Tuesday, October 14, 2008

kuih tradisional..

kuih putu kacang..

kuih bahulu..

masih ade ke yg suke dgn kuih-kuih ni..mungkin satu hari nanti kita tak jupe lagi kuih mcm gini sbb org muda mane rajin nak membuatnyerr tak glemer mcm 'almond london'..kalo dulu-dulu bako cara tradisi bau & rase lebih enak kan..skrg ni dikomersial tapi rase nyerr sgt laa adoo :(

kuih bahulu mmg fav combi dari kecik lagik.cicah ngn kopi panas adehh sgt laa marbeles weii :p
kuih putu kacang fav huby. bukan sume org pandai buat..mungkin ade petua kot.mase combi kecik-kecik dulu selalu tolong mak buat smpi abis comot satu rumah..kenangan terindah!

thx ucu kirim kuih ni.. adik ipar yg baik hati kirim kuih fav abe & kakak ipar disini.muahhh :)

layan jerr..


15 comments:

^aNgRiAni^ said...

ermmm...honestly, yani tak berapa suker makan putu kacang ni kak

kalau putu piring or putu bambu suka laaa sgt...hehehehehehe


kak, masih byk ker biskut rayernya tu? XD

Intan Rosnitta said...

Org Perak mmg sinonim dgn kuih bahulu. Masa intan tunang dulu (dah berkurun...) dpt kuih bahulu bentuk ikan sepasang saiz XXXXL. Sibuk budak2 pakat dok tgk. Jakun weiii.

Hahahaha

:D

echah_syed said...

yani >> combi n huby mmg antu kuih ni..smpi sume adik beradik mak mertua pun tau.. :D

........


intan >> mase tunang kakak n abg combi mmg ade kuih ni buat hantaran..tp time combi dah teda hanya pulut kacau masih laa.. :)

bentuk ikan atau pun cermai yg kiut miut..mmg nostalgic.

along said...

kuih bahulu tu aku suka tapi yang putu kureng ckit........echah pandai buat....?

echah_syed said...

along >> combi pandai mkn jek :p

Cakap Kosong said...

ni yang buat ai lapar nih......

Chuckiesd said...

masih ader lagi yang suke...kuih ni kan kuih tradisional..tak kan orang luperkan punyer...

Akak said...

Salam Combi...

Akak paling suka kuih putu kacang..

CikguZue said...

kuih2 tradisional ni kalau dah terhidang, apa lagi...tak tolak punye.
bahulu tu pula,memang la kalau cecah dlm air kopi panas...huiii memang terangkat...hehe

azisazahar said...

erm...tunggu la cuti sek ni. nak qada semua benda yang dirindui...wahhh menghitung hari nak balik ni ;)

echah_syed said...

CK >> ko pun suke?? kat sana senang nak cari kan.. :)


..........

chuckiesd >> org muda tak gemo mcm anak2 combi.. :(


..........

akak >> sama laa kita :)


..........


cikgu zue >> suke ye..??bagus bagus.. :)



..........


is >> bape hari bulan balik..??combi balik 30 nov :)

mesti rindu giler kat pb ekk.

Mak Su said...

suka banget

Jard The Great said...

salam syawal dri ku.. hehe.. sori tak dpt nak pegi umah raye ari tuh.. ececeh..

sabah masih bnyk buat kuih bahulu.. hehe

PerantauSepi1306 said...

bahulu memang marbeles kan... saya ske kalo cicah ngan air teh panas.. perhhhhhh sebalang leh habis ;D

echah_syed said...

maksu >> kita geng..* calit sket ! p


..........

jard >> dah smpi kk terus senyap jek..combi tgu gak kot-kot dia nak tinggal nom h/p ke?? :(

a'ah produk dari beaufort..kat gaya street byk dijual.


..........


PS >> sukenyer combi tau ramai yg geng ngn combi.. :)*calit sket