je... tapi rega..mak aiiiihhh lemasss

echah_syed said...

jard >> combi bole ! ekeke

jom kita blajo masak bkn blajo mkn tau.. :p


........


PS >> beso ekk hehe..org malas mmg gentel beso cptt siap :p